Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Meer dan enkel zon en strand

Zon & Zee

Costa Blanca is meer dan enkel zon en strand

Je kunt de luiwammes uithangen op een van de vele stranden die de Costa Blanca rijk is. Of je kunt je iedere dag volproppen met de lekkerste tapas. Daar is helemaal niets mis natuurlijk. Maar als je dan toch naar de populaire Spaanse kuststrook afreist, zorg dan dat je ook wat van de bestemming zelf ziet.  De Costa Blanca is één van de belangrijkste Spaanse Costa’s. En heeft ruim 200 km aan kustgebied en er zijn zeker voldoende stranden voor zonnekloppers. Maar mocht je het aangenaam klimaat willen combineren met uitstapjes dan is er zeker genoeg te doen aan de Costa Blanca. Je vindt er namelijk mooie ongerepte dorpjes, merkwaardige bezienswaardigheden, fijne kustplaatsen en zoveel meer.

Tropisch paradijs in Elche

Strijk neer op Cale Granadella

Wist je dat je aan de Costa Blanca een van Spanje mooiste stranden vindt?  Cala Granadella ontving meerdere awards voor het mooiste en beste strand van de Zuid-Europese landen. En als je daar komt om je handdoek voor een zonnig dagje uit te vouwen, snap je waarom. Bekijk de video.
Het strand ligt in een hoefijzervormige baai en wordt omgeven door helderblauw water, pijnbomen en rotsen. Neem naast je handdoek zeker ook je snorkelsetje mee! Of vaar met de kano in het kristalhelder water, grotten en bergen die de zee omarmen, vrede, rust, dromerig landschap.

Tropisch paradijs in Elche

In en rond Elche (dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat) vind je maar liefst 200.000  palmbomen. Hiermee is het de grootste palm grove van Europa. Naast palmbomen vind je hier ook andere mediterrane bomen, zoals de sinaasappelboom en de vijgenboom. Palmeral de Elche is aangelegd door de stichters van de stad (de Moren) en dus oud.  Welcome to the Costa Blanca, niet alleen maar zon en strand!  Toeristen die de stad met de bus verkennen hebben over het algemeen net genoeg tijd om de palmbomen en botanische tuinen van Huerto del Cura te bezoeken, maar meestal niet de kans om de stad zelf te bezichtigen.

Het andere Benidorm

Bij het woord Benidorm horen ongetwijfeld steekwoorden als senioren, overwinteren en zatte Engelsen. Ja, Benidorm heeft dit imago nu eenmaal. Toch kent zoveel meer andere kanten.

Bijvoorbeeld in het oud centrum kun je prima een middagje cultuur snuiven. En voor de zonliefhebbers zijn er maar liefst vijf langzaam in zee aflopende witte stranden. Wat Benidorm ook heeft, is een bruisend uitgaansleven. Luister naar live muziek in Engelse pubs, zoek een bruin café op voor een drankje of woon een van de zovelen comedyshow bij.

Pretpark liefhebbers opgelet, de Costa Blanca herbergt niet alleen meer dan 100 stranden, baaitjes, er is ook een keuze uit diverse thema- en pretparken. Ideaal voor wie niet alleen van zon en strand houdt.
Een opsomming:

  • Bij Terra Mítica, een themapark nabij Benidorm, draait alles om de geschiedenis rondom de Middellandse Zee. Alle attracties staan in het teken van gebieden, die elk hun eigen zone hebben. Neem je een kijkje in Egypte, Griekenland of Rome? Populaire attracties zijn de houten achtbaan Magnus Colossus en El Laberinto el Minotauro, een rit in het donker. Liever iets rustiger aan? Woon een themashow bij!
  • Waterpret in overvloed vind je in Aqua Nature Waterpark, eveneens nabij Benidorm. Op een oppervlakte van maar liefst 40.000 m² vind je veel glijbanen (in totaal meer dan 1000 meter!), zwembaden en een strand. Geschikt voor jong en oud!
  • Zeehonden, dolfijnen, zeeleeuwen en papegaaien: je vindt ze allemaal bij Mundo Mar, de Spaanse variant van Sea World in Florida. Woon geweldige shows bij en maak kennis met de dieren.
  • Voor de avontuurlijke vakantieganger: Elche Palmeral Aventuras. ‘Vlieg’ van boom naar boom door een zip line of volg een circuit hoog door de palmbomen in dit avonturenpark. Je kunt dit prima combineren met een bezoek aan het dit Elche.
  • Het themapark en leerzaam park Dinopark Algar, gelegen in een prachtige omgeving in de Costa Blanca. De kids worden verrast met tientallen levensgrote robotica, compleet met geluid en beweging. Dinopark Algar heeft speelplaatsen, klein kinderzwembad, een paleontologische patio, een 3D-bioscoop en een botanische tuin. Neem jezelf en de kids mee op een rit vol plezier en kennis.

Aan markten geen gebrek aan de Costa Blanca. Toch is er eentje die er uitspringt, de zaterdagse rommelmarkt in Jalón. Hier geen goedkope zonnebrillen, neppe merktassen en goedkope kleding. Nee, hier vind je kunst, antiek en snuisterijen. Fijn om tussendoor te slenteren of van een terrasje (met een goed glas wijn) toe te kijken hoe locals met elkaar onderhandelen.

Vakantie Costa Blanca

Wil je meer ontdekken dan enkel zon en strand aan de Costa Blanca? Boek dan een verblijf bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977