Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Feesten Costa Blanca, B&B Casa Asombrosa in Jávea

Feesten Costa Blanca

Traditionele feesten aan de Costa Blanca

Feesten Costa Blanca, Spanje wordt gekenmerkt door één van ‘s werelds rijkste feestkalenders. Het gaat van godsdienstige vieringen, heidense gebeurtenissen tot historische herdenkingen. Aan de Costa Blanca vinden er enkele van de meest populaire en opvallende festiviteiten in heel Spanje plaats. Bij deze blog van BnB Casa Asombrosa willen we u een virtuele rondleiding geven doorheen enkele van de meest symbolische en plezantste evenementen.

Moren en Christenen, Jávea, Costa Blanca, B&B Casa Asombrosa

Nit de L´Albà

13e, 14e en 15e augustus
De trots en het officiële festival van de stad Elche. Een nacht verlicht door vuurwerken en een symbolische religieuze viering verklaard als Werelderfgoed sinds 2001. De oorsprong van de nit van L ´ Albà stamt uit de Middeleeuwen. Wanneer de families Ilicitanas, zoals de inwoners van Elche bekend staan, vuuroffers maakten voor de Heilige Maagd Maria met het verzoek om hun kinderen te beschermen, elk jaar op 13 augustus. Op de 14e en 15e augustus, is het dan het Mysterie van Elche, een voorstelling van de dood. De hemelvaart en de kroning van de Heilige Maagd Maria met niet-professionele zangers, vindt plaats in de basiliek van Santa María van Elche. Een theaterstuk trouw aan zijn oorsprong en traditie.

Castell de L´Olla (Altea)

14 augustus

Ook bij dit feest is het vuurwerk de protagonist, zoals je al op andere plaatsen hebt gezien. Duizenden bezoekers en honderden boten komen naar het strand van la Olla, in Altea, op de tweede zaterdag van augustus om getuige te zijn van een imposant vuurwerk van de zee, met perfect gesynchroniseerde lanceerplatforms. Het effect, begeleid door de lichtgevende reflecties op het oppervlak van het water, is onvergelijkbaar. Dit festival wordt gevierd sinds 1987. Een verplicht bezoek voor liefhebbers van vuurwerk, licht, ambiance  en buskruit.

La Tomatina

Het grote tomatengevecht van het kleine dorp Buñol in Valencia is wereldberoemd en wordt elk jaar weer door duizenden deelnemers vanuit de hele wereld bezocht. Dit traditionele feest vindt altijd plaats op de laatste woensdag van de maand augustus, dit jaar op de 28e waarbij het gevecht begint om 11 uur in de morgen end e dagen daarvoor en daarna gevuld zijn met uitbundige feesten.

Verschillende datums en plaatsen
De gevechten die plaatsvonden in dit gebied van Spanje tussen de Arabische krachten van de halve maan en de Christenen van de kroon van Aragon in de 13e eeuw hebben aanleiding gegeven tot massale festiviteiten bekend als Moren en christenen in herdenking van de overwinning van de christelijke kant. Ze recreëren memorabele gevechten en beide zijden organiseren parades en optochten met prachtige kostuums en wapens, replica’s van de originelen. Dit alles begeleid door gevecht, paarden en orkesten om van deze parades een weergave van de geschiedenis in geur en kleur te maken.

Vakantie tijdens de feesten in Jávea

Als je de feesten wil meemaken in Jávea tijdens je vakantie kunt je een verblijf boeken bij B&B Casa Asombrosa in Jávea. Dan zullen Nadia en Etienne je alles kunnen vertellen over waar en hoe de feesten verlopen in Jávea. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977