Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Wandelroutes Costa Blanca, B&B Casa Asombrosa in Jávea

Wandelroutes Costa Blanca

Wandelroutes die je nooit meer zult vergeten!

Deze wandelroutes zult je nooit meer vergeten en zal uw kijk op Costa Blanca voorgoed veranderen!
Aan de Costa Blanca in Spanje maak je de mooiste wandroute. De regio staat vooral bekend onder de zonnekloppers, toch heeft de Costa Blanca veel meer te bieden dan zon. Uitgenomen de warmste maanden juli en augustus kan je in dit nog onbekend paradijs onvergetelijke wandelingen maken. Onze gasten die boeken bij onze BnB Casa Asombrosa buiten het hoogseizoen komen bijna allemaal voor de spectaculaire wandelingen. Het bed and breakfast ligt dan ook op een centrale ligging om deze onvergetelijke wandelingen te doen. Vanuit Jávea ligt het verste vertrekpunt amper op een klein uurtje rijden. Ideaal dus om je wandelschoenen aan te trekken en met ons op stap te gaan!

Sierra de Oltá

Montgó Natural Parc

We beginnen met deze wandelroutes omdat je rechtstreeks van onze B&B Casa Asombrosa kan vertrekken, je hoeft niet eens de wagen te nemen. Voor mijn vrouw haar lievelingswandeling met Praline, onze hond een Podenco en is compleet haar habitat. Maar je kan er ook met de wagen naar de vertrek- en aankomstplaats gaan. Dat is de parking aan de schietbaan Campo de Tiro Les PlanesNatuurpark Montgó Natural heeft meer dan 650 verschillende soorten planten en het hoogste punt is 753 meter boven de zeespiegel. Tijdens je wandelroute word je regelmatig getrakteerd op fantastische mooi uitzichten. Als het weer ideaal is kan je zelfs Valencia en het eiland Ibiza zien liggen. 

Sierra de Oltá

Deze wandeling in Oltamar is een absolute topper als je van panorama zichten houdt. Als je beschikt over een degelijk fototoestel met een teleobjectief moet je die zeker meenemen. De verschillende lus routes zijn goed duidelijk aangeduid. Je kan helemaal rond de berg wandelen of je kan een binnenweg nemen. Bij deze laatste moeten we je wel verwittigen dat deze route vrij steil en vol van losse stenen ligt. Bij beide routes zijn de panoramische zichten op zijn minst spectaculair te noemen. Nog een tip, neem zeker een lunchpakket en voldoende drinken mee. Voor de gasten die bij onze Bed and Breakfast verblijven kunnen dat 1 dag voordien bestellen. Lunchen kan je op de top van de berg doen met een fantastisch uitzicht op Calpe. Start en einde van deze wandeling kunt je aan de parking Zona d’acampada d’Oltà.

Peñon de Ifach

Wie een beetje bekend is met de Costa Blanca kent zeker de rots van CalpePeñon de Ifach. Het wordt ook de icoon van de Costa Blanca genoemd. Met maar een hoogte van 332 meter zou je denken dat het maar een easy walk is, maar daar vergis je wel in. In het begin ziet het er allemaal vrij gemakkelijk uit tot wanneer je aan het tunneltje komt waar dat je al van een prachtig uitzicht kan genieten. Wil je verder na het tunneltje begint het echte klimwerk. Kijk vooral uit wanneer de rotsen nat zijn want dan zijn ze geweldig glad. Er zijn touwen en kettingen voorzien, maak er zeker gebruik van en wees voorzichtig. Nog enkele tips, start en einde van de wandelroute kunt je vanaf Carr. del Peñoner is ook een gratis parking voorzien.

Let op deze wandroutes is geen lus! Voor terug aan het vertrekpunt te komen moet je een taxi nemen of het openbaar vervoer met bus 10. De wandeling zelf loopt van het uiteinde van het natuurpark Sierra Helada in Albir naar Benidorm. Tijdens je wandroute word je getrakteerd op ongelofelijk mooi uitzichten op de skyline van Benidorm en de Middellandse Zee. De wandeling is constant omhoog en omlaag en daardoor toch heel vermoeiend. Maar zeker en vast de moeite waard alleen al om de panoramische zichten te zien. Je kan starten aan de gratis parking  Faro de l’Albir. Er zijn ook toiletten voorzien.

