Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Wandelen in een aangenaam klimaat, B&B Casa Asombrosa in Jávea, Costa Blanca

Wandelen Costa Blanca

Wandelen aan de Costa Blanca met een aangenaam klimaat

Hou je van wandelen aan de Costa Blanca in een aangenaam klimaat aan de Costa Blanca? Dan je zult deze wandeling van Benissa naar Calpe wel interessant vinden.

De kustlijn van de Costa Blanca is dooraderd met wondermooie stranden en baaitjes. Mondingen van riviertjes in zee die een kleine baai vormen, ook wel Calla genoemd. Soms met zand en dan weer met grind of rotstenen. Zo zijn er tientallen die je al wandelend tegenkomt tussen Benissa en Calpe. Ze zijn zo bijzonder omdat het achterliggende land snel de hoogte in gaat. Insnijdingen gevormd door afvloeiende water maakt het landschap op zijn minst merkwaardig.

kwaliteit wandelpaden

Kwaliteit wandelpaden

Wandelend langs deze kustlijn in een aangenaam klimaat is een beleving, het kan haast niet meer mooier zijn. Soms met fascineerde luchten en hoge rotswanden, vooral ’s morgens vroeg en ’s avonds laat. Dit landschap afgewisseld met kleine strandjes en baaitjes, iedere met een eigen verhaal. Bandera Azul” (de blauwe vlag) is een internationale onderscheiding voor een goede kwaliteit van het zeewater. Die onderscheiding wordt ieder jaar opnieuw wel of niet door de Foundation For Environmental Education toegekend. Dit wandelpad dat van Benissa langs de kustlijn naar Calpe loopt heeft deze toekenning sinds 2011 elk jaar opnieuw verkregen. Belangrijk punt nog om te vermelden, ze zijn als enige die in de provincie Alicante deze onderscheiding hebben verkregen.

Houten balustraden

De paden worden goed onderhouden, zijn voorzien van houten balustraden en met gravel geplaveid. Afgewisseld met stenen of houten trapjes en duidelijke informatieborden. Omdat ze echt langs de kustlijn slingeren is het elke keer opnieuw weer een verrassing welk landschap je om de hoek zult zien. Opmerkelijk is ook dat er veel picknickplaatsen zijn voor de wandelaars die willen rusten of genieten van het mooie landschap. De natuur heeft zich aangepast aan de omstandigheden van het landschap dat zie je ook aan de plantengroei. Grote borden op de juiste plekken geven alle informatie over deze planten en dieren die er leven en zich voortplanten.

Zeeleven

De donkere plekken in azuurblauwe zee komen voort van de Posidonia Oceanica, een zeegras wat alleen in de Middellandse Zee voorkomt. Het bewijst dat het zeewater van een goede kwaliteit is en vormen een prachtig ecosysteem voor allerlei organismen. Zoals zeeslakken, zeeslangen en algen. Omdat het zeewater en klimaat hier in de Middellandse zee zo van een goede kwaliteit is maakt het ook een paradijs voor de snorkelaars en duikers. Er zijn maar liefst 6 onderwaterroutes met een diepte van 5 meter. Weer een hele andere wereld, maar langs ‘hetzelfde’ pad. Of wil je deze prachtige wandeling doen met de kids, stop dan aan 1 van de vele picknickplaatsen en laat ze spelen aan het bijhorend strandje.

De wandelroute

Het wandeltraject begint in Benissa, Playa La Fustera en gaat verder tot de kleine sfeervolle jachthaven Les Bassetes. Een afstand die op een 45 minuten op een makkelijke manier te overbruggen is. Onderweg langs het pad kom je enkele trappen tegen. Voor mensen die moeilijk ter been zijn of mensen in een rolwagen is het pad niet aan te raden, helaas. Je komt vanzelf uit bij Les Bassetes. Hier kun je heerlijk zwemmen, zeilen, windsurfen of gewoon lekker wat drinken. Je hebt hier ook een super uitzicht op de wereldberoemde rots Penon d’lfach van Calpe. 

Wandelen in Jávea

Als je van wandelen aan de Costa Blanca houdt, dan kunt je ook in Jávea een aangename wandeling doen. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over de wandelingen in Jávea. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privé badkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977