Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Cava Drinken als een Dieet, B&B Casa Asombrosa in Jávea, Costa Blanca

Cava drinken

Bij een feestje hoort zeker een glaasje Cava, maar weet je ook dat je gewicht kan verliezen door deze heerlijke mousserende pareltje te drinken. Je kunt zelfs Cava drinken als een dieet. De meeste onder ons drinken enkel Cava bij speciale gelegenheden zoals met oud- en nieuwjaar, een bruiloft, verjaardag of een ander speciaal moment. Je moet dus van het idee afstappen om enkel Cava te drinken bij speciale gelegenheden. Want er zijn enkele Cava’s waar je kunt gewicht mee verliezen. Let wel op, niet iedere Cava is geschikt. Cava drinken om gewicht te verliezen en op wat je moet letten, lees je verder in dit artikel.

Cava drinken als dieet, B&B Casa ASombrosa in Jávea, Costa Blanca

Cava Gezonder Dan Wijn

Het “PLOP” geluid bij het ontkurken van een fles Cava is toch een van de mooiste geluiden die je kan horen. Vooral bij oud- en nieuwjaar, bij een nieuwe job, een party of een speciale gelegenheid. Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen is al een eeuwenoud gezegde. Het is en blijft toch ongetwijfeld dat die vrolijke bubbeltjes net wat extra sprankeling geven aan je dag en zorgt onmiddellijk voor een feestelijke associatie. Een Cava drinken is net wat extra sprankeling geven aan je dag. Doordat je gewend bent om mousserende wijnen slechts op feestelijke gelegenheden te drinken, zorgt dit direct voor een feestelijke associatie. Toch mag je de gewoonte om een fles Cava open te maken op feestelijke gelegenheden niet van tafel vegen. Maar maak er een gewoonte van om wat meer momenten een gezond feest te maken!

Cava Hoeveel Calorieën Per Glas

Cava in de vorm van Brut of Extra Brut bevat ook bijna geen restsuikers, dus zijn deze mousserende wijnen ook goed voor de lijn. Een glas Cava is laag in alcohol en ook laag in calorieën. Met zo’n 50-70 kcal per glaasje is het een van de meest verantwoorde keuzes voor je dieet. Bovendien koppelt Cava goed met magere gerechten en aperitiefjes. Daarnaast wordt gezegd dat het koolzuur in een Cava ook een bijkomend voordeel heeft. Namelijk dat je er minder snel en minder veel van drinkt.  Wel moet je in de gaten houden dat je geen andere typen Cava’s drinkt. In de demi-sec en nog zoetere varianten van deze Cava’s zitten wel degelijk restsuikers. Wel zijn deze Cava’s heerlijk om te drinken, maar van deze Cava’s zul je zeker niet afvallen.

Cava Is Multi-Inzetbaar

Je kunt favoriete momenten maken in de dag om je glaasje Cava te drinken. Een borrelmomentje met de vriendinnen of je partner of bij maaltijd in plaats van een glas witte wijn. Of op zondagmorgen samen met je partner bij een fris ontbijt met wat fruit, yoghurt en granola en een heerlijk glaasje Cava. Bij uitstek het ideaal moment om een fles Cava te openen. Cava drinken als een dieet is een moment op de dag waarop je tijd neemt om even voor jezelf te zorgen.

De Bubbels Terug Toveren

Stel dat je de fles Cava niet in één keer leegdrinkt, dan bruist de Cava de dag daarna niet meer. Maar met dit eenvoudig truckje los je dat probleemloos op. Het enige wat je nodig hebt om de Cava weer optimaal te maken is een rozijntje. Gooi het in de fles, net voor je een glas inschenkt.
Zodra de rozijn erin is gevallen, klampt het overgebleven koolstofdioxide in de fles zich vast aan de ribbels ervan. Vervolgens komen die weer in de drank terecht en zijn de bubbels helemaal terug. Je hoeft dus een fles Cava zeker niet in één leeg te drinken.

Wanneer Cava Drinken

Velen van ons genieten van een glas Cava drinken bij speciale gelegenheden. Maar wist je dat Cava met zijn verbazingwekkende flexibiliteit een van de meest eet vriendelijke wijnen is die er is? Cava is relatief laag in alcohol, waardoor het goed te combineren is met onder andere pittige maaltijden. De hitte van de kruiden worden zo namelijk niet versterkt door de hitte van de alcohol. Daarnaast dienen de bubbels in Cava om de smaakpapillen wakker te schudden en tegelijkertijd textuur toe te voegen aan de algehele eetervaring. Ook ontdoen de bubbels het gehemelte van vettigheid en frissen ze de mond op voor de volgende hap. Haal die fles Cava uit de koelkast en geniet ervan met wat er ook op het menu staat.  Van diverse tapashapjes tot vis taco’s en zelfs pittige Thaise maaltijden.

Welke Temperatuur Serveer Je Cava?

Cava kan je best niet te koud serveren. Tussen de 6 en 8 graden is de ideale temperatuur. Cava wordt al vaak heel vroeg in de ijsemmer geplaatst, waardoor hij snel afkoelt tot 1 of 2 graden. De beste manier is om de fles te koelen in de koelkast. Na een nachtje koelen zal hij dan een temperatuur van rond de 4 graden hebben. Dit is een goede temperatuur omdat de schuimwijn na het serveren opnieuw enkele graden warmer zal worden. In de zomer kan je Cava of schuimwijn na het serveren even in de ijsemmer plaatsen. Zo kan je extra frisse Cava bij serveren en blijft de temperatuur constant. Wil je nog meer te weten komen over Cava, kan je ook de blog lezen “Cava drinken bij B&B Casa Asombrosa”

Cava Versus Champagne

Er zijn veel Cava’s die tegen een heel bescheiden bedrag te koop. Bij uitstek is Cava waar prijs en kwaliteit zeer in verhouding zijn. Waar je bij Champagne al snel de hoofdprijs betaalt voor een goede fles, is dit bij Cava niet het geval. Cava hoeft namelijk minder lang te rijpen, waardoor de prijs aanzienlijk lager kan blijven. De prijs voor een goede fles Cava ligt doorgaans tussen de 7 en 15 euro. Cava wordt gelukkig steeds populairder, waardoor steeds meer cafés en restaurants Cava op de kaart hebben staan. Bovendien kun je in iedere supermarkt een fles Cava kopen, wat het een erg toegankelijk product maakt.

Cava Drinken Bij B&B Casa Asombrosa

Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, kunt je op het terras in alle rust een heerlijk glas Cava drinken en genieten van het spectaculair uitzicht. Je hebt de keuze uit een eigen gastenkamer met privébadkamer of het vakantieappartement. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend al dan niet met een glaasje Cava over heel België en Nederland. Vakantie bij B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

© 2022 All Rights Reserved.

B&B CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977