Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Alicante, Guinness World Records, hoogste kerstfiguren ter wereld, B&B Casa Asombrosa in Jávea

Hoogste - kerstfiguur

Alicante heeft het Guinness World

De stad Alicante heeft het Guinness World Records ontvangen, in 2021, voor de hoogste kerstfiguren ter wereld. Deze zijn geplaatst op het plein voor het gemeentehuis van Alicante waar een grote en hoge kerststal (belén) geïnstalleerd is. Het gaat vooral om de afbeeldingen van Sint-Jozef, de Maagd Maria en natuurlijk Kindje Jezus.

Sint-Jozef

Sint-Jozef (San José) heeft een hoogte van maar liefst 18,10 meter (de staf) terwijl de Maagd Maria (Virgen María) 10,58 meter hoog is en Kindje Jezus (Niño Jesús) een afmeting heeft van 3,25 meter.  Om een indruk te krijgen vertellen we al dat een volwassen persoon van 1,70 meter nauwelijks ter hoogte van de kuiten van Sint-Jozef zal reiken, want die is hier 18 meter hoog. Maria daarentegen is maar 11 meter hoog en het kindje Jezus 3,30 meter. Het huidige record heeft sinds 1999 Mexico, maar hier waren Maria en Jozef alleen iets meer dan vijf meter groot.

Nergens te wereld!

Dit zijn afmetingen die bij geen enkele ‘Belén’ in Spanje te vinden zijn en volgens de initiatiefnemers ook nergens ter wereld. Daarom wilde men in het Guinness Book of Records komen en dat is gelukt. Specialisten hebben de juiste afmetingen opgenomen om deze te vergelijken met de tot nu toe hoogste kerststal in Mexico en hebben bevestigd dat de figuren in Alicante hoger zijn.

Kerstmarkten in Valencia.

Valencia raakt al volop in de kerstsferen! Vanaf de start van de adventsperiode tot aan Driekoningen is de stad mooi versierd. Wil je de ultieme kerstsfeer in Valencia proeven? Bezoek dan in de periode van 26 november 2021 tot en met 9 januari 2022 één van de prachtige kerstmarkten in Valencia, ook wel Mercado de Navidad in het Spaans.

Lees ook “De Kerstmarkten van de Costa Blanca”

Op Plaza del Ayuntamiento is een kerstmarkt met ambachtelijke producten en kun je schaatsen op de kunstijsbaan. Van 26 november tot en met 9 januari dagelijks geopend van 10:30-14:00.u en van 16:30-21:00.u (behalve op 31 december, dan alleen ’s ochtends). Op 5 januari kun je de markt tot middernacht bezoeken

De kerstmarkt Valencia in Mercado de Colón staat in het teken van handwerk en lokale gastronomie. Je vindt er keramiek, sieraden, houten speelgoed, lederwaren, etc. De markt is van 13 december 2021 tot en met 5 januari 2022 geopend. Ook vind je hier Mercado de Belenistas, de plek waar je onderdelen voor je kerststal kunt kopen. Personages, accessoires, allemaal gemaakt door de kerststal, vereniging van de Valenciaanse gemeenschap.

Adres Mercado de Colón: Carrer de Jorge Juan 19, Valencia (Google Maps).

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Bij de Stad voor de Kunsten en Wetenschappen is een klassieke kerstmarkt te vinden waar je bijzondere cadeaus kunt kopen, maar ook kunt genieten van lekker eten bij de diverse foodtrucks. Ook zijn tentoonstellingen van traditionele ambachten, zoals een gitaarbouwer, glasblazer, pottenbakker, timmerman en een beeldhouwer.

Adres Ciudad de las Artes y las Ciencias: Av. del Professor López Piñero, 7, Valencia (Google Maps).

Mercado de Tapinería

Op dit verstopte pleintje in het oude centrum van Valencia is van 22 december tot en met 5 januari een kerstmarkt. 
Adres Mercado de Tapinería: Calle de la Tapinería 15, Valencia (Google Maps).

Jul Konstruktion-markt.

Ben je info Scandinavische Esthetiek? Van 16 december tot en met 5 januari 2022. Daar vind je stukken van kunstenaars en modeontwerpers, accessoires en decoratie op de Jul Konstruktion-markt.
Adres: Cirilo Amorós, 77 (Google Maps).

Kerstmarkten aan de Costa Blanca

Wil je de kerstmarkt Valencia of Alicante bezoeken aan de Costa Blanca? Dan kan je uw verblijf boeken bij B&B Casa Asombrosa in Jávea. Nadia en Etienne kunnen je dan alles vertellen over alle kerstmarkten aan de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977