Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Kerstmarkten Costa Blanca, B&B casa ASombrosa in Jávea

Kerstmarkten

Costa - Blanca

Zoals iedere jaar zijn er ook aan de Costa Blanca in 2022 ook verschillende kerstmarkten te bezoeken. Hier vind je een lijst van de belangrijkste en origineelste kerstmarkten aan de Costa Blanca.

Altea Kerstmarkten

Van 9 tot 11 december 2022 organiseert de kunstenaarsvereniging Amata een kerstmarkt in Altea. Het is een soort van ambachtsmarkt waar kunstenaars ieder hun eigen werk zal verkopen. Dus als je echt een origineel kerstcadeau wilt kopen mag je deze kerstmarkt zeker niet missen.
De kerstmarkt zal ongeveer een 30-tal kraampjes hebben met een breed scala aan origineel en ambachtelijk werk. Zo zal er keramiek, aardewerk, kleurrijke leren tassen met bijpassende sjaals, houten speelgoed en knuffeldieren aangeboden worden. Maar ook originele schilderijen, lampen gemaakt pompoenen, sieraden van verschillende materialen en zelfs handgemaakte gitaren. Ook de traditionele kerstkraampjes met Glühwein, zoete lekkernijen, vleeswaren en kazen zullen present zijn.

Voor de allerkleinste
Ook die worden niet vergeten op de kerstmarkt van Altea. Zo zullen er workshops, bordspellen en een kerst-fotocall zijn. Maar misschien wel het belangrijkste voor de kids, er zal een brievenbus om brieven aan de Kerstman achter te laten staan. Een veelzijdige artiest zal de markt opvrolijken door op stelten rond te lopen, kerstfiguren uit te beelden en elke avond te jongleren met vuur. En elke namiddag zal er kerst- livemuziek zijn.

Dagen en Openingsuren
De markt gaat van start op vrijdag 9 december om 18.00 uur.

De openingstijden 
Zaterdag van 11.00 tot 21.00, ook tussen de middaguren.
Zondag van 11.00 tot 19.00 uur, ook tussen de middaguren.

Klik hier om het volledige programma te zien en foto’s van vorig jaar. 

 

Kerstmarkten Costa Blanca, B&B Casa Asombrosa in Jávea

Alicante Kerstmarkten

Weer heeft Alicante een record voor het Guinness Book of Records. Dit jaar met de grootste Kerstbal. De reuze kerststal in Alicante staat al enkele jaren in het Guinness Book of Records, maar daar zal nu ook de reuze kerstbal bijkomen. Op de Explanada, de bekende golvende laan langs de haven, komt er deze keer geen kerstboom, maar een kerstbal van twaalf meter hoog en verlicht met 8116 leds. De bal is dus hoger dan de figuren van de kerststal op het plein voor het gemeentehuis. Maar die bal staat er niet alleen. Vier keer per dag vanaf 18 uur zal hier klank- en lichtspel te bewonderen zijn.
De kerststal met de grootste kerstbal ter wereld zal je vanaf 25 november 2022 kunnen bezoeken tot half januari 2023.

Kerstmarkt in Jijona van 3 tot 8 december 2022
Beschik je over een eigen wagen of een huurauto aan de Costa Blanca? Bezoek dan eens de kerstmarkt in Jijona. Ook wel ´Xixona´ genoemd in het Valenciaans. Dit is een half uurtje rijden van Alicante centrum vandaan. Let op, het is hier een stuk frisser dan in Alicante centrum. Omdat het verder het binnenland in ligt, dus neem je winterjas mee. 
Er staat een levende kerststal, er is Turón te koop, de typisch Spaanse nougat. Ook zak er een typische kersttrein door het centrum rijden. Bijhorende kerstmuziek en de lokale ondernemers bieden hun producten aan die ook verschillende dranken en plaatselijke specialiteiten serveren. Echt een aanrader dus. Het is sowieso een aanrader om Jijona te bezoeken.