Deze wandeling 6.000 trappenwandeling is zeker niet voor de amateur of beginnende wandelaars. Ze heeft een lengte van 14,5 km en het is behoorlijk op-en-neer. Maar als je een getraind wandelaar bent is dit zeker een aanrader om te doen. Ze wordt beschouwd als de populairste wandelroute aan de Costa Blanca. Als je vanaf onze B&B Casa Asombrosa vertrekt is het vroeg opstaan want het is toch ongeveer een 1,5 uur rijden met de wagen voordat je aan de gratis parking komt. Dus ben jij echt een actieve wandelaar of je houdt wel eens van een uitdaging mag deze wandeling niet ontbreken op je lijstje. 

Dit is ook 1 van de interessante wandelroutes. Je start en komt aan in het dorpje Fleix en de weg is redelijk goed begaanbaar alhoewel je regelmatig losliggende stenen tegenkomt. Het is ook een gevarieerde wandeling met mooie uitzichten, je komt oude waterputten tegen en verschillende oude ruïnes. Het dal, El Barranco del Infierno, is indrukwekkend mooi. De rivierbedding ligt vol met opvallende witte stenen en de ideale plaats om even een halt te houden om iets te eten of gewoon uit te rusten. Mocht het geregend hebben kan je dat best overslaan omdat de rivierbedding dan onderstaat alhoewel je dan enkel watervallen kan zien. Daarna begin je aan de tweede etappe en dit is het vermoeiende gedeelte vanuit het dal is het, jawel 6.000 trappen zigzaggend naar boven, je bent gewaarschuwd. Deze hoort zeker bij de mooiste wandelroutes.

Puig Campana

Puig Campana berg is is de tweede hoogste berg in Alicante met een hoogte van 1.408 meter. Evenals de trappenwandeling van Fleix is deze wandeling zeker niet aan te raden voor beginnende wandelaars. Met een lengte van 16 km en een moeilijk traject moet je toch al wat wandel kilometers in je benen hebben voor dat je deze Puig Campana al wandelend gaat beklimmen. Voor de meer ervaren wandelaars gaan dan weer een echt avontuur beleven. Je kan rond de berg wandelen of dat je fysiek echt topconditie bent kan je naar de top van de berg gaan. Je zult aangenaam verrast worden met de mooie uitkijkpunten die je te zien zal krijgen. Een belangrijke tip, neem voldoende drinken en eten mee. Bij warme dagen wordt deze wandeling ten stelligste afgeraden! Het start- en eindpunt met een gratis parking bevindt zich aan Font del Moli.

Sierra de Bernia

De Sierra de Bernia is de klassieker aan de Costa Blanca en één van de populairste bergketens voor de wandelaars. Tijdens deze geliefde wandroute, die voornamelijk uit kalksteen bestaat, kom je dan ook regelmatig collega’s wandelaars tegen.  Voor de warme zomerdagen hebben we 2 tips voor jou: 

  1. Vertrek zo vroeg mogelijk in de ochtend;
  2. Neem zeker een hoofddeksel mee om u te beschermen tegen de hevige zon.

Je kunt kiezen uit verschillende aantrekkelijke routes met veel afwisseling en over het algemeen zijn de wandelpaden goed te bewandelen. Er is zelfs een route waar je door een tunnel van 20 meter moet kruipen. Maar je wordt dan ook beloond met een formidabel mooi uitzicht, dit is echt voor de liefhebbers. Als je vertrekt vanaf ons B&B kan je best uw wagen op de gratis parking van Font de la Barca plaatsen. 

Wandelen in Jávea

Ook in Jávea aan de Costa Blanca kunt je verschillende wandelroutes doen. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan zullen Nadia en Etienne je alles vertellen over de wandelingen in Jávea. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977