Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK

Een lekker zomer dieet

Lekkere tapas, maar waar je niet dik van wordt.

De extra kilo’s die je weer in de winter hebben opgespaard, die wil je er natuurlijk weer zo snel mogelijk weer kwijt voor dat het zomer is. Voor je op de jaarlijkse vakantie vertrekt is het dus diëten.  Je loopt dan heel de dag in bikini of zwembroek rond om een mooi bruin kleurtje te krijgen. Maar dat doen niet enkel Nederlanders of Belgen, ook de Spanjaarden gaan graag strak naar het strand. Je weet ook dat Spanjaarden van lekker tapas houden. Daarom is het misschien tijd om eens enkele tapas te delen met jullie waar je niet dik van wordt!

Belangrijk, eet met mate, een tapas tegelijk. Als je natuurlijk als een wilde tekeer gaat en vijf tapas tegelijk in je mond duwt dan gaat dit dieet natuurlijk ook niet helpen. Ook de drank die je bij dit lekker zomer dieet neemt zal van invloed zijn op de weegschaal. Neem er gerust een lekker Spaans wijntje bij of een biertje, maar niet bij elke tapas een ander drankje of cocktail. Ook drank doet wat met je gewicht! Dus heb je een hongertje en toch zin in een lekkere tapas? Lees dan deze blog ‘een lekker zomerdieet’ nog eens. De tapas die we voor jou hebben uitgezocht zijn zeer gemakkelijk zelf te maken en zijn bijna in iedere Spaanse tapas bar verkrijgbaar. Je kunt dus lekker voort diëten terwijl je op vakantie bent.

Pan de Jamón Iberico y Tomate, Een lekker zomer dieet, B&B Casa Asombrosa in Javea

Pan de Jamón Iberico y Tomate

Of Brood met Spaanse ham en tomaat. De Spaanse Jamón Serano en Jamón Iberico zijn de Spaanse exportproducten bij uitstek en ook de Spanjaarden zelf zijn er gek op. Vooral de Jamón Iberico, maar ook, de Jamón Serano heeft een hoge voedingswaarde en biedt het lichaam veel vitaminen. Jamón is een voedingsmiddel met eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van olijfolie. De helft van het vet daarin bevat onverzadigde dus goede vetten. Deze vetzuren zijn belangrijk voor het lichaam en zorgen voor de energie die men dagelijks nodig heeft.

Neem een toast of een klein broodje en doe daarop geraspte tomaat en een plakje van die oeverheerlijke Spaanse ham, het is zo lekker en zo gezond. Het twee voordelen het vult je maag en je houdt je weegschaal tevreden. Omdat je de eigenschappen hebt van de ham, die we hierboven beschreven hebben, maar ook de tomaat heeft goede eigenschappen. Zo zorgt de tomaat ervoor dat je een betere spijsvertering hebt, en het brood die vult je maag.

Banderilla tapas, zomer dieet, B&B Casa Asombrosa in Jávea aan de Costa Blanca

Banderilla Tapas

De traditionele “banderilla tapas” is niets meer dan een prikker met daarop komkommer, ui en ansjovis of ansjovis en olijven. De banderillas zijn overal en in elke bar te vinden. Ze zijn tegen betaling te verkrijgen of worden gratis met je drankje gegeven. De banderillas tapas zijn gezond vanwege de groenten (olijven) en ansjovis die caloriearme ingrediënten met een hoge voedingswaarde bezitten. Tip, Je kunt de banderilla tapas ook met zeevruchten maken.

Atún con pimiento del piquillo, zomer dieet Tapas, B&B casa Asombrosa in Jávea

Mejillones a la vinagreta

De “mejillones a la vinagreta tapas” is niets minder dan “mosselen in azijn”, een gezonde en lekkere tapa die bijna overal wel te vinden is. Vooral aan de Costa Blanca een tapas die gegeerd wordt bij de lokale bevolking. Mosselen bevatten weinig vet en de vetten die ze bevatten zijn gezonde vetten die omega-3- leveren aan het lichaam. Bovendien zijn mosselen rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen. Tip, doe er nog wat in klein gesneden stukjes tomaat bij, peterselie en limoensap. Lees ook onze blog Afvallen doe je met een mediterraan dieet”.

ENSALADA DE PIMIENTOS, Een lekker zomer dieet, B&B Casa Asombrosa in Javea

Atún con pimiento del piquillo

Dit is een klassieker onder de tapas die in elke bar te vinden is, de “atún con pimiento del piquillo” ofwel “tonijn met piquillo pepers”. Het gaat in het geval van deze tapa om een broodje (meestal een stukje stokbrood) waarop een piquillo peper ligt die gevuld is met tonijn. Tonijn is een van de vissoorten die het gezondste is voor het lichaam. Daarnaast zorgt de combinatie van het brood, de peper en tonijn ervoor dat de maag tevreden is, of dat nu in de morgen, middag of avond is.

Rvuelto de Champinones con Huevo, Zomer dieet Tapas, B&B Casa Asombrosa in Jávea

Revuelto de champiñones

Met deze tapas zijn twee combinaties mogelijk. Wat je moet weten is dat een “revuelto de champiñones” een roerei met champignons is. De “setas con ajo en rebanada de pan” wat een potje is met champignons of paddenstoelen in de knoflook met een sneetje brood erbij. Champignons versterken het immuunsysteem en zijn daarnaast ook goed voor het hart en geven een gevoel van verzadiging. Dit maakt deze tapas ideaal als je een lekker zomer dieet snack tussendoortje wil.

Camarones picantes Tapas, Zomer dieet tapas, B&B Casa Asombrosa in Jávea aan de Costa Blanca

Camarones picantes

Garnalen mogen niet ontbreken op een lekker zomer dieet tapasavond. Je kunt daar de gepelde garnalen voor kiezen, al dan niet uit de diepvries. Fruit wat fijn geperste knoflook aan in een pan met olijfolie. Dan doe je de garnalen erbij en kruid ze klink bij met Kurkuma, cayennepeper, peper en zout. Laat ze dan goed garen, op een zacht vuurtje en serveer ze warm of koud met stokbrood. Tip, je kunt de garnalen ook in chilisaus bereiden als je meer spicy wilt.

Een Lekker Zomer Dieet Vakantie

Heb je eens zin om tijdens je vakantie een zomer dieet te volgen, dan kunt je reserveren bij B&B Casa Asombrosa. We zullen je laten zien dat vakantie en een zomer dieet volgen geweldig lekker kan zijn. De medriaanse keuken aan de Costa Blanca is daar het best geschikt voor. lees ons medriaans dieet. Bij B&B Casa Asombrosa kunt je zowel een gastenkamer met eigen privébadkamer kiezen als voor het appartement. Zoek je nog meer luxe of privacy kunt eens op AVPM-vakantieverhuur kijken. Je kunt daar nog een keuze maken uit verschillende appartement in Jávea, Denia maar ook villa’s op de Cumbre del Sol en Jávea. Zelfs binnenkort in Benissa en Moraira. Geniet van je zomer dieet en tot de volgende blog.

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

B&B CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977