Logo Asombrosa
nl Dutch

Waarom reizen goed voor je is

B&B CASA ASOMBROSA | JAVEA | COSTA BLANCA | SPANJE

ONTSPANNING | MINDER STRESS | GENIETEN  | RELAXEN

Uw droom

begint hier

De meeste van ons zijn opgegroeid met het gezegde “werk hard en je komt er wel”. Zoals Elon Musk die beweert 120 uur te werken per week! 
Maar klopt dat gezegde wel? Kun je alleen maar succesvol zijn als je altijd beschikbaar bent voor je baas?
Neen natuurlijk niet, daarom geven we u 9 reden waarom reizen goed voor je is.

Reizen en ontspanning

Iedereen ontspant op vakantie en dat ieder van ons op zijn eigen manier. Dit alleen al is al een reden waarom reizen goed voor je is. Op een terrasje zitten, op een verlaten bergtop, lekker zonnen op het strand of naar een pretpark gaan met de kids. Ontspanning is ontsnappen aan stress en is belangrijk voor uw gezondheid. Onderzoek aan de Universiteit van Utrecht toont aan dat mensen op vakantie al na drie á vier dagen een lager niveau van stress voelen.

Reizen en ontspanning
zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen

Iets doen die je normaal niet doet, nieuwe mensen ontmoeten andere zaken regelen die je anders niet doet geeft je meer zelfvertrouwen. Je neemt zelf beslissingen, je bent ‘in charge’. Je bent even op jezelf aangewezen, je komt voor jezelf op en merkt dat het lukt. Je kunt de hele wereld aan.

Aangenamere collega

Je gaat niet gebukt onder stress, waardoor je openstaat voor informele gesprekken. Je helpt je collega’s met hun taak zonder commentaar en wordt ervaren als een aangename collega. Dat zet zich ook door in je privéleven. Minder stress betekent ook dat je een aangenamere partner of ouder wordt. Reizen biedt dus niet alleen voordelen voor jezelf, maar ook voor heel je omgeving.

Aangenamere collegaa
Succesvoller

Succesvoller

Onderzoek van de U.S. Travel Association heeft aangetoond dat wie af en toe vakantie neemt, 28 procent gelukkiger is met hun job, maar ook nog eens succesvoller is. Hoe dat komt, is niet meteen duidelijk. Omdat je na wat ademruimte met betere of nieuwere ideeën komt. Of doordat met reizen een bredere blik hebben op allerlei zaken. 

Meer tijd

Tijdens je vakantie heb je meer tijd voor je gezin, je geniet van elkaar en doet activiteiten samen. Al deze gebeurtenissen versterken ook je relatie met je gezin. Ook als je eenmaal terug thuis bent, werkt het door. Die gezamenlijke herinnering heb je voor altijd en zult je later nog veel aan terug denken.

Vakantie checklist voor je vertrekt

Betere gezondheid

Jessica de Bloom arbeids- en organisatie-psycholoog van de Rijksuniversiteit Groningen is duidelijk, af en toe een vakantie inplannen, is beter voor je gezondheid. Uit haar onderzoek blijkt dat weekeinden alleen niet voldoende zijn om op te laden. Mensen die een beperkt aantal vakantiedagen nemen lopen meer risico op hart- en vaatziekten.

Gelukkiger

We voelen het allemaal, u ook toch? We zitten al zo lang binnen, we willen weer naar buiten, op pad, weg, vliegen, ontspannen, genieten. Gelukkig gaat de wereld binnenkort weer langzaam open. We kunnen weer voorzichtig uitkijken naar onze eerstvolgende reis. We weten het allemaal, reizen maakt gelukkig! Uit diverse onderzoeken over de afgelopen jaren blijkt dat er een duidelijk en aantoonbaar verband is tussen reizen en mentaal geluksgevoel
Gelukkiger

Schept ruimte

De wetenschap is er duidelijk over, stelt geluksprofessor Ab Dijksterhuis. “Naarmate we meer stress ervaren, hapert het hersendeel vaker dat voor ons geheugen, bewustzijn en aandacht zorgt. Enkele dagen je mail niet controleren, een boek lezen of een gesprek voeren, kan al psychologisch verfrissen.” Voor de coronacrisis leek ‘burn-out’ wel een van de grootste ziektes van de werkende mens. Vakantie en reizen zijn het ideaal middel hiertegen.

Je bent opgeladen

Uit onderzoek blijkt dat je lichaam en hersenen echt tijd nodig hebben om te herstellen van stress en spanning. Er is zelfs een aantoonbaar negatief verband tussen geen vakantie nemen aan de ene kant en gezondheid en levensverwachting aan de andere kant. (De Bloom et. al., 2009, Strauss-Blassche et. al., 2002.) Reizen tijdens je vakantie is dus de beste manier om ervoor te zorgen dat je helemaal hersteld en na je vakantie volledig opgeladen weer aan de slag kunt!

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977