Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Trip door het binnenland van de Costa Blanca, B&B Casa Asombrosa in Jávea, Costa Blanca

Trip binnenland Costa Blanca

Dat de Costa Blanca meer is dan enkel alleen zon, zee en strand, is nog niet bij iedereen bekend. De Costa Blanca heeft zoveel meer te bieden aan natuurschoon. Daarom gaan in dit artikel “trip binnenland Costa Blanca” enkele mooie plaatsen in het binnenland laten ontdekken. Een geweldig avontuur door het binnenland van de Costa Blanca langs charmante bergdorpen, indrukwekkende watervallen en prachtige uitzichten!

B&B Casa Asombrosa in Jávea, Trip door het binnenland van de Costa Blanca

Binnenland van de Costa Blanca

Maak eens een avontuurlijke wandeling langs de indrukwekkende kliffen aan de Middellandse Zee kust. Of ga erop en zoek naar de meest verborgen en afgezonderde baaitjes, zoals de mooiste baaitjes van Jávea. Achter de Costa Blanca liggen namelijk een aantal uitgestrekte laaggebergtes, waaronder de Sierra de Bernia. Deze keten maakt deel uit van de Cordilleras Béticas en strekt zich uit in de Oost westelijke richting vlak langs de Middellandse Zee. Sierra de Bernia is met zijn vele wandelpaden en uitzichtpunten niet enkel een paradijs voor de fervente wandelaars.  Maar je vindt er ook een tal van pittoreske bergstadjes voor de cultuurliefhebbers en een bijzondere fauna en flora voor de natuurliefhebbers. Ideaal voor een trip binnenland Costa Blanca.

Hoe je met een trip het binnenland Costa Blanca ontdekt

Om de mooiste plekjes in het binnenland van de Costa Blanca in Spanje te ontdekken, kunt je best een wagen huren of voor de echte sportievelingen kunnen per fiets doen. Een auto huren kunt je bijna op iedere hoek van de straat, lees wel goed de voorwaarden, want de goedkoopste is niet altijd de goedkoopste.
Beginnen kan je met de kleine Road Trip vanuit Jávea en onmiddellijk richting Altea rijden. Omdat Altea je eerste stop is, kom je er vroeg in de ochtend aan en vermijd je zo de piekmomenten, vooral in het hoogseizoen. Parkeren kunt je ter hoogte van Camí de L’algar. Daar is een groot parkeerterrein ‘waar je gratis kan parkeren.

Wil je Altea ontdekken vanaf de wandeldijk en zo naar de top gaan? Dan kan je genieten langs de kronkelige, geplaveide straatjes en van het authentieke straatbeeld. Bestaande uit wit gekalkte huisjes, lokale winkeltjes, kunstgalerijen, verdoken pleintjes en vooral de prachtige uitzichtpunten. Dat Altea al sinds de 18de eeuw een geliefd kunststadje is, kan je nog steeds merken door de verschillende kunstwerken die het oude centrum versieren. De blikvanger van Altea is absoluut de kerk Nuestra Señora del Consuelo met zijn blauwe koepel. Deze bevindt zich op het gezellige Plaza de Iglesia vanwaar je bovendien een prachtig uitzicht hebt op de stad. Je kunt er gerust enkele uren rondslenteren. Maar als je graag je mini Road Trip verderzet, is het best om hier, maar maximaal een uur tot anderhalf uur te blijven.

Meer informatie over Altea, bekijk dan hieronder het aanbod.

La Nucía

Heb je al eens eender Altea bezocht? Ga dan verder met je trip binnenland Costa Blanca, en rij dan direct door naar La Nucía. Je wagen kan je parkeren bij het auditorium van La Nucía. Hier heb je ook een geweldig uitzicht over het bergstadje Polop. Dat is onze volgende stop op de minitrip door het binnenland van de Costa Blanca. La Nucía is een klein, vredig bergdorpje en ligt op een 7 km van Altea. Toch heeft het een volledig andere sfeer dan de witte kuststad. Enerzijds omdat het helemaal niet toeristisch is en je er dus rustig kunt wandelen. Anderzijds omdat de witgekalkte huisjes van de kust hier plaatsmaken voor verschillende mooi gekleurde huizen wat zorgt voor een prachtig beeld
Je moet zeker de tijd maken om door de oude wijk te wandelen en op verkenning te gaan in de kleine straatjes met traditionele, kleurrijke huizen. Geniet van een koffie op de gezellige terrasjes van Plaza Major. Het is ook op deze plaats waar je ook het de indrukwekkende parochiekerk en het gemeentehuis kan bewonderen. La Nucía is het perfecte dorpje voor een kleine ochtendwandeling. Blijf hier niet langer dan een uurtje om zeker nog genoeg tijd te hebben om je trip binnenland Costa Blanca af te werken

Polop

In La Nucía heb je al van een prachtig uitzicht mogen genieten over het naburige stadje Polop. Vanuit Nucía heb je de keuze of je kunt ernaartoe wandelen of je neemt de auto. Ga richting het historisch centrum en ga via de smalle straatjes met de gekleurde huisjes naar boven. Eens je op de top bent kunt je het kasteel van Polop bezichtigen. Tot 1945 deed het kasteel dienst als een begraafplaats, hier en daar zie je er nog ruïnes van. Inmiddels is nu wel een nieuwe begraafplaats in het dorpje Polop. Van het kasteel is niet zoveel overeind gebleven, maar het panoramisch uitzicht is fenomenaal.

