Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Biertje bestellen aan de Costa Blanca, B&B Casa Asombrosa in Jávea

biertje - bestellen

Aan de Costa Blanca

Je biertje bestellen aan de Costa Blanca doe je zo.

Er zijn veel verschillende manieren om je biertje te bestellen aan de Costa Blanca. We hebben al is eender een blog geschreven over bier, maar deze ging meer over de verschillende soorten bier.

bier drinken als een Spanjaard

Una Cerveza

Una cerveza kennen we allemaal.  “Una cerveza por favor” is niet alleen een bekend liedje van Tom Waes. Maar betekent letterlijk “een biertje alstublieft”. Wat de toeristen niet weten is dat je het aan de Costa Blanca niet zegt!
B&B Casa Asombrosa, zul je een korte “Spaanse bier les” leren, -). Zo dat je de volgende keer precies weet hoe je uw biertje bestelt in het zonnige Costa Blanca. Belangrijk om te weten is dat een biertje in verschillende formaten kan komen en volgens formaat bestel je uw biertje!

Caña - Biertje van 200 cl

Het is het meest gevraagde biertje, de “caña” (uitgesproken als canja). In bijna heel de Costa Blanca kan dit gebruikt worden voor een biertje van de tap. Dat wordt geschonken in een glas van 200 ml, met een (of twee) vingers dik schuim. Aan de Costa Blanca zegt je dus niet “una cerveza por favor”, maar “una caña por favor”.

Tubo - 33 cl

Voor de echte drinkers met grote dorst heb je de “Tubo” (vergelijkbaar met onze 33 cl.) Bij de flesjes wordt gesproken van “Tercio” in bijna heel de Costa Blanca.

Halve liters zijn voor de Britten en Duitsers op vakantie, en dit liefst nog met zo weinig mogelijk schuim, een must als ze aan de Costa Blanca zijn. Maar wordt dit ook zo door de locals gedronken? Het antwoord, is ja en ze noemen het een “Jarra” en er mag ook wel wat schuim op het glas.

Voor de echte dorstlijder en die niet genoeg hebben aan een halve liter bier of graag bier in groepsverband drinkt zijn er nog de liter glas, en zijn populair vooral bij de jongeren. Over het algemeen echter zijn de plastic glazen niet altijd gevuld met 1 liter bier, maar meer met 750 ml bier en drie tot vier vingers schuim. Er zijn ook grote liter flessen bier te koop aan de Costa Blanca met de naam “Litrona”.

Clara - Bier met limonade

Bier gemengd met limonade of “gaseosa” (spuitwater) heet een “Clara”. In praktisch heel de Costa Blanca maakt je een “Clara” door eerst limonade of gaseosa in een glas te doen en daarna het glas verder te vullen met bier. Normale verhouding is 4 delen limonade/gaseosa en 6 delen bier. 

Hopelijk hebben we het je een beetje goed uitgelegd. Zo niet, laat het ons weten. info@asombrosa.net.

Vakantie aan de Costa Blanca

Dit zijn slechts enkele weetjes van de Costa Blanca te komen. Maar uiteraard zijn er nog veel meer weetjes op te noemen. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privé badkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977