Logo Asombrosa
nl Dutch

Vlamingen en Nederlanders aan de Costa Blanca

B&B CASA ASOMBROSA || JAVEA || COSTA BLANCA || SPANJE

Costa Blanca meer dan enkel zon en strand

Uw droom

begint hier

Neem enkele Vlamingen en Nederlanders bij elkaar aan de Costa Blanca. Neergestreken vanuit allerlei delen van België en Nederland op een willekeurig stukje Costa Blanca. Willekeurig, natuurlijk is dit wel een mooi stukje Spaanse ruige kust, mooie bergen en prachtig groene dalen. Sinaasappel-, citroen- en amandelbomen geven de Costa Blanca haar prachtige lichte bloesemkleuren in het voorjaar. Jávea, een van oorsprong oud vissersdorpje, kent een mild klimaat. Hier beleef je negen maanden lente en drie maanden zomer. Wat valt er nog meer te wensen!

Maar waar wonen ze aan de Costa Blanca?

De provincie Alicante is vol stranden en baaien met kristalhelder water, maar er is nog veel meer te zien aan de Costa Blanca. We denken aan de Caraïben terwijl we op een paar kilometer afstand de charmantste dorpjes hebben. Het is moeilijk om de mooiste dorpen te kiezen. De kust van Alicante telt 244 km aan baaien, stranden en kliffen en loopt van de noordelijke regio van Denia tot het zuiden in de Vega Baja. In deze blog beschrijven we de kust van Denia tot Alicante. Ontdek het vanaf onze Bed and Breakfast Casa Asombrosa.

Denia is een havenstad van Iberische oorsprong, van groot belang in de Romeinse tijd. In Denia kunt je de beroemde rode garnaal proeven. Onder de belangrijkste bezienswaardigheden in 1 dag kunnen we u zeggen dat de stranden, het kasteel ende wijk Baix la Mar er bovenuit steken. Wil je meer weten over Denia, lees dan hier verder.

Jávea is het juweel onder de mooiste dorpen aan de Costa Blanca. Het is een dorp met een strand, maar het heeft ook een historische oude stad. Een aanrader om te bezoeken is de kerk van San Bartolomé, de Gemeentelijke Markt en het Etnologisch Museum te bezoeken.  Oud Jávea is vol met geplaveide straatjes, traliewerk en oude gebouwen, waarvan er vele zijn opgetrokken met het gesteente uit de Cova Tallada. Op onze website kan je er alles over lezen, de geschiedenis van Jávea. Mis ook de kans niet om te baden in een grot in zee, in La Cova Tallada. Buiten een jacht- en vissershaven heeft Jávea een veelvoud van mooie baaitjes en mooie stranden. Op YouTube hebben we ook een video staan van het mooiste strand Granadella in Jávea.

Oud historische Javea

Benissa

Benissa is een van de charmantste kustplaatsen van Alicante. Deze stad is minder bekend voor het toerisme, maar bekend voor zijn stranden en baaien bij de inwoners van Alicante. Over de monumenten  raden we u aan het paleis van Torres-Orduña, de Llotja of het klooster van de paters Franciscanente bezichtigen.

Calpe is een badplaats aan de Costa Blanca in Alicante, maar is de thuisbasis van de rots Peñon de Ifach. Een grote rots die een natuurpark is en vanuit vele plaatsen aan de Costa Blanca kan worden gezien. U kunt gaan wandelen rond de Peñón de Ifach. Ontdek op de top van een onmisbare plaats in de natuur van Alicante. Niet iedereen kan daar komen! Calpe, hier moet u een goede schotel met zeevruchten eten en de schoonheid van de oude stad ontdekken. Meer informatie over Calpe kun je hier lezen.

Als we het over Altea hebben, zeggen we “het mooiste dorp aan de Costa Blanca”volgens verschillende online-enquêtes. Dat komt vast door die mediterrane sfeer met geplaveide straatjes en kerken met blauwe koepels. Altea is een ander dorp in de regio. We hebben er een andere blog van, mediterrane dorp Altea en bezoek eens Altea.

Het wordt ook al eens het kleine Manhattan van de Middellandse Zee genoemd. De eerste keer dat je de wolkenkrabbers van Benidorm ziet, is onvergetelijk. Een klein vissersdorp dat in 50 jaar is uitgegroeid tot één van de toeristische hoofdsteden van Spanje.  De stranden van Benidorm zijn wereldwijd bekend, maar de bezoeker is altijd verrast om de werkelijkheid te ontdekken. Meer weten over Benidorm, lees dan hier verder.

Villajoyosa

Verder gaan we naar de kustplaats van de gekleurde huizen met uitzicht op zee, “La Vila Joiosa”. Er zijn veel vissersdorpen, maar Villajoyosa is de traditioneelste van alle steden in Alicante. La Vila heeft 15 km kustlijn, fijne zandstranden, baaien, naaktstranden, strandbars en meer dan 3000 jaar geschiedenisIn La Vila heb je niet veel bezienswaardigheden, maar wel restaurants met verse vis rechtstreeks uit de haven en strandbars zoveel je, maar wilt

Alicante is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en ligt mooi gelegen aan een grote baai, aan de voet van het op een berg gelegen Castillo de Santa Bárbara.  Het is na Valencia, de grootste stad van de Costa Blanca. Alicante werd onder de Romeinen ‘Lucentrum’ en onder de Moren ‘Lecant’ of ‘Al-Lucant’ genoemd. Nu zijn het de talrijke hoge flats en een drukke haven die de stad een moderne indruk geven. Alicante staat bekend om zijn prachtige wandelpromenade met palmbomende “Explanada España”. In de gezellige oude wijk zijn smalle straatjes, verborgen pleintjes en veel gezellige restaurants en cafeetjes. In de avond bruist het tot in de late uurtjes daar! Samen met de mooie stranden en een prachtige jachthaven, maakt Alicante tot een echte citytrip bestemming!

 

Alicante, Costa Blanca

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977