Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Sightseeing Costa Blanca, B&B Casa Asombrosa in Jávea

Vissers Dorp Denia

Op nog geen 10 km van Bed en Breakfast Casa Asombrosa in Jávea, vind je het pittoreske vissers dorp Dénia. Dit vissersplaatsje heeft veel te bieden voor zee, natuur, cultuur- en zonliefhebbers. Dankzij zijn rijke geschiedenis en relatieve rust is dit een typische bestemming, aan de Costa Blanca, die je zeker niet mag overslaan.

Het vissersdorp Dénia ligt ten noorden van Jávea en ten zuiden van de stad Valencia. Het is vanwege de ligging een ideale bestemming voor zonliefhebbers. Dit komt niet alleen door het zonnetje dat daar vaak schijnt, maar ook door de lange stranden die je uitnodigen. In het centrum zelf vind je nog de echte typische cultuur met leuke winkeltjes, terrasjes, tapasbars en restaurants. Dénia zijn ontstaan geschiedenis ook interessant. Deze gaat ver terug tot enkele eeuwen voor Christus toen deze plaats aan de Costa Blanca nog van Griekenland was. Dénia viel door de eeuwen heen onder de Romeinse en Islamitische heerschappij en kreeg namen zoals Dianum en Deniya. Het toerisme groeide in de 20e eeuw en deze groei heeft zich in de 21e eeuw voortgezet. Neem je er binnenkort ook een kijkje?

Stranden van Denia

In het vissersplaatsje Dénia is geen massatoerisme en zijn de mooie stranden lang en breed. Daardoor is er eigenlijk altijd wel een plekje te vinden. Aan het strand kun je luieren op een ligbed of handdoek, maar er zijn ook volop mogelijkheden voor actieve vakantiegangers. Duiken en snorkelen kan in dit deel van de Costa Blanca bijvoorbeeld uitstekend. Wie graag de wind in de haren voelt, kan een boottochtje maken. Vanaf de jachthaven van Dénia vertrekken diverse boten, naar Ibiza of Mallorca. Ontdek vanaf hier o.a. de verrassende kustlijn van de Costa Blanca.

Castillo de Dénia

Ook kun je in Dénia ook perfect cultuur opsnuiven. Op de heuvel naast de haven ligt Castillo de Dénia. Het kasteel is gebouwd tussen de 11e en 12e eeuw in de Islamitische stijl. Sinds de bouw is het een en het ander veranderd en aangepast, wat betekent dat je nu ook onder andere invloeden uit de Renaissance terugziet in het kasteel. Castillo de Dénia is daarnaast niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook functioneel. In de zomermaanden vinden er ’s avonds concerten plaats. Bovendien kun je het kasteel beklimmen. Eenmaal boven kun je genieten van een prachtig uitzicht over Dénia.

Placa de la Constitution

Spanjaarden houden van pleintjes, terrasjes en vooral veel gezelligheid. Het mooiste plein is zonder twijfel Placa de la Constitution. Neem plaats in een van de barretjes of op een terrasje en geniet van diverse tapasbarretjes. Aan Placa de la Constitution staat verder ook het gemeentehuis van Dénia en de 18e-eeuwse kerk Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción. 

Hou je van winkelen houdt, dan kom je zeker niet bedrogen uit. In Carrer del Marqués de Campo, om de hoek van de jachthaven, vind je veel winkels. Deze straat wordt omgeven door bomen die zorgen voor een schaduwrijk geheel. Prettig wanneer de zon hoog in de lucht staat in de zomer. Een andere plaats waar veel shopplezier te beleven is, is de promenade aan de jachthaven, de Explanada de Cervantes.

Vakantie in Denia

Voor een perfecte vakantie door te brengen in Denia kunt je kiezen voor de B&B Casa Asombrosa in Jávea. Nadia en Etienne kan je alles vertellen over Denia en alle andere bezienswaardigheden aan de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977