Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Jávea Costa Blanca, B&B Casa Asombrosa in Jávea

Vlamingen en Nederlanders

aan de Costa Blanca

Vlamingen en Nederlanders vind je echt overal aan de Costa Blanca. Neergestreken vanuit allerlei delen van België en Nederland op een willekeurig stukje Costa Blanca. Willekeurig, natuurlijk want dit is wel het mooiste stukje van de Spaanse ruige kust met dat aangenaam klimaat. Je vindt er een afwisselend landschap van bergen en prachtige groene dalen. Sinaasappel-, citroen- en amandelbomen geven de Costa Blanca haar prachtige lichte bloesemkleuren in het voorjaar. Met als Jávea, van oorsprong oud vissersdorpje, het meeste te bieden heeft. In dit stukje van Spanje beleef je negen maanden lente en drie maanden zomer. Wat kunt je nog meer wensen in je leven!

Oud historisch centrum Javea, B&B Casa Asombrosa, Costa Blanca, Spanje

Wat is er te zien?

De provincie Alicante hebt je veel stranden en baaien met kristalhelder water. Maar er is nog veel meer te beleven aan de Costa Blanca. Het lijkt wel op de Caraïben terwijl er op een paar kilometer afstand de charmantste dorpjes liggen. Het is moeilijk om juist het mooiste dorpen te kiezen. De kust van Alicante telt 244 km aan baaien, stranden en kliffen. Loopt van de noordelijke regio Denia tot het zuiden in de Vega Baja.

Denia

Denia is een stad van Iberische oorsprong, en was van groot belang in de Romeinse tijd. Onder de belangrijkste bezienswaardigheden die je in een dag kunt doen zijn de stranden en het kasteel. De wijk Baix la Mar is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. We hebben ook nog een artikel geschreven, “Vissersplaatje Denia”

Charmant Jávea

Jávea is het mooiste juweel onder de dorpen aan de Costa Blanca. Het is een nog, voor de meeste Belgen en Nederlanders, een onbekende parel. Verschillende stranden, een historische oud gedeelte en een jacht- vissershaven. Een aanrader om zeker te bezoeken is de kerk van San Bartolomé. De Gemeentelijke Markt en het Etnologisch Museum. Oud historisch Jávea is vol met geplaveide straatjes, traliewerk en oude gebouwen. Waarvan er nog vele zijn opgetrokken met het gesteente uit de Cova Tallada. Mis ook de kans niet om te baden in een grot in zee, in La Cova Tallada. Maar Jávea heeft nog meer. Deze nog onbekende badplaats heeft ook nog de mooiste baaitjes en mooie stranden van heel de Costa Blanca.

Calpe is een bekende badplaats aan de Costa Blanca. Maar ook de rots Peñon de Ifach is er gelegen. Samen met zijn bijhorend natuurpark is de Peñon de Ifach vanuit vele plaatsen aan de Costa Blanca te zien. Je kunt mooie wandelingen maken op en rond de Peñon de Ifach. Ontdek op de top de natuur van de Costa Blanca. Aan de jachthaven van Calpe, daar moet je een goede schotel met zeevruchten eten. Genieten van de schoonheid van de Middellandse Zee en de oude stad. 

Altea

Als we het over Altea hebben, zeggen we “het mooiste dorp aan de Costa Blanca”. Dat wordt toch beweerd volgens verschillende online-enquêtes. Dat komt vast door het historisch gedeelte van de stad. Die straalt een mediterrane sfeer uit met geplaveide straatjes en een kerk met een blauwe koepel. Altea is een ander dorp in de regio. Lees ook ons artikel, “Mediterrane dorp Altea”.

Benidorm

Het wordt ook al eens het kleine Manhattan van de Middellandse Zee genoemd. De eerste keer dat je de wolkenkrabbers van Benidorm ziet, is iets onvergetelijk. Het was een klein vissersdorpje dat in 50 jaar is uitgegroeid tot één van de grootste toeristische hoofdsteden van Spanje.  De stranden van Benidorm zijn wereldwijd bekend. Maar de bezoekers zijn altijd verrast om de werkelijkheid te ontdekken. Benidorm heeft ook een waterpretpark en een mooi dierenpark. Meer weten over Benidorm. Lees er alles over op onze pagina “Benidorm”

Villajoyosa

Verder gaan we naar de kustplaats van de gekleurde huizen met uitzicht op zee, “La Vilajoyosa”. Er zijn veel vissersdorpen, maar Villajoyosa is de traditioneelste van alle steden in Alicante. La Villajoyosa heeft 15 km kustlijn, fijne zandstranden, baaien, naaktstranden, strandbars en meer dan 3000 jaar geschiedenisIn La Vila heb je niet veel bezienswaardigheden, maar wel restaurants met verse vis rechtstreeks uit de haven en strandbars zoveel je, maar wilt.

Alicante

Alicante is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. En ligt gelegen aan een baai en de voet van het Castillo de Santa Bárbara.  Het is, na Valencia, de grootste stad van de Costa Blanca. Alhoewel Alicante bij de meeste toeristen is gekend door zijn luchthaven, heeft deze stad toch heel wat te bieden. Alicante werd onder de Romeinen ‘Lucentrum’ en onder de Moren ‘Lecant’ of ‘Al-Lucant’ genoemd. Nu staan er hoge flats en er is een drukke haven die Alicante een moderne indruk geven. Alicante staat bekend omde “Explanada España”, een prachtige wandelboulevard. In de oude wijk zijn er dan weer smalle straatjes en verborgen pleintjes. Ook vind je daar gezellige restaurants en cafeetjes. In de avond bruist het tot in de late uurtjes daar! Je kunt ook de geschiedenis en legende lezen van Alicante

Vakantie aan de Costa Blanca

Wil je na het lezen van dit artikel ook eens op vakantie naar de Costa Blanca gaan. Boek je vakantie dan eens bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over die mooie streek Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977