Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
nl Dutch
vissershaven calpe, Alicante, Costa Blanca

Vissersdorp Jávea

Authentiek Vissersdorp Jávea

Door het plaatselijk gemeentelijk beleid heeft Jávea ervoor gekozen om een vissersdorp te blijven. Toch heeft Jávea de typisch Spaanse charme en een unieke ligging aan de Costa Blanca. Hier vind je nog geen hoogbouw of het grote massatoerisme zoals bijvoorbeeld de badplaatsen, Benidorm, Calpe. Toerisme is sinds begin deze eeuw wel de belangrijkste economische activiteit geworden. Maar de lokale visvangst is nog steeds een belangrijk onderdeel van de plaatselijke economie. 

Inwoners

Vissersdorp Jávea heeft het aantal inwoners door de tijd der jaren zien groeien van 191 tot ruim 29.000 inwoners eind 2021. In de drukste zomermaanden  juli en augustus zijn er pieken dat er wel 120.000 toeristen. De maand augustus durft dat aantal overtreffen omdat dat het grote deel van de Spaanse bevolking met verlof is. Daarom zal je zien dat dit ook in heel de regio de duurste maand is voor een vakantie. Jávea heeft de juiste balans gevonden tussen de lokale bevolking en het toerisme. De locals uit Jávea zijn mensen die hard werken en tegelijkertijd van de vakantiesfeer houden.  Toch doen ze er alles aan om het massatoerisme tegen te gaan. Als je een vergelijk maakt met Benidorm, die krijgen 1.200.000 tot 1.500.000 toeristen op bezoek ieder jaar. 

Aantrekkingskracht Jávea

Jávea is ongeveer 70 km2 groot en is in verschillende delen opgesplitst. Je hebt er een groot aantal buitenwijken waar grotendeels de villa’s staan. Dan heb je de jachthaven, het zandstrand Arenal en het oude historisch centrum. Door zijn berglandschap en zijn ligging heb je hier de mooiste uitzichtpunten van heel de Costa Blanca. Ben je een favoriet van kleine gezellige baaitjes dan zal Jávea je zeker niet teleurstellen. Zo is hier het strand Granadella dat al tot tweemaal toe tot het mooiste strand van Spanje is uitgeroepen.

De vakantieverblijven bevinden zich overal, zowel in het drukke Arenal als meer in de rustige villawijken. De trend van de laatste jaren bij de toeristen is toch dat liever een rustige verblijfplaats zoeken kort bij het drukkere centrum. Jeugdige toeristen die houden meer van het uitgaan tot laat in de nacht en die kiezen liever een verblijfplaats in Arenalbijvoorbeeld. Verder kan je ook in het vissersdorp Jávea al de sporten uitoefenen die je maar kunt bedenken.

Eten & Drinken

Een vakantie in Jávea betekent vooral genieten op culinair gebied. Niet zoals in de drukste toeristenplaatsen waar er sprake is van de typische toeristen hap. Gelukkig zijn er in Jávea veel plekken te vinden waar je heerlijk kunt eten voor een aangenaam prijskaartje. Ook hier genieten de toeristen van de plaatselijke tapas. Die door de jaren getransformeerd zijn van borrelhapjes tot voor sommige een vorm van maaltijd. Het aanbod van tapas varieert sterk van welke horeca zaak je bezoekt. In Jávea laten de tapas bars zich nog beïnvloeden door de regionale keuken. Terwijl dit in andere plekken meer tapas uit de diepvries op de menukaart zetten. Een gerecht dat je aan de Costa Blanca uitstekend kunt eten is paella. Dit is een rijstgerecht dat haar oorsprong vindt in de stad Valencia. Een goede paella restaurant biedt meerdere varianten aan. Inclusief de typische zwarte paella en natuurlijke de lekkere wijnen van de streek.

Mediterraans Gevarieerde Keuken

Door de veelheid aan culturen in Spanje is ook de gastronomie aan de Costa Blanca heel gevarieerd. Of je nu van paella houdt, van stevige bonen schotels of van de verfijnde mediterraanse keuken. Je hebt altijd volop een grote keuze uit diverse gerechten van vis, schaaldieren of vlees. Ook zet deze regio meer in meer in op de vegetarische en veganistische gerechten. Zowel groenten, vruchten of vlees heeft een veel intensere smaak door het klimaat. Ok de beesten zitten hier heel het jaar buiten en eten natuurlijk voedsel. Dit verschil proef je echt op je bord.

Het toerisme in het vissersdorp Jávea beperkt zich niet tot het drukke zomerseizoen. Ook het voor- en najaar kunnen rekenen op een redelijke toestroom van toeristen. Het is er dan natuurlijk niet zo druk als in de topmaanden. Maar het vissersdorp blijft levendig en gezellig om op vakantie te komen. Gepensioneerden komen hier dan ook in de wintermaanden van het aangenaam mediterraans klimaat genieten. Met aangename en zachte temperaturen, zelfs in de shaduw. Ze genieten dan vooral van de heerlijke Spaanse keuken, terrasjes en de vele tapas bars. Overdag doen ze hun wandelingen langs het strand of bezoeken een van de vele wijn bodega’s.

Overnachten

Dit zijn slechts enkele redenen om naar Costa Blanca te komen. Maar uiteraard zijn er nog veel meer op te noemen. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privé badkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977