Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Spaanse Gewoontes, B&B Casa Asombrosa in Jávea, Costa Blanca

Spaanse Gewoontes

Zo 3 jaar wonen wij nu in Jávea, Costa Blanca. Wij merken enkel goede gewoontes op van de Spaanse bevolking. Gewoontes die je zowel in België als in Nederland best kan overnemen en jezelf er nog beter mee gaat voelen ook. Voor de inwoners aan de Costa Blanca is het de normaalste zaak van wereld, voor buitenlanders komt het soms vreemd over.

Hardop goedemorgen zeggen

Hardop goedemorgen middag of avond zeggen als je elkaar tegenkomt op straat, een winkel of een barretje binnenkomt. Dit was wat ons als eerste opviel bij een Spaanse gewoonten. Was vroeger bij ons ook zo, nu gebeurt het nog nauwelijks wat uiteindelijk de afstand groter maakt tussen jezelf en je medemens.

Voldoende tijd nemen

Neem voldoende tijd voor vrienden en familie. Kom je daardoor een half uurtje later thuis stuur gewoon even een WhatsApp berichtje niemand zal het je kwalijk nemen. De dingen die nog wou doen, er komt morgen wel weer dag, no stress!

Neem een Siësta

Wat denk je van een siësta na een uitgebreide lunch in het weekend. Nu het toch winter is en het toch geen weer is om buiten te komen! Zelfs nu als je van huis uit werkt, is het veel gemakkelijker om tijdens de middag even een siësta te doen. Maak daardoor de dag een beetje langer en neem wat tijd om te ontspannen of te lezen. Na enkele weken zul je uzelf al een pak beter voelen. Wij hebben alvast in onze B&B Casa Asombrosa er een Spaanse gewoonte van gemaakt.

Eet eens een tapa(tje).

Eet ‘s avonds of overdag wanneer je een hongertje krijgt eens een tapas- je in plaats van die grote zak chips open te trekken. Veel tapas zijn in een mum van tijd klaar gemaakt. Als je spreekt over een Spaanse gewoonten is tapas zeker een nr. 1.

Drink koffie of thee buitenhuis

Als je buitenhuis werkt begin je dag dan eens met een koffie of thee buiten, in een koffie-bar bijvoorbeeld. Na een tijdje leer je daar ook weer nieuwe mensen kennen, een nieuwe top vriendin wie weet. Het groot voordeel van deze is dat je helemaal opgeladen aan je werk begint.

Wekelijks naar de markt

Ga eens vaker naar de markt, daar koop je dagverse groenten. Maar ook vlees, fruit, vis en nog zoveel andere lekkere producten. Misschien ziet er nog iets leuk voor de kids, bijvoorbeeld het hoeft niet altijd een bom geld te kosten. En je bent weer onder de mensen dat sociaal gevoel dat we van nature zo erg nodig hebben.

Koop lokaal

Waarom je weekbladen of krant eens niet terugkopen in een krantenwinkel of een kiosk op straat. Die glimlach van die verkoper dat hij je terugziet dat alleen al dat gevoel is zonder geld te betalen. Is hij of zij niet vriendelijk probeert een andere winkel uit tot je de juiste hebt gevonden.

Maak eens een grapje

Spreek je vrienden, collega’s en je familie eens op een grappige manier aan. Geef je een enorm goed gevoel dat iedereen begint te glimlachen dat ze je zien aankomen. Want misschien je je weer iets grappig vertellen.

Drink eens een wijntje

Tot slot, drink gewoon dagelijks een wijntje bij je eten. Gewoon omdat het kan en het is nog gezond ook. Binnenkort schrijf ik een blog over de wijnen van de Costa Blanca. De meeste wijnen zijn niet duur. In onze B&B Casa Asombrosa schenken wij trouwens ook die wijnen en tot op vandaag was iedereen er tevreden over. 

Gewoontes bij B&B Casa Asombrosa

Hou jij ook zo van die Spaanse gewoontes? Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan zult je aangenaam verrast zijn bij Nadia en Etienne. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privé badkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977