Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Tapas Costa Blanca, B&B Casa Asombrosa in Jávea

Tapas Costa Blanca

Tapa is het Spaanse woord voor ‘deksel’ en dat is dan ook precies waar het hapje van oorsprong voor werd gebruikt. Met in de zomer, het warme weer aan de Costa Blanca, kwamen de insecten graag af op een fris glaasje bier. Om ervoor te zorgen dat die vervelende beestjes niet in je glas zouden vallen, werd het glas afgedekt met een tapa. Een hartig hapje op een schoteltje wereldwijd beroemd onder de naam “tapas”In eerste instantie waren het vooral simpele gerechtjes. Zoals olijven, patatas of brood met aioli.

Deze kleine Spaanse gerechtjes kom echt je overal tegen. Niet alleen aan de Costa Blanca, maar overal ter wereld zie je steeds meer tapasbarretjes verschijnen. Ook de toeristen blijken de laatste jaren meer en meer die Spaanse traditie over te nemen wanneer ze aan de Costa Blanca op vakantie zijn. Iedereen heeft wel zijn tapa die hij het meest lekker vindt, gelukkig maar. We hebben een opsomming gemaakt van de meest voorkomende tapas aan de Costa Blanca. Maar ook verkrijgbaar zijn bij B&B Casa Asombrosa in Jávea. Nadia en Etienne houden ervan om hun gasten te kunnen verwennen met tapas.

Tapas Ensaladilla, Casa Asombrosa, BnB, B&B, #bnbjavea, bnbasombrosa

Croquetas

Kroketjes zoals de Nederlanders dat zo goed kunnen zeggen! Er zijn veel verschillende soorten en maten van. Standaard zijn gevuld met ham en kaas. Maar je vindt er zeker zoveel andere zoals:

  • gevuld met kip
  • paddenstoelen
  • garnalen
  • diverse kaassoorten.

Ze worden mooi bruin gefrituurd geserveerd op een bordje. Een echte lekkernij…

Jamón y Queso

Een van de meest typisch producten aan de Costa Blanca is ham. De meest bekende zijn Jamón Iberico en Jamón Serano. Als je deze lekkernij combineert met een kaasplankje heb je altijd gegarandeerd succes. Costa Blanca kent veel soorten kaas en deze worden vaak geserveerd met de specifieke ham.

Huevos rotos

Gebakken spiegeleieren die over gefrituurde patat en ham worden gelegd. Het eigeel is nog zacht en wanneer dit kapot gaat, zal het de rest bedekken. Meestal aan de Costa Blanca krijg je er brood bij om lekker te dippen. Eenvoudig klaar te maken en toch lekker als tapas.

Ensaladilla

Ensaladilla (of Ensaladilla rusa) is een koude salade gemaakt van aardappelen, ei, tonijn en mayonaise. Ook zit er fijngesneden groente doorheen zoals erwten, sperziebonen of wortel. Deze vind je ook in de meeste Spaanse supermarkten, maar is niet te vergelijken met de verse uit de echte Tapas bars.

Tortilla de patatas

Tortilla de patatas is niets meer dan een dikke omelet met aardappelen. Deze kan nog mengen met uii, paprika en zelfs de echte Chorizo worst. Eenmaal klaar kan je de Tortilla de patatas daarna als een geheel worden opgediend. Maar aangezien we hier over tapas schrijven kan je deze ook in punten of blokjes opdienen met of zonder brood.

Patatas bravas

Nog een tapa met aardappelen. “Unas bravas por favor” is een zin die je in menig bars vaak hoort aan de Costa Blanca. De Patatas Bravas zijn aardappelblokjes die in olie gefrituurd zijn. Waarna je er een pittige saus overheen giet. Originele Patatas Bravas zijn gebakken blokjes aardappelen van ongeveer 2 centimeter. Worden warm geserveerd met daaroverheen de pittige huisgemaakte tomatensaus.

Pan con tomate

Pan Con Tomate is gegrild brood met ingewreven knoflook, tomaat en dan olijfolie en zout. Deze Pan Con Tomate kan je dan als tapa eten. Deze tomaat puree vindt in iedere winkel die Spaanse specialiteiten verkoopt. Deze tapas kan je als starter of tussendoor bij de barbecue eten. Het brood met tomaat kan gecombineerd worden met Jamon.

Pulpo a la Galleg

Voor de visliefhebbers is Pulpo a la Gallega de tapas nr. 1. Aangezien het hier om octopus gaat iets wat aan de Costa Blanca overal te koop. In België  of Nederland waarschijnlijk wat lastiger te krijgen, maar nu met de feestdagen moet het te vinden zijn. Van oorsprong komt dit deze tapas uit de regio Galicië. Tegenwoordig is de Pulpo a la Gallega overal in aan de Costa Blanca in iedere tapas bar te verkrijgen. Voor de octopus te bereiden is vrij eenvoudig. Marineer een uur voordien met olijfolie, zout en peper en wrijf hem in met gepaste knoflook. Daarna op de gril en lekker laat het smaken.

Pincho moruno

Een Pincho Moruno is een vleesspiesje, (sate), maar iets pikanter is dan normaal. Deze wordt vaak geserveerd op een sneetje stokbrood met daaroverheen grof zeezout. Het is meestal varkensvlees of van kip. Het pikant maken van het vlees of kip gebeurt door de peper die wordt toegevoegd. De Pincho Moruno komt van oorsprong uit Zuid-Spanje, maar wordt nu ook aan de Costa Blanca als Tapa gegeten.

Gevarieerde tapas eten bij B&B Casa Asombrosa

Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kunnen Nadia en Etienne je een gevarieerde tapas schotel klaar maken. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privé badkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977