Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
nl Dutch
Castillo de Xàtiva, Valencia, B&B casa ASombrosa in Ja

kasteel Xàtiva

Geschiedenis Xàtiva

Xàtiva is een provinciestadje met ongeveer 30.000 inwoners. Het enige wat er uitsprint is het Collegiate Basilica de Santa Maria, in de volksmond La Seu genoemd. Hoewel de eerste steen ruim vier eeuwen geleden gelegd werd, schijnt de gotische kathedraal nog steeds niet helemaal af te zijn. Aan de overkant van het charmante pleintje staat het koninklijke ziekenhuis dat in de dertiende eeuw gebouwd werd.

Castillo de Xàtiva, Valencia, B&B Casa Asombrosa in Javea, Costa Blanca

Fantastisch Uitzicht.

Je kunt vanaf het historisch centrum beneden te voet naar het kasteel Xátiva gaan. Hou er rekening mee dat het meer dan vijfenveertig minuten flink stappen zal met behoorlijke steile stukken. De spectaculaire uitzichten die krijg je er dan wel gratis bij. Maar je kunt er ook voor kiezen met de wagen tot boven te rijden. Na een tal van haarspelbochten kom je met de wagen dan op een hoogte van een 600 meter boven de zeespiegel. Er bevindt daar een kleine parking waar je voor enkele euro’s je wagen kwijt kan. Tijdens de zomermaanden is er ook een toeristisch treintje. Als je wagen op de parking staat is maar een kleine afstand om de ingang van het kasteel Xátiva te bereiken. Eens je de ingang voorbij bent heb je zie je een groot terras met een fenomenaal uitzicht.

Kasteel Xàtiva

Castillo de Xàtiva Zijn Twee Kastelen

Zo heb je het Castell Major en het andere is Castell Menor. Ze staan tegen elkaar en je wandelt van ene kasteel zo over naar het andere. Vanwege de strategische ligging was het kasteel in het verleden een belangrijk verdedigingspunt tijdens historische conflicten.

Castell Menor is het oudste deel van het kasteel, en is een Iberisch en Romeins stijl.  Castel Menor is dan ook gelegen op de steile wand van de Penya Roja. Is gericht op het oosten en biedt een prachtig panoramisch uitzicht op de Bixquert-vallei. Als je door Castell Menor wandelt zullen er legendes oproepen worden over de Iberische prinses Himilce, de vrouw van Hannibal, en de oorlog die hij voerde tegen Rome

Castel Major daarentegen is gelegen op de top van de Sierra de Vernissa. Rechts van de Plaza de Armas. Een stuk later gebouwd, in de middeleeuwen, is het het grootste en best bewaarde kasteel. Na de christelijke verovering van Jaume Iwerd het de belangrijkste verdedigingsvesting op de weg tussen Castilië en de hoofdstad van het koninkrijk Valencia. In het Castell Major vind je ruimtes en kamers die je in staat stelt om het dagelijkse leven in het fort te begrijpen. Toegangspoorten, wachttorens, wateropslag voor de bewaker, kapel en cellen waar enkele van de beroemde gevangenen hun dagen doorbrachten.

Openinguren En Tickets

Wl je de kastelen Castell Menor en Castel Major in Xàtiva een keertje bezichtigen met je familie kom dan zeker niet te in de dag naar hier. Je bent snel enkele uren kwijt als je beide kastelen wilt doen. Het is zeker geschikt om met de kinderen te doen. Openingsuren en tickets vindt je hier.

Overnachten

Dit is een van de uitstappen die je kan doen vanuit Jávea. Als je bij B&B Casa Asombrosa in Jávea verblijft dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over al de andere uitstappen aan de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privé badkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977