Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Sangria recept, B&B Casa Asombrosa in Javea, Costa Blanca

Sangria recept

Echte Sangria maak je zo

Hoeveel weten we eigenlijk over echte Sangria zelf maken en wat is het rasechte Spaanse recept? In de tekst zit ook een origineel en goedkoop serveertip verstopt om dit heerlijk partydrankje op te dienen bij de BBQ! En dames wisten jullie dat de Spanjaarden ook een Sangriarecept heeft enkel voor vrouwen?

We denken allemaal dat dit heerlijk zoet zomerdrankje bij de BBQ typisch Spaans is, maar hij vindt zijn oorsprong bij de Grieken en Romeinen. Dat wist je natuurlijk nog niet, een leuk weetje om te vertellen bij de BBQ. Ze mengden hun wijn met suiker en kruiden, ze noemden het toen Hippocras. Maar goed dit was het stukje geschiedenis. Nu het belangrijkste hoe je zelf Sangria kan maken. Tegenwoordig kun je al overal kant-en-klaar Sangria kopen, maar die smaak is zeker niet als de echte Spaanse Sangria. Zo heeft iedere Spanjaard en regio wel zijn eigen recept. Een Spaanse familie vinden zonder hun eigen typisch Sangria recept is onbestaande! Maar de basis blijft altijd hetzelfde. 

Soorten echte Sangria

Soorten Sangria

Er zijn maar twee soorten echte Sangria, gemaakt met rode wijn of Cava. Het recept gemaakt met rode wijn is degene die het meest bekend is. Wat nu het typische Spaanse recept is of welke wijn je er precies in doet. Of wat de hoeveelheden precies zijn dat is niet zo belangrijk. Het is allemaal verbazingwekkend makkelijk. In Spanje doen mensen de goedkoopste wijn die ze nog hebben liggen in de kan. Maar je moet je wel bedenken dat een goedkope wijn in Spanje niet per se een goedkope wijn in België of Nederland zou zijn.

Rode wijn

Om niet alleen maar wijn en sterke drank in een glas te schenken, moet er ook een niet alcoholische limonade bij om het te binden: ”Citroensoda of sinas. Dat maakt het fizzy en zomers.” En vergeet het fruit niet, daar lees je verder meer over. Het is wel duidelijk dat je dus helemaal niet zo aan de regels vastzit. Je moet de drank meten met koffietassen en welke wijn of drank je erbij gooit, is uw eigen keuze.

  • Één fles rode wijn
  • halve fles limonade (sinas of citroen)
  • koffietas brandy
  • koffietas triple secof Cointreau of witte Vermouth
  • Fruit (dit is een belangrijke, lees verder

Welk fruit?

We drinken het voor het eten, tijdens het eten en na het eten. Of ‘s avonds bij een feestje. Of ‘s middags. Eh, altijd dus wel.” Wat wel belangrijk is, is het fruit”. Een Sangria is geen Sangria zonder het fruit.” Bij het fruit kun je niet improviseren met wat je nog in je fruitmand hebt liggen. ” Je kunt geen banaan of kiwi kiezen. Je laat de sangria een tijdje inweken en met die fruitsoorten creëer je een zompige zooi onder in de kom. Kies dus voor stevig fruit zoals sinaasappel, citroen en appel. En als we het dan over geheime ingrediënten hebben, perzik! Die moet er sowieso in.” Over het inweken gesproken. Het is belangrijk dat je de Sangria even laat staan. Er zijn verschillende recepten waar staat dat je de kan een dag in de koelkast moet zetten, maar twee uur vooraf is genoeg.

Cava Sangria

Genoeg over rode wijn sangria. Het luxe broertje van de typische rode drank is de Cava Sangria. Speciaal voor de dames. De lichte variant van de Spaanse drank is dus niet met witte wijn, zoals wel eens gedaan wordt, maar met Cava.
Ook bij de Cava Sangria staan de regels niet vast. Maar mocht je nog een tuinfeestje geven, dit is het Sangriarecept met Cava. Nog een leuke serveertip. In ons bed and breakfast Casa Asombrosa doen we het zo. We halen het vruchtvlees, een grote watermeloen er helemaal uit, vullen hem terug met de Sangria-Cava, fruit en veel ijs. Om het nog leuker te maken kun je er evenveel rietjes als gasten bij doen en gezamenlijk opdrinken….

Recept Cava Sangria

  • Een halve fles cava
  • Een koffietas brandy
  • Een koffietas triple sec likeur.
  • Klein scheutje ananassap

Om af te toppen doe je er een stokje kaneel in, stukjes sinaasappel, citroen, perzik en ananas. Je laat het vervolgens een paar uur staan. Voordat je het serveert, doe je er nog ijsblokjes bij. Daar proosten we op!

Sangria bij B&B Casa Asombrosa

Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan zullen Nadia of Etienne je alles vertellen over hoe je de beste Sangria kunt maken. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977