Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Wijnroute van Alicante

De wijnroute van Alicante

Ontdek de wijnen van Alicante

De Costa Blanca is een paradijselijke plek waar elk jaar mensen van over de hele wereld komen.  Op zoek naar een vakantie aan de Middellandse Zee in onze B&B Casa Asombrosa.

Echter, het feit dan hier aan de mediterraanse kust bent, wil echter niet zeggen dat je vakantie beperkt is tot enkel een strandvakantie. Vooral in de provincie Alicante komen er ook toeristen, buiten het hoogseizoen, voor een heel ander soort toerisme. Namelijk de wijn toerisme. De provincie Alicante biedt niet alleen het hele jaar door een aangenaam zacht klimaat. Maar heeft ook een rijk cultureel en historisch erfgoed en een uitstekende gastronomie. Een gastronomie die gepaard gaat met een groot aantal wijngaarden die Alicante rijk is. Als u van goede wijn houdt, mag u een bezoek aan de beste wijnhuizen van Alicante dus zeker niet overslaan.

Ontdek de wijnen van Alicante, Costa Blanca

Wijngaarden van de streek

Volg de wijnroute van Alicante en ontdek de beste wijngaarden uit de streek. Bij het volgen van deze wijnroute zal je niet alleen van de heerlijke wijn proeven. Het is eveneens ook de perfecte gelegenheid om van de gevarieerde plaatselijke gastronomie te genieten. De wijnroute vat drie districten samen onder één symbool en dat is de wijnstok. In het noorden, van de Costa Blanca, vindt u de districten Marina Alta en Marina Baixa, met de dorpjes Castell de Castells, Benigembla, Murla, Parcent, Alcalalí, Xaló, Llíber, Senija, Benissa, Calpe en Teulada-Moraira. En aan de andere kant in het zuiden, van de Costa Blanca, vindt u het district Vinalopó, met de plaatsen Algueña, Monóvar, Novelda, Petrer, Pinoso, Salinas, Sax, Villena en Elche. Volg de wijnroute van Alicante en laat u verrassen door de diversiteit en rijkdom van de wijnbouw die deze regio te bieden heeft.

De Marina Alta wijnroute

De Marina Alta ligt in het noordelijke deel van de Costa Blanca en biedt prachtige landschappen, stranden en baaien. Dit gebied, dat profiteert van miljoenen bezoekers elk jaar en heeft het wijntoerisme in Alicante verder ontwikkelt. Eén van de beste wijnhuizen in de Marina Alta is Bodega’s Xalò, gelegen in het plaatsje Jalón. Met meer dan 50 jaar ervaring, biedt dit wijnhuis wijnen en likeuren van hoge kwaliteit. In 2018 werden vijf van zijn wijnen bekroond in het Top Wine-concours.
Bodega Les Freses
 is een charmante plek, gelegen naast het Montgó Natuurpark op enkele kilometers van Denia, in het plaatsje Jesús Pobre. De ligging tussen de zee en de bergen is een bezoek waard en de wijnen zijn zeker het proeven waard!

Tip: het gebied Marina Alta biedt een spectaculaire combinatie van berg- en kustlandschap. Naast de wijnhuizen raden we je een bezoek aan Cala del Moraig, Cala de Ambolo en Cala de Portitxol aan.

Wijntoerisme in de Vinalopó

Deze regio is één van de rijkste op het gebied van wijnbouw en telt een aantal wijnmakerijen die heel belangrijk zijn voor de economie van het gebied. Eén van de bekendste wijnhuizen in Alicante in dit gebied is Bodegas Bocopa, gelegen in Petrer en met gerenommeerde wijnen als Marina Alta, Marina Espumante of Laudum, die verschillende internationale prijzen hebben gewonnen. Deze wijnen worden naar meer dan 30 landen geëxporteerd en natuurlijk kunt u hier ook genieten van een rondleiding in combinatie met een wijnproeverij. Gelegen op de weg van Villena naar Yecla, vinden we de Bodega Las Virtudes met meer dan 60 jaar ervaring.

Naast hun traditionele variëteiten produceren zij een rode wijn van biologisch geteelde Monastrell– en Cabernet-variëteiten. Als je geïnteresseerd bent in een wijnhuis dat innovatieve en duurzame methoden combineert tijdens de productie, dan moet u zeker een bezoek brengen aan Bodegas Francisco Gómez. Hier zijn ze gespecialiseerd in de productie van biologische wijnen en hoogwaardige oliën

Je verblijf tijdens je verblijf aan de Costa Blanca

Je kunt tijdens het volgen van deze wijnroute ook van de plaatselijke gastronomie genieten en zo de smaken van de traditionele gerechten combineren met de prachtige wijnen die Alicante te bieden heeft. Het is onmogelijk om een arroz a banda met een goede witte wijn te weerstaan, dus laat uzelf gaan!

Alicante is een plek die veel te bieden heeft. Een idyllische natuurlijke omgeving, een gerenommeerde wijncultuur en een rijke gastronomische traditie. Als u ervoor kiest om je vakantie door te brengen in B&B Casa Asombrosa, worden uw dromen werkelijkheid en begint voor jou een droomvakantie onder de zon en aan de zee. Wacht niet langer en kom snel bij ons op je nieuwe vakantie proosten!

Lees ook onze andere blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977