Logo Asombrosa
nl Dutch

Vissersdorp Jávea voor beginners

B&B CASA ASOMBROSA | JAVEA | COSTA BLANCA \ SPANJE

VISSERSDORP JAVEA | AANTREKINGSKRACHT | OVERWINTEREN | TOERISME

Uw droom

begint hier

Vissersdorp Jávea

Door het plaatselijk beleid heeft Jávea ervoor gekozen om een vissersdorp te blijven. Toch heeft het een typisch Spaanse charme en een unieke ligging aan de Costa Blanca. In het Spaans wordt het vissersdorp Xábia genoemd maar voor de Belgen en Nederlanders staat het bekent onder de naam Jávea. Hier vind je geen hoogbouw of massatoerisme zoals op de bekendste badplaatsen, Benidorm, Calpe of Moraira. Toerisme is sinds begin deze eeuw wel de belangrijkste bron van inkomsten geworden. Maar de visvangst is nog altijd een belangrijk onderdeel van de plaatselijke economie. 

Jachthaven, Jávea, Xábia, Costa Blanca, Spanje
Middeleeuwen, biertje bestellen, BnB Casa Asombrosa, Alicante, Costa Blanca

Inwoners

het vissersdorp Jávea heeft het aantal inwoners zien verdubbelen van 191 met ruim 16.000 inwoners tot meer dan 33.000 in 2010. In de drukste maanden, juni, juli, augustus en september zijn er pieken dat er wel 120.000 toeristen zijn waarvan de maand augustus het drukst is. Eigenlijk heeft Jávea de juiste balans gevonden tussen de lokale bevolking en het toerisme. Xábia is een plek waar mensen wonen en vakantie genieten. Van gezelligheid houden maar toch het massatoerisme willen mijden. Plaatsen zoals Benidorm krijgen zo’n, 1.200.000 tot 1.500.000 toeristen op bezoek ieder jaar. 2020 en 2021 zullen daar natuurlijk een uitzondering in zijn omdat deze badstad veel overwinteraars heeft.

Overwinteren

Het toerisme Xábia beperkt zich niet tot het zomerseizoen. Ook het voor- en najaar kunnen rekenen op een redelijke toestroom van toeristen. Niet zoveel als in de topmaanden, maar wel voldoende om het vissersdorp levendig te houden. Als 1 van de weinige regio’s op het Europese vasteland is Jávea ook in de wintermaanden in trek. Gepensioneerden en koppels zonder kinderen komen dan van het aangenaam mediterraans klimaat genieten met dag temperaturen van gemiddeld 20 graden in de schaduw. Ze genieten vooral van de heerlijke Spaanse keuken, terrasjes en de vele tapas bars. Overdag doen ze wandelingen langs het strand of bezoeken een van de vele wijn bodega’s.

Aantrekkingskracht

Als je door de regio rijdt dan zie je ook een enorme hoeveelheid aan villa’s. Deze staan niet alleen in de directe nabijheid van de kust, maar ook kilometers landinwaarts. Dankzij het bergachtige landschap zijn er veel plekken die een uitzicht op de zee hebben. Lees verder op de mooiste bezienswaardigheden. Het mooie aan het vissersdorp Jávea is dat je je in een vakantiegebied bevindt, maar je niet echt in de drukte hoeft te begeven. De enkele vakantiewoningen zijn te vinden buiten de drukke dorpskern en zorgen ervoor dat je heerlijk enkele weken tot rust kunt komen. Wil je de drukte toch opzoeken dan kan dat natuurlijk wel. Ook zijn er veel aangename en niet al te drukke plekjes te vinden waar er nog voldoende relaxte plekken te vinden waar je ver weg lijkt te zijn van het massatoerisme.

Eten & drinken

Een vakantie in Jávea betekent vooral genieten op culinair gebied. Niet zoals in de drukste toeristenplaatsen waar er sprake is van de typische toeristen hap. Gelukkig zijn er in Xábia veel plekken te vinden waar je heerlijk kunt eten voor een aangenaam prijskaartje. Net als ergens anders aan de Costa Blanca waar veel toeristen komen zijn tapas hier getransformeerd van borrelhapjes tot een vorm van maaltijd. Het aanbod van tapas varieert sterk. Hier laten de tapas bars zich nog beïnvloeden door de regionale keuken terwijl andere plekken ook tapas uit andere Spaanse streken op de menukaart zetten. Een gerecht dat je aan de Costa Blanca uitstekend kunt eten is paella. Dit is een rijstgerecht dat haar oorsprong vindt in de stad Valencia. Een goed paella restaurant biedt meerdere varianten aan. Inclusief de typische zwarte paella en natuurlijke de lekkere wijnen van de streek.

Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977