Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Reizen is goed voor je, B&B Casa Asombrosa in Jávea, Costa Blanca

Reizen is goed voor je

De meeste van ons zijn opgegroeid met het gezegde “werk hard en je komt er wel”. Zoals Elon Musk die beweert 120 uur te werken per week! 
Maar klopt dat gezegde wel? Kun je alleen maar succesvol zijn als je altijd beschikbaar bent voor je baas? Neen natuurlijk niet, daarom geven we u enkele redenen waarom reizen goed voor je is.

Reizen en ontspanning

Reizen is een ontspanning

Iedereen ontspant op vakantie en dat ieder van ons op zijn eigen manier. Dit alleen al is al een reden waarom reizen goed voor je is. Op een terrasje zitten, op een verlaten bergtop, lekker zonnen op het strand of naar een pretpark gaan met de kids. Ontspanning is ontsnappen aan stress en is belangrijk voor uw gezondheid. Onderzoek aan de Universiteit van Utrecht toont aan dat mensen op vakantie al na drie á vier dagen een lager niveau van stress voelen.

Geeft zelfvertrouwen

Iets doen die je normaal niet doet, nieuwe mensen ontmoeten andere zaken regelen die je anders niet doet geeft je meer zelfvertrouwen. Je neemt zelf beslissingen, je bent ‘in charge’. Je bent even op jezelf aangewezen, je komt voor jezelf op en merkt dat het lukt. Je kunt de hele wereld aan.

Je wordt een betere collega

Je gaat niet gebukt onder stress, waardoor je openstaat voor informele gesprekken. Je helpt je collega’s met hun taak zonder commentaar en wordt ervaren als een aangename collega. Dat zet zich ook door in je privéleven. Minder stress betekent ook dat je een aangenamere partner of ouder wordt. Reizen biedt dus niet alleen voordelen voor jezelf, maar ook voor heel je omgeving.

Ook succesvoller

Onderzoek van de U.S. Travel Association heeft aangetoond dat wie af en toe vakantie neemt, 28 procent gelukkiger is met hun job, maar ook nog eens succesvoller is. Hoe dat komt, is niet meteen duidelijk. Omdat je na wat ademruimte met betere of nieuwere ideeën komt. Of doordat met reizen een bredere blik hebben op allerlei zaken.

Je zal meer tijd hebben

Tijdens je vakantie heb je meer tijd voor je gezin, je geniet van elkaar en doet activiteiten samen. Al deze gebeurtenissen versterken ook je relatie met je gezin. Ook als je eenmaal terug thuis bent, werkt het door. Die gezamenlijke herinnering heb je voor altijd en zult je later nog veel aan terug denken.

Gelukkiger zijn

We voelen het allemaal, u ook toch? We zitten al zo lang binnen, we willen weer naar buiten, op pad, weg, vliegen, ontspannen, genieten. Gelukkig gaat de wereld binnenkort weer langzaam open. We kunnen weer voorzichtig uitkijken naar onze eerstvolgende reis. We weten het allemaal, reizen maakt gelukkig! Uit diverse onderzoeken over de afgelopen jaren blijkt dat er een duidelijk en aantoonbaar verband is tussen reizen en mentaal geluksgevoel

Meer ruimte scheppen

De wetenschap is er duidelijk over, stelt geluksprofessor Ab Dijksterhuis. “Naarmate we meer stress ervaren, hapert het hersendeel vaker dat voor ons geheugen, bewustzijn en aandacht zorgt. Enkele dagen je mail niet controleren, een boek lezen of een gesprek voeren, kan al psychologisch verfrissen.” Voor de coronacrisis leek ‘burn-out’ wel een van de grootste ziektes van de werkende mens. Vakantie en reizen zijn het ideaal middel hiertegen.

Je zal opgeladen zijn

Uit onderzoek blijkt dat je lichaam en hersenen echt tijd nodig hebben om te herstellen van stress en spanning. Er is zelfs een aantoonbaar negatief verband tussen geen vakantie nemen aan de ene kant en gezondheid en levensverwachting aan de andere kant. (De Bloom et. al., 2009, Strauss-Blassche et. al., 2002.) Reizen tijdens je vakantie is dus de beste manier om ervoor te zorgen dat je helemaal hersteld en na je vakantie volledig opgeladen weer aan de slag kunt!

Nood aan vakantie?

Na het lezen van dit artikel nood aan een vakantie in een zacht klimaat? Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan zullen Nadia en Etienne ervoor zorgen dat jij volledig opgeladen terug naar huis vertrekt. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977