Logo Asombrosa
nl Dutch

9 Goede Spaanse Gewoonten

B&B CASA ASOMBROSA | JAVEA | COSTA BLANCA

9 GOEDE SPAANSE GEWOONTES | 9-01-2021

Uw droom

begint hier

Zo 3 jaar wonen wij nu in Jávea aan de Costa Blanca en we merken enkele goede gewoontes op van de Spaanse bevolking. Gewoontes die je zowel in België als in Nederland best kan overnemen en uzelf er nog beter mee gaat voelen ook. Voor de inwoners aan de Costa Blanca is het de normaalste zaak van wereld, voor buitenlanders komt het soms vreemd over. We geven u de 9 meest opvallende.

1- Hardop goedemorgen

Hardop goedemorgen middag of avond zeggen als je elkaar tegenkomt op straat, een winkel of een barretje binnenkomt. Dit was wat ons als eerste opviel bij een Spaanse gewoonten. Was vroeger bij ons ook zo, nu gebeurt het nog nauwelijks wat uiteindelijk de afstand groter maakt tussen jezelf en je medemens.

Goedemorgen iedereen, B&B Casa Asombrosa
neem voldoende tijd, BnB Casa Asombrosa, Javea, Alicante, Costa Blanca

2- Neem voldoende tijd

Neem voldoende tijd voor vrienden en familie. Kom je daardoor een half uurtje later thuis stuur gewoon even een WhatsApp berichtje niemand zal het je kwalijk nemen. De dingen die nog wou doen, er komt morgen wel weer dag, no stress!

3- Een siësta

Wat denk je van een siësta na een uitgebreide lunch in het weekend. Nu het toch winter is en het toch geen weer is om buiten te komen! Zelfs nu bijvoorbeeld als je van huis uit werkt is het veel gemakkelijker om tijdens de middag even een siësta te doen. Maal daardoor de dag een beetje langer en neem wat tijd om te sporten of te lezen. Na enkele weken zal je uzelf al een pak beter voelen. Wij hebben alvast in onze BnB Casa Asombrosa er een Spaanse gewoonte van gemaakt

een siësta doen, BnB Casa Asombrosa, Javea, Alicante, Costa Blanca
tapas, BnB Casa Asombrosa, Javea, Alicante, Costa Blanca

4- Een tapas

Eet ’s avonds of overdag wanneer je een hongertje krijgt eens een tapas- je in plaats van die grote zak chips open te trekken. Veel tapas zijn in een mum van tijd klaar gemaakt. Als je spreekt over een Spaanse gewoonten is Tapas zeker een nr> 1.

5- Koffie of thee buitenhuis

Als je buitenhuis werkt begin je dag dan eens met een koffie of thee buiten, in een coffee-bar bijvoorbeeld. Na een tijdje leer je daar ook weer nieuwe mensen kennen, een nieuwe top vriendin wie weet. Het groot voordeel van deze is dat je helemaal opgeladen aan je werk begint.

naar de markt, BnB Casa Asombrosa, Javea, Alicante, Costa Blanca

Ga eens vaker naar de markt daar koop je dagverse groenten, vlees, fruit, vis en nog zoveel andere lekkere producten. Misschien zie er nog iets leuk voor de kids bijvoorbeeld het hoeft niet altijd een bom geld te kosten. En je bent weer onder de mensen dat sociaal gevoel dat we van nature zo erg nodig hebben.

7- Koop lokaal

Waarom je weekbladen of krant eens niet terugkopen in een krantenwinkel of een kiosk op straat. Die glimlach van die verkoper dat hij je terugziet dat alleen al dat gevoel is met geen geld te betalen. Is hij of zij niet vriendelijk probeer een andere winkel uit tot je de juiste hebt gevonden

koop lokaal, BnB Casa Asombrosa, Javea, Alicante, Costa Blanca
grapje, Casa Asombrosa, Javea, Alicante, Costa Blanca

8- Maak een grapje

Spreek je vrienden, collega’s en je familie eens op een grappige manier aan. Geeft je een enorm goed gevoel dat iedereen begint te glimlachen dat ze je zien aankomen. Want misschien je je weer iets grappig vertellen.

Tot slot, drink gewoon dagelijks een wijntje bij je eten. Gewoon omdat het kan en het is nog gezond ook. Binnenkort schrijf ik een blog over de wijnen van de Costa Blanca. De meeste wijnen zijn niet duur. In onze B&B Casa Asombrosa schenken wij trouwens ook die wijnen en tot heden was iedereen er tevreden over. 

wijntje bij het eten, BnB Casa Asombrosa, Javea, Alicante, Costa Blanca
Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977