Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Tinto de Verano het zomerdrankje van 2021

Tinto de verano

Tinto de Verano het zomerdrankje

Tinto de verano betekent letterlijk ‘rode wijn van de zomer’. En dat is dit zomerse drankje zeker. Omdat je de wijn mixt met frisdrank en heel veel ijsklontjes, is het alcoholgehalte een stuk lager en drinkt het lekker door. Gebruik dan ook geen dure rode wijn voor deze mix, een gewone simpele rode wijn uit de supermarkt volstaat.

Tinto de Verano zomerdrankje

Tijd voor een Tinto de Verano

Ieder drankje in Spanje heeft zijn eigen geschiedenis en zo is er ook een theorie over dit Spaans drankje. De drank zou uitgevonden zijn in het jaar van 1920 door de Vargas die het verkocht langs een zandweg naar El Brilliante. De eigenaar van deze plaats was Don Federico Vargas die veel van zijn wijn (Valdepeñas) aan zijn klanten verkocht tot het lichaam er genoeg van had en het niet meer wilde hebben. Don Federico Vargas bedacht. Om frisdrank aan de wijn toe te voegen om de wijn frisser en lichter te maken. De mensen vonden het heerlijk en noemden het toen Un Vargas, maar werden al snel bekend als Tinto de Verano. Er gaat ook een theorie voor de naam Varga die de naam Varga is geworden door de combinatie van de woorden van de ingrediënten die Vagar gebruikte: Valdepeñas en gaseosa.

Echt Spaans zomerdrankje

Tinto de Verano is een echt Spaans zomerdrankje gemaakt van rode wijn met bitter lemon en citroen. Gelukkig hoef je niet naar Spanje op vakantie om deze heerlijke Spaanse cocktail te drinken. Thuis kun je dit zomerse drankje echt makkelijk zelf maken. Tinto de Verano lijkt een beetje op Sangria, maar het smaakt echt anders. Persoonlijk vindt het een stuk frisser van smaak. In Spanje houden ze 1 deel rode wijn en 1 deel bitter lemon aan. We vinden het lekkerder om 1/3 deel rode wijn en 2/3 deel bitter lemon aan te houden. Voel je uiteraard vrij om zelf lekker te experimenteren met de hoeveelheden. 

Ons recept van B&B Casa Asombrosa:

Ingrediënten

  • 250 milliliters rode wijn gebruik het liefst een fruitige rode wijn.
  • 750 milliliters bitter lemon
  • 1 citroen + extra citroenen voor garnering. 
  • IJsblokjes heel veel!
  • Munt optioneel

Vakantie Costa Blanca

Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan zullen Nadia en Etienne je alles vertellen over hoe je de beste Tinto de Verano kunt maken. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977