Logo Asombrosa
nl Dutch

TRADITIONELE FEESTEN COSTA BLANCA

B&B CASA ASOMBROSA || JAVEA || COSTA BLANCA || SPANJE

TIJD VOOR JEZELF || GENIETEN || RELAXEN || ONTSTRESSEN

Uw droom

begint hier

Feesten Costa Blanca, Spanje word gekenmerkt door één van ‘s werelds rijkste feestkalenders. Het gaat van godsdienstige vieringen, heidense gebeurtenissen tot historische herdenkingen. Aan de Costa Blanca vinden er enkele van de meest populaire en opvallende festiviteiten in heel Spanje plaats.. Bij deze blog van BnB Casa Asombrosa willen we u een virtuele rondleiding geven doorheen enkele van de meest symbolische en plezantste evenementen.

Nit de L´Albà

13e, 14e en 15e augustus

De trots en het officiële festival van de stad Elche. Een nacht verlicht door vuurwerken en een symbolische religieuze viering verklaard als Werelderfgoed sinds 2001. De oorsprong van de nit van L ´ Albà stamt uit de Middeleeuwen. Wanneer de families Ilicitanas, zoals de inwoners van Elche bekend staan, vuuroffers maakten voor de Heilige Maagd Maria met het verzoek om hun kinderen te beschermen, elk jaar op 13 augustus. Op de 14e en 15e augustus, is het dan het Misterie van Elche, een voorstelling van de dood. De hemelvaart en de kroning van de Heilige Maagd Maria met niet-professionele zangers, vindt plaats in de basiliek van Santa María van Elche. Een theaterstuk trouw aan zijn oorsprong en traditie.

Nit de L´Albà en Misteri d´Elx , feesten Costa Blanca
Castell de L´Olla (Altea), fessten Costa Blanca

Castell de L´Olla (Altea)

14 augustus

Ook bij dit feest is het vuurwerk de protagonist, zoals je reeds op andere plaatsen hebt gezien. Duizenden bezoekers en honderden boten komen naar het strand van la Olla, in Altea, op de tweede zaterdag van augustus om getuige te zijn van een imposant vuurwerk van de zee, met perfect gesynchroniseerde lanceerplatforms. Het effect, begeleid door de lichtgevende reflecties op het oppervlak van het water, is onvergelijkbaar. Dit festival wordt gevierd sinds 1987. Een verplicht bezoek voor liefhebbers van vuurwerk, licht, ambiance  en buskruit.

La Tomatina

28 augustus

Het grote tomatengevecht van het kleine dorp Buñol in Valencia is wereldberoemd en wordt elk jaar weer door duizenden deelnemers vanuit de hele wereld bezocht. Dit traditionele feest vindt altijd plaats op de laatste woensdag van de maand augustus, dit jaar op de 28e waarbij het gevecht begint om 11 uur in de morgen end e dagen daarvoor en daarna gevuld zijn met uitbundige feesten.

 

La Tomatina, Feesten Costa Blanca
Moren en Christenen , feesten Costa Blanca

Moren en Christenen

Verschillende datums en plaatsen

De gevechten die plaatsvonden in dit gebied van Spanje tussen de Arabische krachten van de halve maan en de Christenen van de kroon van Aragon in de 13e eeuw hebben aanleiding gegeven tot massale festiviteiten bekend als Moren en christenen in herdenking van de overwinning van de christelijke kant. Ze recreëren memorabele gevechten en beide zijden organizeren parades en optochten met prachtige kostuums en wapens, replica’s van de originelen. Dit alles begeleid door gevechtspaarden en orkesten om van deze parades een weergave van de geschiedenis in geur en kleur te maken.

Dit zijn slechts enkele van de hoogtepunten van de Feesten Costa Blanca, bij BnB Casa Asombrosa nodigen wij u uit om zelf unieke vieringen te ontdekken en nog zoveel meer.

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977