Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Geschiedenis en legende van Alicante aan de Costa Blanca, B&B Casa Asombrosa in Jávea

Geschiedenis Alicante

Alicante geschiedenis en de legende

De eerste tekenen van leven in de omgeving van Alicante stammen uit de Bronstijd en bestaat uit resten van een nederzetting in het gebergte Serra Grossa. Ook zijn er overblijfselen van de eerste Iberiërs bewaard gebleven zoals te zien zijn in het ommuurde stadje Tossal de Manises. De Romeinen hebben ook zich ook gevestigd in deze omgeving van Spanje, in de stad die Lucentum werd genoemd. De eerste Moorse stad van wat nu Alicante is, werd gebouwd aan de voet van Benacantil en diende als verdedigingsfort. Vanaf dit moment begon de handel en de visvangst te groeien in de omgeving van Alicante.

In 1490 geeft koning Fernando de 2de stadsrechten aan Alicante. In de 16e eeuw groeide de stad flink door de ontwikkeling van de handel, de export van handwerk en een florerende land- en tuinbouw. In deze tijd werd er ook een nieuwe stadsmuur gebouwd omdat tussen 1510 en 1609 de bevolking zich verdubbelde.  In de 17e en 18e eeuw werd er volop handel gedreven met “de Americas” en neemt de haven van Alicante een belangrijke plaats in het leven van de in 1797 20.000 inwoners.

Geschiedenis en legende, Alicante, B&B Casa Asombrosa

De 19e eeuw wordt gekenmerkt door het afbreken van de oude stadsmuren en het bouwen van nieuwe wijken en de aanleg van het spoor. In de 20e eeuw heeft Alicante een enorme groei doorgemaakt, met de komst van de vele toeristen die hier sinds de jaren 50 van het heerlijke klimaat komen genieten. De belangrijkste inkomensbron is de dienstensector en hebben de afgelopen jaren voor de ontwikkeling van Alicante gezorgd.

De legende

De wondermooie Cantara was de dochter van de Islamitische kalief die de stad bestuurde, nu Alicante. Cantara genoot een goede opvoeding en had een mooie sociale positie, dus was het niet verwonderlijk dat twee jonge moslims, Almanzor en Aly, stapelgek verliefd op haar waren. De kalief besloot dat een van hen een goede echtgenoot zou worden voor zijn dochter, maar welke van de twee?

Salomons oordeel

De kalief, geplaatst voor een groot dilemma, besloot een Salomons oordeel te vellen. De vrijers moesten elk een taak uitvoeren en Allah zou beslissen. Dus Almanzor en Aly gingen aan het werk. Almanzor moest naar India om de kalief zijn geliefde zeldzame specerijen te brengen. Aly kreeg de opdracht om een ​​enorme gracht te graven om drinkbaar water vanaf Tibi naar de stad (Alicante) te brengen. Kronieken zeggen dat, terwijl Almanzor met zijn boten naar India vaart om specerijen te halen, Ali zich niet zo serieus aan zijn taak wijdde. Hij hield zich liever bezig met het schrijven van poëzie over zijn liefde voor Cantara. Ook Cantara is dolverliefd op hem en kan zelfs niet wachten op de afloop van de opgegeven taken, ze had haar keuze al gemaakt.

Drinkbaar water

De kalief, geplaatst voor een groot dilemma, besloot een Salomons oordeel te vellen. De vrijers moesten elk een taak uitvoeren en Allah zou beslissen. Dus Almanzor en Aly gingen aan het werk. Almanzor moest naar India om de kalief zijn geliefde zeldzame specerijen te brengen. Aly kreeg de opdracht om een ​​enorme gracht te graven om drinkbaar water vanaf Tibi naar de stad (Alicante) te brengen. Kronieken zeggen dat, terwijl Almanzor met zijn boten naar India vaart om specerijen te halen, Ali zich niet zo serieus aan zijn taak wijdde. Hij hield zich liever bezig met het schrijven van poëzie over zijn liefde voor Cantara. Ook Cantara is dolverliefd op hem en kan zelfs niet wachten op de afloop van de opgegeven taken, ze had haar keuze al gemaakt.

De legende wil dat de rechter van de stad, onder de indruk van de feiten, besloot de stad “Alicántara” noemen, het huidige Alicante.
Dit is het verhaal van Alicante geschiedenis en legende.

Vakantie Alicante

Vakantie in Alicante heeft veel mogelijkheden, ook met heel je gezin. Het hoeft niet alle dagen Alicante geschiedenis en legende te zijn, toch? Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over Alicante aan de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977