Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
afvallen met olijven, BnB Casa Asombrosa, Javea, Alicante, Costa Blanca

Afvallen met olijven

Feestdagen zijn voorbij en dan gaan we allemaal een keertje op de weegschaal staan. En ja het jaarlijks fenomeen is er opnieuw! Enfin althans bij mij toch, weer zijn er enkele kilootjes erbij. Het was weer lekker, nog een klein stukje, allee het laatste, enz. Jaarlijks na de feestdagen nemen we dan ook weer diezelfde beslissing, afvallen en liefst op een gezonde manier. Met zwarte of groene olijven kan je al direct een stap in de goede richting zetten om te diëten op een gezonde manier zonder dat hongergevoel.

eten van olijven

Waarom met olijven

Je moet veel olijven eten dat is gezond voor jouw lichaam. Weet je niet waarom het een positieve invloed op uw gezondheid heeft? Allereerst uit welke voedingswaarden bestaan olijven. Wanneer je 100 gram olijven consumeert, eet je gemiddeld 115 calorieën. Deze 100 gram bestaat uit 11 gram vet, waarvan 2,5 gram verzadigd vet, 1,4 gram eiwit en 0,2 gram koolhydraten. Verder bevatten ze nog andere voedingswaarden, zoals magnesium, calcium, ijzer en vitamine A en E. Maar het belangrijkste is dat het eten ervan je gewichtsverlies stimuleert

Uit onderzoek is gebleken dat het eten van olijven de afbraak van vetten in vetcellen stimuleert. Over het algemeen blijkt dat mensen die olijven eten minder calorieën in totaal binnen krijgen. Dat komt doordat ze een hoger niveau aan serotonine bevat. Serotonine is een verzadigingshormoon waar je een vol gevoel van krijgt.

Het eten van olijven

In tegenstelling tot appels, peren, kersen etc. kan je olijven niet direct van de boom eten omdat de smaak te bitter is. Nu je weet dat ze gezond zijn moeten moet je ze natuurlijk nog wel eten. Helaas vindt niet iedereen olijven even lekker. Olijven kan je in zijn geheel worden eten als voorafje, tapas of achterafje van een maaltijd. Als snack tussen maaltijden door of in de avond voor de televisie. Wanneer je olijven niet lekker vindt, kun je het ook op een andere manier eten, waardoor de smaak een stuk minder sterk is.

Lust je geen olijven?

Lust je geen olijven, dan zijn er toch nog andere mogelijkheden. Je kan de olijven ook heel fijn snijden en over een pizza doen bijvoorbeeld. Hou je van gerechten met sla voor er 2 of 3 fijngesnipperde olijven bij en je proeft ze haast niet. De smaak neemt dan niet de overhand en je krijgt toch de olijven binnen. Ook als je gewone bakboter vervangt, of gedeeltelijk vervangt door olijfolie ben je al op de goede weg. Om 1 liter olijfolie te maken heeft men maar liefst 7 kilo olijven nodig!

De voordelen

Je vindt ze overal in een salade, als tussendoortje of in een tapa. Groen of zwart, Spaans, Grieks of Italiaans deze kleine vrucht is van velen een liefhebber. Je houdt ervan of niet, maar als je eenmaal overtuigd bent, wil je niet meer zonder! Maar wat maakt ze eigenlijk zo gezond? Vitaminen en mineralen en nog enkele andere.

Olijven en afvallen:

Ze bevatten weinig calorieën, weinig koolhydraten en relatief veel gezonde vetten. Hierdoor is het een goed voedingsmiddel om te eten als je wilt afvallen. Zo geven de vetten je een verzadigd gevoel, zodat je sneller vol zit en minder snel gaat snaaien en snacken.

Koolhydraten:
Bevatten maar zo’n 0,2 gram koolhydraten per 100 gram. Dat is dus ontzettend weinig. Wat betreft de koolhydraten in olijven hoef je je weinig zorgen te maken!

Vitaminen en Mineralen:

En natuurlijk zijn olijven rijk aan vitaminen en mineralen. De vitaminen en mineralen die er in zitten zijn onder meer goed voor de huid, zenuwen, spieren, botten en rode bloedcellen. Vitamine A, D, Calcium, ijzer.

  • A = goed voor de weerstand, huid en ogen
  • D = goed voor de botten, tanden en groei van het lichaam
  • Calcium = goed voor de botten en werking van de zenuwen en spieren
  • IJzer = speelt een belangrijke rol bij de vorming van rode bloedcellen

 

Onverzadigde vetten:

Per 100 gram bevatten olijven zo’n 8 gram onverzadigde vetten. Onverzadigde vetten zijn een goede energiebron waar je eigenlijk niet genoeg van kunt hebben. Daarnaast hebben gezonde vetten een gunstige werking op het cholesterolgehalte en de bloeddruk.

Antioxidanten:

Antioxidanten beperken de schadelijke werking van vrije radicalen (agressieve stoffen) in het lichaam. Deze vrije radicalen kunnen schade toebrengen aan onze cellen en weefsels.

Gezond eten bij B&B Casa ASombrosa

Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan je aan Nadia of Etienne vragen of zij de maaltijden extra gezond willen maken. Dan kan je tijdens je vakantie ook nog afvallen ook. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privé badkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977