Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Honden mee op reis naar de Costa Blanca, B&B Casa Asombrosa in Jávea

Honden aan de Costa Blanca

Regelmatig lees je op de sociaal media over mishandeling van honden. Soms gruwelijke tradities waar wij niets van willen of kunnen begrijpen. Er zijn ook veel buitenlanders die een hond hebben waarbij deze of is meegenomen vanuit België naar Spanje. Of een hond die in Spanje in het gezin is gekomen of via een asiel is geadopteerd. Je ziet het nog maar gelukkig, al minder vaak honden die op straat rondlopen en in de steek zijn gelaten. Er zijn genoeg vreemde en belachelijke redenen op te noemen, maar feit is dat het “dumpen” van honden in Spanje een groot probleem is. Jaarlijks worden er meer dan 115.000 honden in de asiels opgenomen waarbij voor een groot deel een nieuw gezin gevonden wordt maar helaas. De zieke en oude honden, worden ze ook nog gedood, vaak omdat er simpelweg geen plaats meer is en de kans op adoptie erg klein is. Wij hebben ook zelf een Podenco uit het asiel geadopteerd, zij voelt als een prinses in onze BnB Casa Asombrosa in Jávea

Honden mee op reis aan de Costa Blanca, B&B Casa Asombrosa in Jávea,

Verplichtingen

Wie een hond (kat) wil hebben in Spanje hebben zeker ook een verplichting. In Spanje worden dieren sinds kort gezien als levende wezens met gevoelen. Het is een hele vooruitgang in Spanje maar volgens veel dierenrechten organisaties gaat het niet ver genoeg. Een hond kan 17 jaar oud worden en gedurende die jaren zijn er een aantal verplichtingen die de baasjes hebben in Spanje.

Hondenpoep

Hondenpoep moet opgeruimd worden maar ook hier zie je helaas maar al te vaak dat dit niet gebeurd. De poepzakjes zijn niet erg duur en kun je bij elke suppermarkt of Chinese winkel voor minder dan 60 cent vinden. Mocht de politie je echter op heterdaad betrappen dan kunnen er flinke boetes tot soms wel 1.000 euro komen. Recent wordt er meer aandacht aan het poepprobleem gegeven in de media.

Chip

Een hond moet een identiteit chip hebben, dat is per wet verplicht. Daardoor kan de hond altijd teruggevonden worden en de baasjes te traceren zijn. Helaas is Spanje een groot land met veel zelfstandige deelstaten die elk hun eigen registratiesysteem hebben. Waardoor de communicatie erg langzaam is en de bureaucratie niet functioneel.

Aan de Riem

Honden moeten aan de riem. Dat heeft te maken met de wet voor de veiligheid van de burgers om problemen te voorkomen. Een loslopende hond kan door veel mensen als vervelend ervaren worden. Houdt er rekening mee dat niet iedereen een hondenvriend is en er veel mensen bang zijn voor honden.

Omgang met je huisdier

Honden moeten goed behandeld worden, voldoende eten en water hebben en ruimte om zich te bewegen. In principe kan eenieder die zich niet aan deze wetten houdt bekeurd worden en zelfs in de gevangenis belanden.

In de steek laten

Honden mogen niet in de steek gelaten worden. De wet zegt dat je honden niet in de steek mag laten, maar dat gebeurt wel massaal, dit terwijl het strafbaar is. Daarom is het belangrijk dat in een geval van dierenmishandeling of in de steek laten, dat gemeld wordt bij de politie.

Meerdere honden

In het geval dat je vier of meer honden hebt dan moet je een “Núcleo Zoológico” vergunning aanvragen. Dat is eigenlijk een vergunning die gegeven wordt aan dierentuinen en safariparken, maar dan in kleinere vorm. Dit houdt echter wel in dat je aan diverse eisen en verplichtingen moet voldoen. En iets wat ook regelmatig gecontroleerd zal worden. Overigens geldt dit ook als je bijvoorbeeld twee honden en twee katten hebt of meer. Dit gebeurt echter niet erg veel in de praktijk en er zijn meer dan genoeg mensen die 4 of meer huisdieren hebben en geen vergunning hebben.

Op strand met de hond

In principe mag je met honden niet op de stranden in Spanje, maar gebeurt wel zeer veel. Dit kan echter leiden tot flinke bekeuringen omdat het verboden is. Een hond mag alleen op die stranden komen die speciaal zijn aangegeven of ingesteld als hondenstrand. Gelukkig komen er daar steeds meer van en zelfs de grote steden zoals Alicante, Valencia. Veel mensen menen echter dat je gedurende de wintermaanden het dan automatisch is toegestaan om met de hond op het strand te lopen. Helaas is dat niet zo, maar de politie kijkt wel vaak de andere kant op als ze een hond op het strand zien in de winter.

Op vakantie met de hond bij B&B Casa Asombrosa

Wil je op vakantie gaan met je hond aan de Costa Blanca? Bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, ben je welkom met je hond. Met overleg en we vragen ook een kleine vergoeding voor.  Ga, via deze link, en je leest alles over. Nadia en Etienne zijn echte dierenliefhebbers, ze ook trotse eigenaar van een Podenco. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977