Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK

5 Verfrissende
Spaanse Zomer Tapas
om van te Genieten

De Spaanse keuken staat bekend om zijn heerlijke zomer tapas, kleine hapjes boordevol smaak. Met de zomer in volle gang, is het tijd om te genieten van lichte en verfrissende gerechten die perfect passen bij warme dagen en gezellige avonden. Hier zijn vijf Spaanse zomer tapas die gemakkelijk te bereiden zijn en je zintuigen zullen prikkelen.

Verfrissende Spaanse Zomer Tapas, B&B Casa Asombrosa in Jávea aan de Costa Blanca, Spanje

1. Gazpacho - Traditionele Koele Tomatensoep:


Gazpacho is een klassieke Spaanse soep die vooral populair is in de zomer. Het is een koude, verfrissende tomatensoep met komkommer, paprika, ui, knoflook en olijfolie. De bereiding is eenvoudig: mix alle ingrediënten in een blender, breng op smaak met zout en peper, en koel het goed af voordat je het serveert. Garneer met een scheutje olijfolie en gehakte groenten voor extra kleur en textuur. Lees ons eigen Garpacho recept hier

2. Gambas al Ajillo - Knoflookgarnalen:

Pimientos de Padrón zijn kleine groene pepers die gebakken worden tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn. Verhit olijfolie in een pan, voeg de pepers toe en bak ze tot ze gaar zijn en een beetje zwart worden. Bestrooi met grof zeezout en serveer ze warm als Tapas. Let op: sommige pepers kunnen erg pikant zijn, dus het is altijd een verrassing welke mild zijn en welke wat meer pit hebben!

3. Pimientos de Padrón - Gebakken Groene Pepers:

Oorspronkelijk afkomstig uit de regio Navarra, heeft Chorizo de Pamplona een unieke smaak die wordt verkregen door een specifieke rijpingstechniek. Deze chorizo heeft een zachte en delicate textuur met een milde kruidigheid. De subtiele smaak maakt het een veelzijdige keuze die goed samengaat met verschillende ingrediënten op de tapasplank.

4. Pinchos Morunos - Gekruide Vleesspiesjes:

Pinchos Morunos zijn heerlijke, zomer tapas, gekruide vleesspiesjes die je smaakpapillen zullen verrassen. Marineer blokjes varkens- of lamsvlees in een mengsel van olijfolie, paprikapoeder, komijn, knoflook, citroensap en zout. Laat het vlees minimaal een uur marineren. Rijg de gemarineerde vleesblokjes aan spiesjes en gril ze op hoog vuur tot ze mooi bruin en gaar zijn. Serveer de Pinchos Morunos met een frisse yoghurtsaus of knoflooksaus voor een extra smaakdimensie.

5. Escalivada - Geroosterde Groentesalade:

Escalivada is een heerlijke geroosterde groentesalade uit de Catalaanse keuken. Rooster rode paprika’s, aubergines en uien in de oven of op de grill tot de schil zwartgeblakerd is en de groenten zacht zijn. Laat ze afkoelen en verwijder dan de schil en zaadjes. Snijd de groenten in reepjes en meng ze met olijfolie, knoflook, zout en peper. Voeg eventueel ook geroosterde plakjes courgette toe voor extra smaak en textuur. Serveer de Escalivada op kamertemperatuur als een verfrissende en hartige Tapa, eventueel met wat vers brood erbij.

Ontdek de verrukkelijke wereld van Spaanse zomer tapas

Bij B&B Casa Asombrosa in Jávea! Boek vandaag nog een verblijf en geniet van een onvergetelijke culinaire ervaring. Onze B&B is alom bekend, dankzij de vele tevreden gasten in het verleden, die ons ontbijt als het beste ooit hebben bestempeld. Maar er is meer! Naast ons heerlijke ontbijt bieden we ook een scala aan verfrissende tapasgerechten die je smaakpapillen zullen verwennen. Proef de rijke smaken van de Spaanse keuken terwijl je ontspant in onze prachtige accommodatie. Wacht niet langer en boek nu je verblijf bij B&B Casa Asombrosa voor een zomer vol culinaire hoogtepunten!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

B&B CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977

B&B CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977