Logo Asombrosa
nl Dutch

Natuurpark El Hondo

B&B CASA ASOMBROSA | JAVEA | COSTA BLANCA

EL HONDO | NATUURPARKT | COSTA BLANCA

Uw droom

begint hier

Houten loopbruggen

Het natuurpark El Hondo, in Valencia ligt in de provincie Alicante tussen de gemeenten San Felipe Neri, Crevillent en Elche. Behorend tot de regio Baix Vinalopó, naast de gemeenten Dolores en Catral. El Hondo wordt beschouwd als een van de belangrijkste wetlands van belang in de Valenciaanse Gemeenschap. Naast een buitengewone ecologische waarde vanwege de overvloed en diversiteit van de vogels die er leven heeft het een grote landschappelijke waarde. Aangezien het goed bewaarde kwelders heeft en wordt omgeven door historische palmboomgaarden.

Natuurpark, El Hondo, BnB Casa Asombrosa, Javea, Alicante, Valencia, Costa Blanca
El Hondo, natuurpark, Valencia, BnB Casa Asombrosa

Natuurpark

De 2.387 hectare is uitgeroepen tot natuurpark in 1994, omvatten twee irrigatie regulerende reservoirs (Poniente en Levante). Verschillende vijvers en perimeterlagunes, evenals kweldergebieden, gewassen en drie natuurlijke omgevingen. Het park heeft een instandhouding die heeft geleid tot verschillende milieus van grote ecologische waarde. Hoewel de fauna zonder twijfel het meest waardevolle aspect van het park is. Zowel vanwege de grote overvloed als vanwege de aanwezigheid van soorten die ernstig met uitsterven worden bedreigd. En daarom een park met een hoge ecologische waarde omdat het een grote biodiversiteit herbergt.

Wandelroutes

Het natuurpark El Fondo heeft 4 routes waarmee je dit wetland tot in detail leert kennen. Groene route: Laguna de El Rincón en El Saladar. 4,5 km. Blauwe route, fietsroute: Azarbes de Dalt en Conveni. 16 km. Gele route: Informatiecentrum. 1km. Aangepast voor mensen met beperkte mobiliteit. Rode of ornithologische route: stuwmeren Poniente en Levante. 5km. Deze laatste vereist voorafgaande reservering.
El Hondo, natuurpark, Valencia, BnB Casa Asombrosa
Natuurpark El Hondo, vogels spotten, Valencia, BnB Casa Asombrosa

Vogels

Het park heeft brede houten loopbruggen, met name de gele route, om met de kinderen van het huis te wandelen. Er zijn loopbruggen die zich over de wateren van dit moerasland bevinden om over te lopen. Daarnaast zijn er diverse uitkijkpunten om de vogels te spotten. Het wordt ten zeerste aanbevolen om een ​​verrekijker, een camera, en bescherming tegen de zon.

Ligging

Om bij het park te komen, neemt u vanuit Alicante de snelweg AP7 richting Torrevieja, bij afrit 730 “Catral”. Neem vanuit Murcia via de A7 de afslag “Crevillent – Catral”. Ga in alle gevallen naar San Felipe Neri. Eenmaal voorbij de stad vind je aan de rechterkant het pad dat naar het informatiecentrum leidt.

Ligging natuurpark El Hondo, Valencia, BnB Casa Asombrosa
Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977