Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
gastvrijheid aan de Costa Blanca

Gastvrijheid Costa Blanca

Spanjaarden komen vaak erg gastvrij over. Zo kan het gebeuren dat u een leuk gesprek heeft met een Spanjaard in de trein. Hij of zij kan u heel gemakkelijk/snel uitnodigen om te komen eten/koffie te drinken en telefoonnummers uit te wisselen. Soms komt het er wel van, maar vaak ook niet.

Gastronomie, BnB Casa Asombrosa, Javea, Alicante, Costa Blanca

Begroetingen

Wanneer op de luchthaven van Alicante of Valencia aankomt, zal de Spaanse manier van begroeten onmiddellijk opvallen, de Spanjaarden blinken uit in gastvrijheid. Voor dat we met de corona maatregelen zaten werd er zoals bij ons tussen de mannen een stevig hand geschud. En de vrouwen of meisjes die elkaar kenden 2 maal gekust. Voor de vakantieganger is belangrijk, maar een nieuwe collega wordt ook al kussend begroet op hun nieuwe job. Wat voor ons Belgen en Nederlander minder gebruikelijk. Bienvenidos in Spanje!

Lunchen & dineren

Als je wordt uitgenodigd om bij iemand te komen eten dan breng je natuurlijk een fles plaatselijke wijn mee. Maar een dessert is gebruikelijk iets. In het algemeen wordt er tussen 14u en 16u warm geluncht. S’ Avonds wordt er gedineerd tussen 20u en  22u uur, vooral met uitgebreide tapas. Het is in ieder geval een lichte maaltijd. In het weekend of tijdens feestelijke gelegenheden met vrienden of familie is het diner uitgebreider.

Feesten aan de Costa Blanca

Moros y Cristianos is het feest waar iedereen naar uitkijkt. Vorig jaar 2020 is dat ook wegen covid-19 niet kunnen doorgaan. Over het algemeen leven de inwoners van de Costa Blanca een heel jaar naar dat feest toe. We hebben er een video hier op onze blog geplaatst. Het is echt indrukwekkend en we zullen er dit jaar zeker nog op terugkomen. Verder zijn hier ook de traditionele feestdagen zoals kerst, nieuwjaar, 3 koningen, carnaval, Moederdag, enz.
Bij ieder feest horen wel weer andere tradities. Bekijk hieronder de video van de Moros y Cristianos.

Cultuur aan de Costa Blanca

Wil je de gastvrijheid, cultuur en de Spanjaarden leren kennen aan De Costa Blanca. Boek dan een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea. Nadia en Etienne kunnen je alles vertellen over de mooie streek Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privé badkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977