Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Gezondste klimaat van Europa, B&B Casa Asombrosa in Jávea

Gezondste - Klimaat

Gezondste klimaat van Europa is de Costa Blanca

Volgens de WHO (World Health Organisation) is de Costa Blanca een van de gezondste gebieden Van Europa om te leven. En zelfs op de 8ste plaats in heel de wereld, dit is ver boven België die een schamele 16de plaats staat en Nederland dat juist onder Spanje is met een 9de plaats. Het hele jaar heerst er aan de Costa Blanca een aangenaam klimaat. Met heerlijke zachte winters en niet overdreven warm in de zomer.

Montgó, Denia, Alicante, Costa Blanca

Gezondheidszorg

De zon schijnt zo’n gemiddeld 320 dagen per jaar en met een lage vochtigheidsgraad overdag. Ideaal dus voor mensen met Astma, Reuma, Artrose, Eczeem, Hartaandoeningen, Gewricht aandoeningen en andere ouderdomskwaaltjes. Ook de gezondheidszorg aan de Costa Blanca is goed ontwikkeld en staat ook in de top 5 van Europa

Luchtwegaandoeningen

Mensen met luchtwegaandoeningen zijn extra gevoelig voor klimaatfactoren, zoals vochtig weer, luchtverontreiniging of temperatuurwisselingen. Die gevoeligheid verschilt per persoon. Hebt u last van een van deze klachten is het verstandig om minstens iedere jaar een keer de schone lucht te komen inademen aan de Costa Blanca. Er is trouwens genoeg keuze om te verblijven. Er zijn hotels van 1 tot 5 sterren, vakantieappartementen en bed and breakfast bij Belgen of Nederlanders. Maar je kan ook kiezen of je aan de kuststrook wil verblijven, of voor meer in het binnenland in een authentiek oud dorpje. De meest populaire badplaatsen aan de Costa Blanca noord zijn natuurlijk Benidorm, Calpe, Altea en Moraira. Ook in Jávea ziet we iedere jaar meer toeristen komen, alhoewel het nog steeds een onaangetast vissersdorpje is.

Gezonde lucht

De combinatie van gezonde lucht, het aangenaam klimaat en het licht, heeft een bijzonder verkwikkende uitwerking op lichaam en gezondheid. Door de zachte temperaturen zal je veel meer buiten leven en ook veel actiever zijn in de buitenlucht. En vergeet ook niet dat dit aangenaam klimaat een positieve invloed heeft op je humeur! Ook het traditionele middagdutje, ¨Siesta¨ genoemd, werkt mee aan een gezonder leven. Al deze factoren maakt de Costa Blanca tot het Gezondste klimaat van Europa.

Vakantie in het gezondste klimaat van Europa

Kom ook genieten van de gezondste plaats van Europa en boek een verblijf bij B&B Casa Asombrosa in Jávea. Nadia en Etienne zullen je dan alles vertellen over de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977