Logo Asombrosa
nl Dutch

Gezondste klimaat van Europa

B&B CASA ASOMBROSA || JAVEA || BnB COSTA BLANCA || SPANJE

Costa Blanca meer dan enkel zon en strand

Uw droom

begint hier

Gezondste klimaat van Europa is de Costa Blanca

Volgens de WHO (World Health Organisation) is de Costa Blanca een van de gezondste gebieden Van Europa om te leven. En zelfs op de 8ste plaats in heel de wereld, dit is ver boven België die een schamele 16de plaats staat en Nederland dat juist onder Spanje is met een 9de plaats. Het hele jaar heerst er aan de Costa Blanca een aangenaam klimaat. Met heerlijke zachte winters en niet overdreven warm in de zomer.

Gezondheidszorg

De zon schijnt zo’n gemiddeld 320 dagen per jaar en met een lage vochtigheidsgraad overdag. Ideaal dus voor mensen met Astma, Reuma, Artrose, Eczeem, Hartaandoeningen, Gewricht aandoeningen en andere ouderdomskwaaltjes. Ook de gezondheidszorg aan de Costa Blanca is goed ontwikkeld en staat ook in de top 5 van Europa

Luchtwegaandoeningen

Mensen met Luchtwegaandoeningen zijn  extra gevoelig voor klimaatfactoren, zoals vochtig weer, luchtverontreiniging of temperatuurwisselingen. Die gevoeligheid verschilt per persoon. Hebt u last van een van deze klachten is het verstandig om minstens iedere jaar een keer de schone lucht te komen inademen aan de Costa Blanca. Er is trouwens genoeg keuze om te verblijven. Er zijn hotels van 1 tot 5 sterren, vakantieappartementen en bed and breakfast bij Belgen of Nederlanders. Maar je kan ook kiezen of je aan de kuststrook wil verblijven, of voor meer in het binnenland in een authentiek oud dorpje. De meest populaire badplaatsen aan de Costa Blanca noord zijn natuurlijk Benidorm, Calpe, Altea en Moraira. Ook in Jávea ziet we iedere jaar meer toeristen komen alhoewel het nog steeds een onaangetast vissersdorpje is.

Schoon lucht

De combinatie van schone lucht, het tropische weer en het licht, heeft een bijzonder verkwikkende uitwerking op lichaam en gezondheid. Door het aangename klimaat zal je veel meer buiten leven en ook veel actiever zijn in de buitenlucht. En vergeet ook niet dat dit aangenaam klimaat een positieve invloed heeft op je humeur! Ook het traditionele middagdutje, ¨Siesta¨ genoemd, werkt mee aan een gezonder leven. Al deze factoren maakt de Costa Blanca tot het Gezondste klimaat van Europa.

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977