Valencia Kerstmarkten

Ook in Valencia, zoals ieder jaar, zullen er rondom de kerstperiode verschillende kerstmarkten door de stad te vinden zijn. De belangrijkste zijn:

Mercadillo Navideño

Op het prachtige Plaza de la Reina, komt de grootste kerstmarkt te staan. Mooier dan dat krijg je het bijna niet! Handelaars bieden daar de typische kerstartikelen aan. Maar voor de hoofdingang van de kathedraal kan je veel handgemaakte en vaak ook lokale producten vinden die je niet snel in België of Nederland zal tegenkomen. Een perfect souvenir voor één van je geliefde, familie of vrienden dus! Denk aan keramieken schaaltjes, prachtige oorbellen en kettingen of gewoon een mooie tas of pottenbak voor een plant.

Openingsdagen en uren:
Vrijdag 25 november 2022 tot 8 januari 2023

Locatie
Plaza del Reina

Openingstijden
10.30 – 14.00 uur en van 16.30 – 21.00 uur
24 en 31 december: 10.30 tot 14.00 uur
5 januari: 10.30 – 14.00 uur en van 16.30 – 00.00 uur

(ook open op 25 december en 1 januari!)

Mercado Navideño

Ook een bijzondere mooie kerstmarkt in Valencia is de prachtig belichte Ciudad de les Artes y de las Ciencas! Hier vind je echt van alles, denk maar bijvoorbeeld aan kettingen, oorbellen, ringen, tassen en keramiek. Maar het leuke aan deze kerstmarkt is dat als je moe bent je gewoon even een eetpauze kan nemen! Verschillende foodtrucks zijn aanwezig met de bijhorende picknicktafels waar je even tot rust kan komen. Een handige bijkomstigheid is ook dat je er ook leuke workshops en poppenshows kunt bijwonen met de kinderen.

Datum
16 December 2022 tot 8 januari 2023 

Locatie
Ciudad de les Arts y les Ciencas

Openingstijden
Maandag tot en met zondag: 11.00 – 20.00 uur
25 december en 1 januari: 17.00 – 22.00 uur 
24 en 31 december: 11.00 – 17.00 uur  

Hohoho Kerstmarkt - Mercado Tapineria

Stap uit de alledaagse sleur en kom naar de meest originele Kerstmarkt van Valencia. Kom eens kijken bij de coole, eigenzinnige cadeaus, objecten met flow, mode, accessoires, fantasiejuwelen en kunst. Maar ook decoratie, accessoires en allerhande producten met alles om kerst een origineel tintje te geven. Geniet ook tijdens de kerstperiode van onze warme terrassen, de gastronomie en de verschillende activiteiten op de pleinen voor de allerkleinste.

Locatie
Carrer de la Tapineria, 15 
46001 Valencia 

Datum
24, 31 december 2022 en 5 januari 2023 
25 december en 1 januari gesloten. 

 Openingstijden
10.00 tot 21.00 uur

Jávea Kerstmarkten

De kerstmarkt van Solidariteit is er in Jávea. Met de medewerking van de Kerststal- vereniging zijn de deuren opnieuw geopend voor de tweede editie van deze kerstmarkt. De kerstmarkt is open van 25 november 2022 tot 1 december enkel op vrijdag en zaterdag. Er zal een kerststal opgezet worden en er worden ook decoratie- en kerstproducten aangeboden. De opbrengsten van de kerstmarkt uit de verkochte producten gaat naar Cáritas in Jávea. De openingstijden van de kerstmarkt zijn op vrijdag van 17 uur tot 00 uur, in de gebouwen van Carrer En Forn, 10, Jávea.

Kerst bij B&B Asombrosa

Ook bij B&B Casa Asombrosa wordt kerst en nieuwjaar gevierd. Ook als uitvalsbasis om de kerstmarkten te bezoeken is Jávea de ideale locatie. Voor nieuwjaar zijn zijn we volgeboekt, maar voor kerst hebben we nog 1 kamer vrij. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kunt je samen met onze andere gasten samen kerst vieren. Je hebt een eigen gastenkamer met privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

B&B CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977