Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Zonnesteek, B&B Casa Asombrosa in Jávea, Costa Blanca

Zonnesteek

Zonnesteek of zonnebrand hoe behandel je dat?

Iedereen heeft het al wel eens meegemaakt, zonnebrand! Een pijnlijke huidirritatie die het gevolg is van overmatige blootstelling aan ultraviolette (UV) stralen. Het is dan ook belangrijk hoe je weet dat je zonnebrand kan behandelen. 
De symptomen kennen we ook allemaal.

 • Gevoelige huid
 • Geïrriteerde huid
 • Verschillende andere ongemakkelijke symptomen

In sommige gevallen kan dit wel enkele dagen aanhouden en is verzorging nodig. Meestal komt zonnebrand voor in de zomer, maar ook de eerste lentezon kan ons wel eens verrassen! Bijkomende symptomen zijn altijd schade aan de huid, je maakt kans op versnelling van het verouderingsproces en het risico op huidkanker stijgt enorm. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je zonnebrand moet behandelen. We geven 9 verschillende manieren om zonnebrand te verzorgen.
Lees ook het medisch onderzoek van zonnebrand

Inbrengende lotion, bij zonnesteek

Lauwe douche

Een lauwe douche nemen is 1 van de eerste stappen die je moet nemen bij een zonnesteek. Dit alleen al om het brandend gevoel met bijkomende jeuk te beheersen. 

Belangrijk!
Gebruik geen heet of koud water omdat uw huid overgevoelig is.

Geen zeep of douchegel

Geparfumeerde zeep of douchegel kunnen zijn schadelijk zijn omdat deze producten uw huid kunnen irriteren en het herstellingsproces kunnen belemmeren.

 • Vermijd deze producten tot de symptomen van zonnebrand verbeteren.
 • Je kunt in de plaats daarvan beter natuurlijke producten gebruiken zoals, toverhazelaar of goudsbloem water. 

Aloëveragel

Aloëveragel is 1 van de beste natuurlijke producten om de behandeling van de huid te verzachten bij een zonnesteek. Het heeft een ontsmettende en ontstekingsremmende eigenschap die irritatie verzachten en het risico op infectie verminderen.

 • Het vocht inbrengende eigenschap van Aloëvera vullen het vocht aan, en bevorderen de genezing en vernieuwing van de huid.
 • Geeft geen allergische reacties en kan meerdere keren per dag aangebracht worden om het brandige gevoel en jeuk te verzachten.

Zelf uw eigen Aloë Vera crème maken, lees het hier: Aloe Vera gel maken

Omdat brandwonden een enorme impact hebben op de huid en de olieproductie verstoren evenals een droge en schilferige huid veroorzaken kan je vocht inbrengende lotion aanbrengen. 

 • Gebruik GEEN vette crèmes.  In plaats daarvan kunt je beteer lotions aanbrengen die verrijkt zijn met vitamine E.

Uitdroging van de huid is 1 van de bijwerkingen van een zonnesteek. Dit is waarom het belangrijk is om meer water te drinken dan normaal om de uitdroging te voorkomen. Het water helpt de vitale binnenste weefsels te herstellen. Niet alleen omdat het een overvloed aan hydratatie biedt, maar ook de bloedcirculatie verbetert.

Pijnstillers

Vrij verkrijgbare pijnstillers zijn goede alternatieven als je pijn hebt zoals koorts of hoofdpijn.

 • Je kan paracetamol of ibuprofen nemen, zeker niet meer dan 2 per dag.
 • Hou er ook rekening mee dat je zeker geen aspirine mag geven aan jonge kinderen.

Kamillethee

Een koude kamillethee kan een brandend gevoel en jeuk die verband houden met je zonnebrand verminderen. Je kunt ook een bad nemen in kamillethee of kamillethee kompressen aanbrengen, het heeft een ontstekingsremmend effect dat verlichting geeft.

Ijskompressen

Zeker geen ijs gebruiken als je zonnebrand recent is. De dag daarna zo’n 12 a 24 uur later kunt je ijskompressen gebruiken om de symptomen te verminderen.

 • Koude temperatuur ontspant de getroffen huid en geeft een gevoel van verlichting.
 • In begin is het gevoel onaangenaam, maar geeft geleidelijk een rustgevend gevoel.

Bescherm je huid

Als je huid verbrand is, dan moet je elke vorm van blootstelling aan de zon vermijden. Als Uv-stralen in aanraking komen met de getroffen gebieden, dan kan het de aandoening verergeren en het risico op kanker verhogen. Je moet een goed zonnebrandproduct gebruiken en kleding aan doen die je brandwonden volledig bedekken. Heeft je huid regelmatig last van blootstelling aan de zon?  Raadpleeg dan een dermatoloog.
Denk eraan een zonnesteek of zonnebrand is slecht voor uw gezondheid!

Voorzichtig

DE Spaanse zon blijft verraderlijk het hele jaar door. Ook in de tussenseizoenen en de wintermaanden. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen waar de beste plaatsen zijn om te zonnebaden Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977