Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Alles over Jávea Costa Blanca

Jávea Costa Blanca

Tussen de steden Valencia en Alicante in ligt het levendige stadje Jávea. De locatie van Jávea is hierdoor bijna perfect. Want ook Benidorm en zelfs Ibiza liggen op minder dan 2 uur rijden of varen.
Maar om een leuke dag te hebben hoef je Jávea helemaal niet uit. Jávea heeft namelijk een sfeervolle boulevard, een aantal prachtige stranden en een prachtig oud historisch centrum. Dus waar wacht je nog op?

Oude Centrum van Jávea

Het historisch centrum ligt 1 km vanaf het strand en is door de jaren heen bijna hetzelfde gebleven. Zo kun je nog steeds resten van de piraterij zien en is ook het rozijnen verleden van de stad te herkennen. Hier heeft de ligging van het centrum veel bij geholpen. De meeste toeristen blijven namelijk dicht bij de kust en komen helemaal niet vaak in het centrum. Dit heeft het dan ook authentiek weten te houden. Lees hier alles over het oude centrum van Jávea.

Iglesia de Nuestra Señora de Loreto

Vlak bij het strand La Grava ligt een van de bijzonderste kerken van Spanje. De architect García Ordóñez hield zich niet aan de traditionele regels toen hij deze kerk ontwierp. Dus geen hoge toren, geen glas in lood en geen grote houten deur als ingang. Deze groep architecten heeft zeker een risico genomen met deze kerk, zeker gezien de tijd dat de kerk is gebouwd.  Je vindt de Iglesia de Nuestra Señora de Loreto in visserswijk Duanes del Mar. Lees alles over de vissershaven en het kiezelstrand La Grava

Meer Bezienswaardigheden

Naast deze prachtige locaties zelf zijn er nog talloze prachtige plekken buiten Jávea Costa Blanca die zeker een bezoekje waard zijn. Hier onze top 4 favorieten. 

Guadalest

Op een uurtje rijden vanaf Jávea verschuild achter de bergen ligt het kleine dorpje Guadalest. En alhoewel er in het dorpje altijd een geweldige sfeer hang is het dorpje zelf niet wat jaarlijks duizenden toeristen trekt. Die komen voor het El Castell de Guadalest, een groot middeleeuw kasteel aan de rand van het dorp. Zijn kastelen echter niet jouw ding, dan vind je in Guadalest nog een gigantisch stuwmeer, een gezellig oud stadscentrum en een aantal grote kliffen. Lees alles over Guadalest hier

Valencia

Je verblijf in Jávea is niet compleet als je niet het grote Valencia hebt bezocht. In de twee na grootste stad van Spanje vind je namelijk een van de mooiste oude stadscentrums van Spanje, de ultramoderne Globehopper en een fantastische promenade. Daarnaast kun je hier geweldig shoppen en is het stadion van Valencia CF een echte aanrader voor voetballiefhebbers. Valencia, de gezondste stad van Europa

Castle of Xàtiva

90 km landinwaarts vanaf Jávea ligt het bijzondere Castle of Xàtiva. Al is het best een lange reis ernaartoe is een bezoek aan het kasteel zeker een aanrader. Naast dat het een prachtige locatie is, kun je hier namelijk heel veel doen. Zo kun je voor een bescheiden bedrag per persoon het grote kasteel en zijn vele tuinen bezoeken, kun je gratis een oude basiliek binnen en is er een museum, opnieuw met gratis toegang. Daarnaast kun je hier heerlijk uiteten op het terras van het kasteel en kun je plaatselijke wijn proeven. Boek hier je tickets voor het kasteel Xàtiva

Altea

Vanuit het centrum kun je de stranden en de jachthaven van Altea bereiken. In de oude stadskern zijn er vanaf de kerk van “El Consuelo” verschillende uitkijkpunten te vinden. Haar traditionele mediterrane bouwstijl wordt nog steeds behouden. Bebloemde balkons en smalle straten nodigen je uit voor een gezellige wandelingHet is niet te verbazen waarom dichters, schrijvers en schilders van over de hele wereld Altea als woonplaats uitkiezen. Het is een magische plek voor inspiratie. Op onze site van BnB Casa Asombrosa staat al langer een pagina over Altea

Een dagje strand in Jávea Costa Blanca

De Costa Blanca is door heel Europa bekend om haar prachtige brede gouden zandstranden, en Jávea is daar geen uitzondering op. Langs deze stad loopt een 20km lange kuststrook bestaande uit het fijnste witte zand dat de Costa Blanca te bieden heeft. Dus laten we eens kijken hoe deze magische kust eruitziet 

El Arenal

Het populairste strand van Jávea is El Arenal. Dit strand is een echt stadsstrand en is van alle voorzieningen voorzien. Zo zijn er in het zomerseizoen ligbedden en parasols te huur, zijn er douches en wc’s en is er een strandwacht met EHBO. Ben je klaar met zwemmen kun je bijkomen in een van de vele bars en restaurants die langs het strand lopen. El Arenal bestaat uit fijn zand en is bekroond met een blauwe vlag, het symbool van een schoon en veilig strand. 

