Logo Asombrosa
nl Dutch

Bijzondere gewoontes aan de Costa Blanca

B&B CASA ASOMBROSA || JAVEA || COSTA BLANCA || SPANJE

Costa Blanca meer dan enkel zon en strand

Uw droom

begint hier

De Costa Blanca is een veel bezochte toeristische bestemmingen en dat komt door de gastronomie, cultuur, bergen, natuur en hun bijzondere gewoontes. Maar ook de Zon, Zee, Strand en veel vriendelijke mensen die het verstaan om van het leven te genieten. Toch komen de locals soms vreemd over bij de toeristen uit België en Nederland.

Iedere regio in Spanje heeft zo zijn eigen bijzondere gewoontes en de Costa Blanca is daar geen uitzondering in. Sommige toeristen vinden die bijzondere gewoontes wel leuk, voor onze landgenoten die zich hier komen wonen is het wel wat aanpassen. De tijd went natuurlijk en eerst je hebt aangepast wil je niet meer anders. Hieronder geven je enkele van die typische gewoontes aan de Costa Blanca

Pan de molde = Brood

De gastronomie is een gewoonte of meer cultuur waarvan veel toeristen opkijken als ze de Costa Blanca bezoeken. Een van die onderdelen is het brood. Spanje staat niet bekend als het land waar het beste brood vandaan komt, maar wel dat er altijd brood aanwezig is. Als je ergens gaat eten wordt er altijd wel een mandje met brood op tafel gezet en ook thuis eten de Locals graag brood bij alle maaltijden.

Brood, bijzondere gewoontes aan de Costa Blanca

Sobremesa = Natafelen

Eten is belangrijk en de sobremesa is  net zo belangrijk of misschien nog wel belangrijker. De sobremesa is wat er na de maaltijd gebeurd, het natafelen. Na te hebben genoten van hun maaltijd is het niet gebruikelijk om meteen het restaurant te verlaten. Locals genieten dan om heerlijk van een lekkere koffie, met iets sterks erbij, te praten over van alles en nog wat. Een middag of avond op restaurant kan zo al enkele uren in beslag nemen.

Ruido = Herrie

Als er een ding is waar je aan de Costa Blanca goed in is, is dat het maken van herrie. Dat kun je goed of slecht opvatten maar een groepje van 4 Spanjaarden maken al pratend meer herrie dan bijvoorbeeld de toeristen. Aan de Costa Blanca houdt je van hard praten waarbij het hen niets uitmaakt.  Of dat nu gebeurt in een restaurant, op een terras of door de mobiele telefoon. Uiteraard zijn niet alle locals luidruchtig, maar het is wel iets typisch Spaans waar veel buitenlanders nogal eens van opkijken.

Horario diario = Dagindeling

Een heel bijzondere gewoonte is de dagindeling. Vooral de indeling voor het eten betreft, is compleet anders waarbij je tussen de middag de meeste zaken sluiten. Lunchen is de belangrijkste maaltijd is de belangrijkste en voornaamste maaltijd van de dag. Avondeten gebeurt dan pas rond 21.00 en 22.00 uur en is minder uitgebreid dan de lunch. Het is op veel plaatsen dan ook normaal om tussen de middag volle restaurants en terrassen te zien waarbij op veel plaatsen speciale dagmenu’s of “menu del día” genuttigd worden.

Bancos = Banken

Iets anders wat typisch is aan de Costa Blanca zijn de openingstijden van de banken. Deze zijn in het merendeel alleen geopend op maandag tot en met vrijdag tot 15.00 uur in en sommige gevallen tot 14.00 uur. Tegenwoordig zijn er wel veel banken ook ‘s-middags geopend of doen dat eenmaal per week. Pinnen kan uiteraard wel de hele dag door, maar als je net iets meer moet doen dan moet je in de rij staan en alleen tot 15.00 uur.

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977