Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK

Populaire Spaanse Gerechten

Op de website Taste Atlas vind je een lijst met de beste keukens ter wereld. Dat betekent de landen waar het beste eten wordt geserveerd. Spanje staat dit jaar op een mooie derde plaats van 95 landen. België staat slechts op de 31ste plaats en Nederland heeft de 32ste plaats gekregen, een plaatsje hoger.

Italië, wat niet verwonderlijk is, is de winnaar op de 1ste plaats gevolgd door Griekenland. Vervolgens heb je dan Spanje, met de Spaanse Gerechten, op de 3de plaats gevolgd door Japan op de 4de en India op de 5de plaats. Als de twee laatsten staan Marokko en Denemarken. Hoe de criteria is opgesteld vinden we helaas nergens terug. De volledige lijst kunt je vinden op World’s Best Cuisines’.

Paella nr 1 bij de populairste Spaanse Gerechten, AVPM-vakantieverhuur van vakantiewoningen Costa Blanca

Populairste Spaanse Gerechten

De website Taste Atlas vind je dan weer meer dan 100 populairste Spaanse gerechten met bijbehorend recept. Echt verrassend is het niet. Op de eerste plaats staat natuurlijk de wereldberoemde Paella, op twee Chorizo. Hieronder vind je een lijstje van de 10 populairste gerechten in Spanje.

1.      Paella

2.     Chorizo

3.     Bocadillos

4.     Cocido

5.     Croquetas

6. Salmorejo

7. Migas

8. Gazpacho

9. Tortilla de Patata

10. Rosquillas

Spaanse Populairste Producten

Bij de Spaanse populairste producten staat dan op de eerste tot en met de vierde plaats ‘Jamón Ibérico’ in verschillende vormen en smaken centraal. Op de vijfde plaats staat Queso Manchego, op de zesde plaats Mató (kaas), op de zevende plaats Fuet, op de achtste plaats Cabrales (geitenkaas), op de negende plaats Torta de Casar (schapenkaas) en op de tiende plaats Aceite de La Rioja (olijfolie). 

Er is ook gekeken naar de populairste dranken met op de eerste plaats natuurlijk Sangría gevolgd door Cortado (2), Rioja (wijn 3), Cava (mousserende wijn, 4), Ribera del Duero (wijn, 5), Tempranillo (wijn, 6), Sherry (7), Tinto de Verano (8), Chocolate Caliente (uiteraard met Churros, 9) en Verdejo (wijn, 10).

Voor België

Voor België zijn favoriete gerecht staat op de eerste plaats staan de gewone wafels, gevolgd door Mosselen met frieten, Daarna op de derde plaats de Luikse wafel, op de vierde plaats stoofvlees, op vijf de Frikandel, Speculaas op ze. Op de zendende plaats staat dan weer de Gentse Waterzooi, nummer acht Witloof in de oven, nummer negen de Brusselse Wafels, de Mitraillette heeft dan weer de tiende plaats verovert.

Ook Nederland Heeft Een Lijst

Volgens de website Taste Atlas is het favoriete gerecht nummer 1 in Nederland de Appeltaart (1) gevolgd door de kroket, Stamppot staat op drie en de stroopwafel op nummer vier. Vervolgens is er dan de kapsalon op vijf, Poffertjes op nummer zes, en Speculaas op nummer zeven. De Pannenkoek heeft een prachtige nummer acht, Kibbeling op negen en de Vlaai op tien. Wat toch een beetje verrassend is dat de Bitterbal op de 11e plaats staat en snert op de twaalfde plaats.

De Populairste Spaanse Gerechten Proeven

Om de echte Spaanse populaire gerechten te proeven moet je een keertje naar de Costa Blanca reizen. De mediterrane keuken aan de Costa Blanca is daar het best geschikt voor en heeft de meest uitgebreide ingrediënten. Lees onze blog mediterrane dieet. Logeren kunt je dan weer bij Bij B&B Casa Asombrosa. Daar kunt je zowel een gastenkamer met eigen privébadkamer kiezen als voor het appartement. Zoek je nog meer luxe of privacy kunt eens op AVPM-vakantieverhuur kijken. Je kunt daar nog een keuze maken uit verschillende appartement in Jávea, Denia maar ook villa’s op de Cumbre del Sol en Jávea. Zelfs binnenkort in Benissa en Moraira. Geniet van je zomer dieet en tot de volgende blog.

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

B&B CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977