Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Playa del Artenal, Javea, Costa Blanca, Spanje

Overwinteren

Costa Blanca

Binnenkort is het weer zover, schrale wind, kou, regen en vroeg donker. Er zijn ook van die dagen bij dat het eigenlijk niet licht wordt. De wegen liggen er glad bij door de ijzel en ga zo maar verder. Ook zelf voel je zich onbehaaglijk met dit weer, jas aan, jas uit. Je stapt in de wagen en je kunt jezelf nog maar amper bewegen van de kleren die je aan hebt. Zo zien de wintermaanden eruit in België en Nederland. Maar het kan ook anders! Overwinteren aan de Costa Blanca, zeker nu met die hoge energie kosten. Je zet je verwarming thuis op 5 graden dan ligt je verwarmingskost bijna op nul. Je bent ook niet thuis en daarom zal ook de elektriciteitsrekening opmerkelijk lager zijn. En daar komt nog bovenop dat het leven aan de Costa Blanca een stuk goedkoper is.

Oud historisch centrum Javea, B&B Casa Asombrosa, Costa Blanca, Spanje

Nog Niet Overtuigd?

Je hebt soms van die dagen in de winterperiode dat je echt van die depressieve gevoelens hebt en je bent niet aan te spreken. Meestal is dat te wijten aan een gebrek aan zonlicht. Aan de Costa Blanca heb je minstens 300 dagen zonneschijn en in de winter een zacht en aangenaam klimaat. Je kunt dit het best vergelijken met een aangename lentedag in de maand mei. En dan die Spaanse keuken. De mediterrane keuken is zo vers en gevarieerd dat eten hier alle dagen een feest wordt. Het zonlicht en de gezonde voeding zal ervoor zorgen dat je lichaam echt een boost zal krijgen bij het overwinteren aan de Costa Blanca.

Je Zal Fitter Zijn

Naast je mentale gezondheid zal ook je fysieke gezondheid er beter van worden. Zeker als je eventueel last zou hebben van reuma, gewrichtspijnen of artrose. In België en Nederland kunnen die vochtige, koude winterdagen ervoor zorgen dat je extra klachten hebt. Omdat je aan de Costa Blanca tijdens de wintermaanden heel de dag bent en ook meer beweegt, zul je uiteindelijk je veel fitter voelen en de winter door komen zonder die vreselijke pijnen.

No Stress

De Costa Blanca heeft door zijn ligging een microklimaat met zachte temperaturen en een aangenaam klimaat met weinig neerslag. Maar wist je ook dat de Costa Blanca het gezondste klimaat van Europa heeft. Volgens de WHO (World Health Organisation) is het een van de gezondste gebieden van Europa om te leven. En zelfs op de 8ste plaats in heel de wereld, dit is ver boven België die een schamele 16de plaats staat. Al meer dan 100 jaar sturen artsen uit heel Europa hun patiënten naar de Costa Blanca voor het zacht en aangenaam klimaat. Meer dan een eeuw later wordt de Costa Blanca nog steeds beschouwd als een bron van gezondheid.

De genezende eigenschappen van zee en zon zijn sinds de oudheid bekend. Het herstelt reuma gevallen, astma of osteoporose, maar ook de modernste aandoeningen zoals stress en spanning. Volgens rapporten van verschillende artsen, normaliseren de ionen van een zeeklimaat de onderdelen van het bloed. Het zou zelfs bewezen zijn dat een gebroken bot driemaal sneller geneest in een omgeving met zeewater dan met zoetwater. Het is de beste omgeving voor degenen die zich onder de zon en vreugde willen herstellen, voor de gezondheid willen zorgen of gewoon van het leven willen genieten. Ben je overtuigd om te overwinteren aan de Costa Blanca? Hieronder geven we enkele tips.

Dit zijn slechts enkele redenen om naar Costa Blanca te komen om te overwinteren. Maar uiteraard zijn er nog veel meer op te noemen. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

AlertCops  is een Smartphone App die op iedere mobiele telefoon kan geinstaleert worden. Deze App is ontwikkels geweest door het Spaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken. Deze app is continue via de GPS functie op zoek naar de locatie waar je bent zodat de politie het mogelijke slachtoffer kan lokaliseren (dit kunt deze functie ook uitzetten).

Alert Cops App heeft een speciale SOS-knop die bedoeld is voor de personen die zich in een benarde positie, bevinden, zoals in het geval van verkrachting, aanranding of huiselijk of partnergeweld. Als je die knop indrukt (die ook op het startscherm te plaatsen is) dan geef je meteen de locatie door. En wordt er 10 seconden audio opgenomen om agenten meer informatie te geven.
Belangrijk!
De App AlertCops werkt enkel op Spaanse mobile nummers. Dus als je komt overwinteren, of je woont aan de Costa Blanca, kunt je best een Spaanse mobile oplaadkaart kopen.

Download hem hier

In de toeristische gebieden kunt u doorgaans terecht in het Engels. In principe kunt u zich goed redden zonder dat u de taal spreekt. Toch zal men het waarderen dat je enigszins een beetje moeite doet om de Spaanse taal te spreken.

Wat Inpakken

Zoals gezegd is het weer in Spanje in de winter aangenaam en zacht. Neem dan ook naast badkleding, slippers, sandalen en zomerkleding een paar lekkere fleece-truien en een paar lange broeken mee. De avonden en nachten kunnen behoorlijk fris zijn. Vaak hebben de vakantiewoningen geen verwarming vraag daar uitdrukkelijk informatie over. Ook een jas kan goed van pas komen, al was het maar voor het gedeelte van uw reis naar en terug de Costa Blanca. Denk hierbij aan een jas voor het tussenseizoen die liefst wind en regenbestendig is.

Overwinteren Zonder Auto

Er is in Spanje over het algemeen een goed openbaarvervoersnet. Ook rijden er veel taxi’s en de prijzen zijn een stuk lager dan in België en Nederland. Boodschappen kunnen vaak bij een besteding boven vijftig euro aan huis bezorgd worden.

Kraanwater Drinken

U wordt geadviseerd het kraanwater aan de Costa Blanca niet te drinken. Ziek worden zoals vroeger, dat zal niet zo gauw meer gebeuren. Echter, de kwaliteit is niet altijd even goed. Het ruikt soms niet fris en men zegt dat er chemicaliën in zitten die zeker op langere termijn niet goed zijn voor het lichaam. U kunt beter water uit flessen drinken. Koken kunt u wel in het kraanwater doen, echter maakt u soep o.i.d. waar het water in achter blijft, gebruik dan water uit de fles.

Medicijngebruik

Gebruikt u veel en/of langdurig medicijnen, neem voldoende mee en stop ze in uw handbagage. Vraag uw apotheek of huisarts naar een medisch paspoort.

 

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977