Logo Asombrosa
nl Dutch

Meer dan enkel zon en strand

B&B CASA ASOMBROSA || JAVEA || COSTA BLANCA || SPANJE

Costa Blanca meer dan enkel zon en strand

Uw droom

begint hier

Je kunt de luiwammes uithangen op een van de vele stranden die de Costa Blanca rijk is. Of je kunt je iedere dag volproppen met de lekkerste tapas. Daar is helemaal niets mis natuurlijk. Maar als je dan toch naar de populaire Spaanse kuststrook afreist, zorg dan dat je ook wat van de bestemming zelf ziet.  De Costa Blanca is één van de belangrijkste Spaanse Costa’s. En heeft ruim 200 km aan kustgebied en er zijn zeker voldoende stranden voor zonnekloppers. Maar mocht je het aangenaam klimaat willen combineren met uitstapjes dan is er zeker genoeg te doen aan de Costa Blanca. Je vindt er namelijk mooie ongerepte dorpjes, merkwaardige bezienswaardigheden, fijne kustplaatsen en zoveel meer.

 

Strijk neer op Cale Granadella

Wist je dat je aan de Costa Blanca een van Spanje’s mooiste stranden vindt?  Cala Granadella ontving meerdere awards voor het mooiste en beste strand van de Zuid-Europese landen. En als je daar komt om je handdoek voor een zonnig dagje uit te vouwen, snap je waarom. Bekijk de video.
Het strand ligt in een hoefijzervormige baai en wordt omgeven door helderblauw water, pijnbomen en rotsen. Neem naast je handdoek zeker ook je snorkelsetje mee! Of vaar met de kano in het kristalhelder water, grotten en bergen die de zee omarmen, vrede, rust, dromerig landschap.

Tropisch paradijs in Elche

Tropisch paradijs in Elche

In en rond Elche (dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat) vind je maar liefst 200.000  palmbomen. Hiermee is het de grootste palm grove van Europa. Naast palmbomen vind je hier ook andere mediterrane bomen, zoals de sinaasappelboom en de vijgenboom. Palmeral de Elche is aangelegd door de stichters van de stad (de Moren) en dus oud.  Welcome to the Costa Blanca niet alleen maar zon en strand!  Toeristen die de stad met de bus verkennen  hebben over het algemeen net genoeg tijd om de palmbomen en botanische tuinen van Huerto del Cura te bezoeken, maar meestal niet de kans om de stad zelf te bezichtigen. 

Bij het woord Benidorm horen ongetwijfeld steekwoorden als senioren, overwinteren en zatte Engelsen. Ja, Benidorm heeft dit imago nu eenmaal. Toch kent zoveel meer andere kanten.

Bijvoorbeeld in het oud centrum kun je prima een middagje cultuur snuiven. En voor de zonliefhebbers zijn er maar liefst vijf langzaam in zee aflopende witte stranden. Wat Benidorm ook heeft is een bruisend uitgaansleven. Luister naar live muziek in Engelse pubs, zoek een bruin café op voor een drankje of woon een van de zovele comedyshow bij.

Benidorm
wandelroute Dinopark Algar, Benidorm, Alicante, Costa Blanca

Pretpark liefhebbers opgelet, de Costa Blanca herbergt niet alleen meer dan 100 stranden baaitjes, er is ook een keuze uit diverse thema- en pretparken. Ideaal voor wie niet alleen van zon en strand houdt.
Een opsomming:

  • Bij Terra Mítica, een themapark nabij Benidorm, draait alles om de geschiedenis rondom de Middellandse Zee. Alle attracties staan in het teken van gebieden, die elk hun eigen zone hebben. Neem je een kijkje in Egypte, Griekenland of Rome? Populaire attracties zijn de houten achtbaan Magnus Colossus en El Laberinto el Minotauro, een rit in het donker. Liever iets rustiger aan? Woon een themashow bij!
  • Waterpret in overvloed vind je in Aqua Nature Waterpark, eveneens nabij Benidorm. Op een oppervlakte van maar liefst 40.000 m² vind je veel glijbanen (in totaal meer dan 1000 meter!), zwembaden en een strand. Geschikt voor jong en oud!
  • Zeehonden, dolfijnen, zeeleeuwen en papegaaien: je vindt ze allemaal bij Mundo Mar, de Spaanse variant van Sea World in Florida. Woon geweldige shows bij en maak kennis met de dieren.
  • Voor de avontuurlijke vakantieganger: Elche Palmeral Aventuras. ‘Vlieg’ van boom naar boom door een zipline of volg een circuit hoog door de palmbomen in dit avonturenpark. Je kunt dit prima combineren met een bezoek aan het dit Elche.
  • Het themapark en leerzaam park Dinopark Algar, gelegen in een prachtige omgeving in de Costa Blanca. De kids worden verrast met tientallen levensgrote robotica, compleet met geluid en beweging. Dinopark Algar heeft speelplaatsen, klein kinderzwembad, een paleontologische patio, een 3D-bioscoop en een botanische tuin. Neem jezelf en de kids mee op een rit vol plezier en kennis.

Aan markten geen gebrek aan de Costa Blanca. Toch is er eentje die er uitspringt, de zaterdagse rommelmarkt in Jálon. Hier geen goedkope zonnebrillen, neppe merktassen en goedkope kleding. Nee, hier vind je kunst, antiek en snuisterijen. Fijn om tussendoor te slenteren of van een terrasje (met een goed glas wijn) toe te kijken hoe locals met elkaar onderhandelen.

Rommelmarkt Jálon

En je hoeft natuurlijk niet te kiezen uit dit lijstje. Maar verblijf je in onze Bed and Breakfast Casa Asombrosa voor 8 of 10 dagen aan de Costa Blanca dan kan je een groot deel van je lijstje afstrepen. Momenteel loopt er een mooie promotie voor wie nu zijn verblijf boekt. Ook voor de vakanties in 2022. Gewoon doen!

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977