Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Koffie drinken zoals een Spanjaard, B&B Casa Asombrosa in Jávea, Costa Blanca

Koffiedrinken In
Spanje

Koffie Drinken Zoals Een Spanjaard

Spanje staat bekend voor zijn unieke manier waarop ze koffie mengen en branden. Heeft ook een hoge kwaliteitsnorm en een ongeëvenaarde diversiteit. Voor een Spanjaard is het meer dan een drankje, het is een manier van leven en te ontspannen.
De meeste koffie van Spanje is afkomstig van Angola en Mozambique en is donker gebrand om de volle smaak naar voren te brengen. Koffie moet een donkere, een sterke smaak hebben en moet donker gebrand zijn.

Koffie drinken zoals een Spanjaard, B&B Casa ASombrosa in Jávea, Costa Blanca

Stukje geschiedenis

De Spaanse geschiedenis op koffie reikt verder dan de lokale cafés en bars langs de zonnige Spaanse kust. Het waren ook de Spanjaarden die de koffieplanten en zaden wereld hebben verspreid vanuit Midden en Zuid-Amerika via hun Spaanse vloot. Koffie kwam eerder naar Spanje met de Turkse immigranten. Hoewel er weinig tot geen koffie daadwerkelijk werd geteeld in Spanje, ontwikkelde die Spanjaarden wel een eigen methode van roosteren. Deze Spaanse methode zorgt voor erg donkere, bijna zwarte vette bonen die garant staan voor zeer sterke koffie.

Een Levensstijl

Het drinken van koffie is in Spanje is een manier van leven en behoort bij hun cultuur. Koffiedrinken is dan ook voor de Spanjaarden meer dan alleen ‘een drankje drinken’. Het maakt namelijk ook onderdeel uit van hun dagelijks sociale leven. Om elke dag mee te beginnen is koffiedrinken het eerste wat Spanjaarden doen. Deze bestaat dan meestal uit een deel koffie en het andere deel uit warme melk, of beter bekend onder de naam “Café Con Leche”

De volgende kop koffie wordt dan gedronken tijdens de “Almuerzo”. Dit is rond 11: 00 uur, wanneer ze een korte pauze houden op het werk. Tijdens die pauze wordt een heel sterke koffie gedronken, een klein glas. In België en Nederland beter bekend onder de naam “Espressokoffie”. Spanjaarden noemen het een “Café Solo”. Daarna tijdens hun middagpauze drinken zij koffie op hun favoriete manier. Opmerkelijk is wel dat ze na hun middagmaal opnieuw afsluiten met een “Café Con Leche”

Spaanse Koffie Klassiekers

Het koffieaanbod in Spaanse bars en restaurants bestaat meestal uit de volgende lijst:

  • Café Solo– “Uitsluitend koffie” is een kleine shot espresso.
  • Café Doble– Is een dubbele espresso.
  • CaféCon Leche – Bestaat voor de ene helft koffie de andere helft uit warme melk.
  • CaféCortado – Bestaat voor ongeveer 70% uit zwarte koffie en voor 30% uit warme melk.
  • CaféCon Hielo – Is een shot espresso gegoten in een glas met ijsblokjes.
  • CaféBombón – Bestaat voor de helft uit zwarte koffie en voor de helft uit gecondenseerde warme melk.
  • Lechey Leche – Bestaat uit een deel warme melk, een deel espresso en een deel melkschuim.
  • CaféAmericano – Bestaat voor de helft uit espresso en voor de helft uit heet water.

Koffie met zoete alcoholische varianten

In Spanje zelf is een traditionele Spaanse koffie echter vaak eerder een “Café Carajillo”, die bestaat uit een “Café Solo” met een kleine beetje brandewijn. Als alternatief voor brandewijn wordt “Café Carajillo” ook gedronken met Rum, Baileys of Whisky.
Voor het bereiden van een echte “Café Carajillo” wordt eerst de brandewijn of andere alcohol aangestoken zodat de alcohol vervliegt en pas daarna de Café Solo toegevoegd.

B&B Asombrosa

Ook bij B&B Casa Asombrosa kunt je koffie drinken zoals een Spanjaard als je dat wenst. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over de verschillende koffies. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

B&B CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977