Logo Asombrosa
nl Dutch

Tinto de Verano het zomerdrankje van 2021

B&B CASA ASOMBROSA || JAVEA || COSTA BLANCA || SPANJE

TIJD VOOR JEZELF || GENIETEN || RELAXEN || ONTSTRESSEN

Uw droom

begint hier

We beginnen met een weetje. De betekenis van de naam Tinto Verano is simpelweg, Tinto = wijn en Veraono = zomer.

Tijd voor een Tinto de Verano

Ieder drankje in Spanje heeft zijn eigen geschiedenis en zo is er ook een theorie over dit Spaans drankje. De drank zou uitgevonden zijn in het jaar van 1920 door de Vargas die het verkocht langs een zandweg naar El Brilliante. De eigenaar van deze plaats was Don Federico Vargas die veel van zijn wijn (Valdepeñas) aan zijn klanten verkocht tot het lichaam er genoeg van had en het niet meer wilde hebben. Don Federico Vargas bedacht. Om frisdrank aan de wijn toe te voegen om de wijn frisser en lichter te maken. De mensen vonden het heerlijk en noemden het toen Un Vargas, maar werden al snel bekend als Tinto de Verano. Er gaat ook een theorie voor de naam Varga die de naam Varga is geworden door de combinatie van de woorden van de ingrediënten die Vagar gebruikte: Valdepeñas en gaseosa.

Tinto de Verano
Tinto de Verano zomerdrankje

Echt Spaans zomerdrankje

Tinto de Verano is een echt Spaans zomerdrankje gemaakt van rode wijn met bitter lemon en citroen. Gelukkig hoef je niet naar Spanje op vakantie om deze heerlijke Spaanse cocktail te drinken. Thuis kun je dit zomerse drankje echt makkelijk zelf maken. Tinto de Verano lijkt een beetje op Sangria, maar het smaakt echt anders. Persoonlijk vind het een stuk frisser van smaak. In Spanje houden ze 1 deel rode wijn en 1 deel bitter lemon aan. We vinden het lekkerder om 1/3 deel rode wijn en 2/3 deel bitter lemon aan te houden. Voel je uiteraard vrij om zelf lekker te experimenteren met de hoeveelheden. 

RECEPT TINTO DE VERANO

Ons recept va BnB Casa Asombrosa:

Ingrediënten

  • 250 milliliters rode wijn gebruik het liefst een fruitige rode wijn.
  • 750 milliliters bitter lemon
  • 1 citroen + extra citroenen voor garnering. 
  • ijsblokjes heel veel!
  • munt optioneel
Tinto de Verana het recept

Instructies

  1. Meng de rode wijn met de bitter lemon en het sap van een halve of hele citroen. Proef even wat je zelf het lekkerste vindt. Schenk de Tinto de Verano in een kan met heeeeeeel veeeeeeel ijsblokjes. Snijd eventueel extra citroen(en) voor garnering en smaak. Schenk het in een glas en garneer eventueel met een blaadje munt.
  2. TIP: je kunt eventueel de bitter lemon vervangen door 7-up of Sprite en de citroen door sinaasappel of grapefruit.

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977