Het panoramisch uitzicht bestaat uit het vruchtbaar binnenland van de Costa Blanca met vele, uitgestrekte boomgaarden. Vooral zie sinaasappel, citroen en amandelbomen. Wat in de maanden februari een geweldig mooi amandelbloesem pracht oplevert. Op dit punt kan je bovendien ook aan de horizon de Middellandse Zee spotten.  
Wanneer je terug wandelt, naar je auto, hou dan even halt bij Fonts del Xorros, een uniek en kleurrijk monument met maar liefst 221 waterspuwers! Dit is trouwens ook de ideale plaats om je drinkbus met drinkbaar water bij te vullen voordat je minitrip door het binnenland van de Costa Blanca verderzet.  

De watervallen van L’Algar

Je volgende stop is dan Fonts de L’Algar of de watervallen van L’Algar. Deze bestemming mag je zeker niet overslaan, want hier kan je indrukwekkende watervallen bewonderen, in een oase van groen. Het is bovendien ook de perfecte plek om even afkoeling te zoeken tijdens een warme zomerdag. 

Wanneer je Fonts de L’Algar nadert, kan je verschillende parkings vinden. De tarieven zijn niet overdreven, je betaald altijd wel een dagtarief. Hou er rekening mee, vooral in de zomermaanden, dat dit een toeristische trekpleister is.  De drukte aan de vele restaurants, bars en winkeltjes langs de weg verraden onmiddellijk het hoogseizoen. De meeste horecazaken beschikken zelf over een groot zwembad, gevuld met water van de rivier Algar. Dit is slim gezien, want tijdens de zomermaanden kan het hier heel warm worden en druk ook!
De inkomprijs bij Fonts de L’Algar is niet overdreven duur. Je krijgt er dan ook een plannetje bij met uitgestippelde route doorheen het park. De route loopt langs de rivier Algar en is een anderhalve kilometer lang. En breng je langs de vele watervallen en de natuurlijke zwembaden.  De grootste en meest indrukwekkende waterval bevindt zich eigenlijk net bij de ingang. Hier kan je prachtige foto’s maken! Je moet zeker ook echt de moeite doen om even in het water te gaan tot bij de waterval. 

Neem hier zeker ook je tijd om rond te wandelen, want onderweg kom je nog meer mooie plekjes met natuurschoon tegen. Het meest rustige plaatsje vind je tegen het einde van de route. Het water is hier heerlijk om eventjes pootje te baden of een verfrissende duik te nemen. Het is er ook heerlijk om even te genieten tussen de bomen en rotsen.  Je kan hier een volledige dag spenderen als je dat wenst en er zo een leuke daguitstap van maken. Bovendien kan je waterpret in de watervallen van Fonts de L’Algar ook combineren met een bezoek aan het Dino park, ideaal als je met de kinderen bent. Dit is een botanische tuin, waar je wel honderden cactussen dinosaurussen kan bewonderen.  

Guadalest

Dat deze trip in het binnenland van de Costa Blanca enkel maar beter en beter wordt, zal je kunnen beamen wanneer je op het laatste dorp bent aangekomen, Guadalest. Dit is een van de mooiste stadjes van Spanje, dat bevestigd wordt door verschillende media.

De route van Font de L’Algar naar Guadalest is al een avontuur op zich. Je rijdt verder de bergen in langs steile haarspeldbochten terwijl je geniet van het prachtig berglandschap. Parkeren kan bij de rand van het oude middeleeuws dorp. Je vindt er verschillende openbare parkings. De prijs voor het parkeren bedraagt maar enkele euro’s. Hou rekening mee met de populariteit van dit historisch pareltje, ze hebben ongeveer zo’n twee miljoen bezoekers per jaar! 
Guadalest is een eeuwenoud Moors bergstadje dat zich situeert rond een kasteel ‘El Castell de Guadalest’. Aan gezien het oude middeleeuws dorpje zo hoog in de bergen ligt te midden van de rotsen vormde dit een natuurlijke en stevige verdedigingsbuffer ten tijde van vele oorlogen. Dit kunt je nog zien aan de indrukwekkende uit rotsen gehouwen stadspoort. Ondertussen is het oude middeleeuws dorpje uitgebreid buiten een stuk buiten de stadsmuren

Als je nog maar enkele stappen ver in het pittoreske Guadalest bent zal je al helemaal betoverd zijn. De oude geplaveide straatjes, de kleine pittoreske huisjes en de vele souvenirwinkeltjes verraden hier de toeristische drukte. Vanop het oude middeleeuws dorpsplein geniet je namelijk van een oogverblindend uitzicht. Het omliggende landschap in combinatie met het helderblauwe water van het laag liggende stuwmeer. In het oude middeleeuws dorpje kunt je ook een tal van museums bezoeken. De meest zijn gespecialiseerd in miniatuurkunst. Ook kan je het middeleeuws kasteel bezoeken daar moet je wel een klein bedrag als entree voor betalen. Je hebt dan wel een mooier uitzicht op de klokkentoren, maar die zie ook perfect vanop het middeleeuws Dorpsplein.

Wil je van Guadalest een daguitstap maken dan kunt je hier in de omgeving ook nog hele mooie wandelingen maken. Wil je nog andere mogelijkheden lezen voor een Road Trip aan de Costa Blanca, lees dan hier verder.

Denk je na het lezen van dit artikel ik wil deze “trip binnenland Costa Blanca wel eens een keertje doen. Dan heb je verschillende mogelijkheden om centraal in de buurt te overnachten. Je kan er dan voor kiezen de B&B Casa Asombrosa in Jávea te reserveren, daar heb je de keuze uit 2 gastenkamers met iedere hun eigen privébadkamer, of je kunt een keuze maken op de site van avpm.asombrosa.net. Daar heb je keuze uit appartement en villa’s met iedere hun eigen privézwembad en die ook een prachtige ligging hebben.

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

B&B CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977