Playa Granadella

Een heel andere strandervaring kom je tegen in het kleine baaitje Playa Granadella. Dit strand bestaat bijvoorbeeld uit kiezelstenen, wat het een echt paradijs voor duikers maakt. Maar ook boven water is het Playa Granadella adembenemend mooi, Deze baai lijkt rechtstreekst uit Mallorca getrokken te zijn! Al ligt het Playa Granadella wat afgelegen heeft het nog wel alle faciliteiten als die op een stadstrand. Er liggen achter het strand namelijk een paar restaurants en terrasjes. Daarnaast zijn er parasols en ligbedden te huur, is er een strandwacht met EHBO en zijn er douches en wc’s. Ook parkeren hoort bij het Playa Granadella geen probleem te zijn, al kan het in het hoogseizoen handig zijn wat eerder te vertrekken

Playa Portitxol

Aan Playa del Portitxol of Cala Barraca begrijp je waarom ze Jávea Costa Blanca een strandparadijs noemen! Cala de la Barracais in alle opzichten een opmerkelijk en verrassend strandbaaitje Zo klein als het is, zo indrukwekkend is het uitzicht op de baai en het Portitxol eilandje dat ooit nog bewoond heeft geweest! Het heeft daarnaast dan ook de naam ‘Playa del Portitxol’, en hoort met haar imposante kliffen zeker bij de mooiste stranden van Jávea en vooral met het meeste karakter.

Wat is er te doen in Jávea

Als je op vakantie bent wil je je natuurlijk niet vervelen, en dat hoeft ook niet. Er is in Jávea namelijk zóveel te doen! Mocht je echter benieuwd zijn naar meer activiteiten aan de Costa Blanca raad ik aan dat je dit artikel leest, waar je mijn persoonlijke top 10 zult vinden. Maar laten we nu eens kijken wat er in Jávea te doen is. 

Paddle surfen in het donker

Een watersport die steeds populairder wordt is Paddle surfen, en ik zie wel waarom. Paddle surfen, of SUP, is een simpele watersport en is niet moeilijk te leren. S ’avonds is Paddle surfen op zijn best, wanneer het donker is en het water rustig is. De surfplanken worden dan van onder met blauw verlicht, wat een magische ervaring oplevert, en dat al helemaal met zonsondergang!

Boottocht naar Ibiza

Heb je altijd al naar Ibiza gewild dan kan dat in de kustplaats Dénia vlakbij Jávea. Of je nou naar Mallorca, Menorca of Ibiza wil, het kan allemaal, en dat ook nog voor een prima prijs. Zo betaal je voor een heen en terug ticket naar Ibiza slechts € 42 per volwassene en € 21 voor kinderen. Op die manier kun je toch de Balearen verkennen zonder al je spaargeld op te moeten maken. Ik raad zo’n boottocht dan ook echt aan.

Beklim een 300 meter hoge rots

Houd je van de natuur en ben je een echte waaghals? Dan is rotsklimmen perfect voor jou! En waar kun je dat aan de Costa Blanca beter doen dan in de kustplaats Calpe. In dit stadje vind je namelijk de grote Peñon de Ifach rots. Deze rots is 332 meter hoog waarvan je ongeveer 150 meter klimt, wat betekent dat de klim prima te doen is voor beginners. Eenmaal boven geniet je van een van de mooiste uitzichten van de Costa Blanca.

De boulevard van Jávea

Langs de kust van Jávea loopt een kilometerslange promenade met alles wat je ooit nodig kunt hebben binnen handbereik. Je kunt er shoppen, heerlijk uit eten of s ’avonds uit, de keuze is aan jou. 

Shoppen

Aan de promenade van Jávea liggen vele soorten winkels zodat je nooit wat tekortkomt. Of je nou kleding, schoenen, souvenirs, eten of een nieuw zwempak wil kopen, deze boulevard heeft het allemaal. En dit aanbod wordt nóg groter zodra het 19:00 uur is. Dan komen er langs de hele promenade kraampjes te staan waar mensen hun handgemaakte werk verkopen.

Uitgaan

Wil je een avond uit in Jávea dan kom je naar de boulevard. Alhoewel Jávea lang niet zoveel clubs, bars of discotheken heeft als veel andere steden kun je je er nog wel prima vermaken. Je komt in Jávea voornamelijk bars tegen met hier en daar een club.

Uiteten in Jávea Costa Blanca

Op vakantie wil je natuurlijk heerlijk uit eten kunnen gaan. Spanje staat namelijk bekend om de verse vis, de heerlijke tapas en natuurlijk de traditionele paella. Ook de boulevard van Jávea is deze gerechten niet vreemd. Samen met Italiaanse pizzeria’s, Duitse restaurants en Hollandse eetcafés geeft dit jou een enorm diverse keus voor jouw volgende maaltijd

Jávea In het kort

Jávea is een levendige stad met een sfeervolle boulevard, een aantal geweldige stranden en een prachtig historisch centrum. Dus waar wacht je nog op? Boek vandaag nog jouw vakantie naar de leukste stad van de Costa Blanca!
Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je nog meer vertellen over het prachtige Jávea. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privé badkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

B&B CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977