Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Spaanse Paasgerechten, B&B Casa Asombrosa in Jávea, Costa Blanca

Traditionele Paasgerechten

De Semana Santa (Heilige Week) is al bijna voorbij. Aan tweede paasdag doen ze aan de Costa Blanca niet mee, maar er zijn wel een tal van heerlijke, traditionele paasgerechten.

Paasgerechten Costa Blanca, B&B Casa Asombrosa in Javea

Veel van de traditionele paasgerechten in Spanje zijn zoet, zoals gebak of brood. Er zijn natuurlijk uitzonderingen op de regel, maar één ding is zeker: ze vullen!

We geven je hier een overzicht van de populairste paasgerechten uit de Costa Blanca.

Torrijas

Torrijas zijn waarschijnlijk het meest bekend en het populairst. Net als onze wentelteefjes, worden hier dikke sneetjes brood gedrenkt in melk, bedekt met ei en vervolgens gebakken. Een snufje kaneel of suiker maakt het geheel af. In sommige gebieden wordt het brood gedrenkt in wijn in plaats van in melk.

Roscos fritos

Roscos, ook wel rosquillas genoemd, zijn als donuts. Net als torrijas worden ze in olie gebakken en heeft elke regio van de Costa Blanca zijn eigen versie. Ze kunnen met van alles worden gevuld, van room tot likeur.

Flores fritas

Deze gebakken bloemen, ook wel bekend als Flores de Semana Santa, zijn een mooie, zoete traktatie. Ze hebben een knapperige textuur en zijn delicaat gezien het een ander gefrituurd gerecht is. Bestrooid met suiker, zijn ze ook erg fotogeniek voor je sociale media.

Hornazo

Niet alles met Pasen is zoet. Deze taarten zijn gevuld met eieren, varkenslende en chorizo, deze hoort echt bij de echte  paasgerechten.. Traditioneel worden ze gegeten op de feestdag Lunes de Aguas, die soms wel en soms niet samenvalt met Pasen. Soms is de bovenkant versierd met noten of druiven of zijn er zelfs eieren ingelegd.

Panquemado

Letterlijk vertaald is dit Valenciaanse paasgerecht ‘verbrand brood’. Qua substantie lijkt het meer meer op een suikerachtige cake. Een echt authentieke Panquemado wordt gebakken in een houtgestookte oven.

Buñuelos

Buñuelos vind je het hele jaar door in Spanje, met name in kraampjes op feria’s en markten, maar van oudsher horen ze bij en traditionele paasmaaltijd. De zoete, gebakken deegballetjes zijn vaak gevuld met room. De Malaga-versie is Borrachuelo malagueño. De aanwijzing zit in de naam borracho betekent dronken in het Spaans en ja, het gebak wordt in wijn gedrenkt voordat het wordt gebakken en bestrooid met suiker. Net als churros zijn buñuelos een geweldige aanvulling bij een kop dikke, warme chocolademelk. Er is ook een hartige versie gemaakt met kabeljauw – misschien niet zo een goede combinatie met chocolade.

Potaje de Vigilia

We gaan van zoet naar hartig en vullend. Deze stoofpot wordt meestal op Goede Vrijdag geserveerd en bevat kikkererwten, spinazie, knoflook, ui, paprika en een hardgekookt ei. Omdat het zo gemakkelijk is te bereiden, is het een van de meest populaire Semana Santa-gerechten aan de Costasta Blanca.

Mona de Pascua

Deze hoort ook echt bij de traditionele paasgerechten. La Mona de Pascua is een gebruikelijke koek in de regio’s Catalonië en Valencia. De ronde cake lijkt op de Roscón en is heel gemakkelijk thuis te maken. Traditioneel wordt deze gegarneerd met hardgekookte eieren. Tegenwoordig is het gebruikelijker dat er chocolade-eieren op de cake worden gevonden. Voeg een paar decoratieve elementen toe en je hebt een fantastische cake om de paastafel te sieren.

Sopa de ajo - knoflooksoep

Het is tijd om de zoetheid te doorbreken met een kommetje knoflooksoep. Naast de knoflook vormen ook paprika en kippenbouillon de ingrediënten. Velen voegen een hardgekookt ei toe, maar croutons doen het net zo goed. Voor meer smaak, kunnen een paar eetlepels sherry wijn of een ingemaakte groene paprika aan de mix worden toegevoegd.

Bacalao al pil-pil

Kabeljauw in Pil-Pil-saus is een gerecht uit de middeleeuwen. Populair tijdens de vastentijd, aangezien vis het enige ‘vlees’ was dat mensen mochten eten. Pil-pil-saus komt van oorsprong uit Baskenland en wordt gemaakt wanneer de natuurlijke gelatine van de vis loslaat om die vervolgens op te kloppen met olijfolie en azijn.

Huevos de Pascua

Paaseieren – die van chocolade – worden als paasgeschenken aan Spaanse kinderen gegeven. Net als in andere landen zit er vaak een klein cadeautje of meer chocolade in.
Pasen is een tijd om te vieren, dus is het toegestaan ​​om je komende over te geven aan traditioneel paas voedsel.
Maar er worden natuurlijk niet alleen paasgerechten klaargemaakt. De traditionele paella en tapas zijn nooit ver weg uit de medriaanse keuken. Je kunt ook onze blog lezen Spanjaarden leven langer, de gezondste keuken van Europa.

Voorjaar Vakantie

De Costa Blanca, daar schijnt de zon het hele jaar. Daarom is het de ideale plaats om te verblijven tijdens de wintermaanden of het vroege voorjaar. Als je een maand of langer aan de Costa Blanca wilt verblijven kunt je bij A.V.P.M. Vakantieverhuur voordelig accommodaties vinden om een aangename vakantie te beleven. Dan betaal je namelijk per maand en niet per week, wat veel voordeliger is.
Voor een vakantie gedurende het voorjaar, najaar of de winterperiode, overwinteren alleen mogelijk in de periode 1 november tot en met 30 april, heeft je de keuze uit luxueuze villa´s met privézwembad, woningen of appartementen iets verder van de kust of met zeezicht. De vraag naar vakantiewoningen of appartementen wordt elk jaar groter. A.V.P.M. vakantieverhuur kan aan je vraag voldoen. Wij verhuren steeds meer accommodaties die zeer geschikt zijn naar jouw wensen.

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

B&B CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977