Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
El Hondo natuurpark, Valencia, B&B Casa Asombrosa in Jávea, Costa Blanca

Natuurpark El Hondo

Het natuurpark El Hondo, in Valencia ligt in de provincie Alicante tussen de gemeenten San Felipe Neri, Crevillent en Elche. Behorend tot de regio Baix Vinalopó, naast de gemeenten Dolores en Catral. El Hondo wordt beschouwd als een van de belangrijkste wetlands van belang in de Valenciaanse Gemeenschap. Naast een buitengewone ecologische waarde vanwege de overvloed en diversiteit van de vogels die er leven heeft het een grote landschappelijke waarde. Aangezien het goed bewaarde kwelders heeft en wordt omgeven door historische palmboomgaarden.

Natuurpark, El Hondo, BnB Casa Asombrosa, Javea, Alicante, Valencia, Costa Blanca

Natuurpark

De 2.387 hectaren is uitgeroepen tot natuurpark in 1994, omvatten twee irrigaties regulerende reservoirs (Poniente en Levante). Verschillende vijvers en perimeterlagunes, evenals kweldergebieden, gewassen en drie natuurlijke omgevingen. Het park heeft een instandhouding die heeft geleid tot verschillende milieus van grote ecologische waarde. Hoewel de fauna zonder twijfel het meest waardevolle aspect van het park is. Zowel vanwege de grote overvloed als vanwege de aanwezigheid van soorten die ernstig met uitsterven worden bedreigd. En daarom een park met een hoge ecologische waarde omdat het een grote biodiversiteit herbergt.

Wandelroutes

Het natuurpark El Hondo heeft 4 routes waarmee je dit wetland tot in detail leert kennen. Groene route: Laguna de El Rincón en El Saladar. 4,5 km. Blauwe route, fietsroute: Azarbes de Dalt en Conveni. 16 km. Gele route: Informatiecentrum. 1 km. Aangepast voor mensen met beperkte mobiliteit. Rode of ornithologische route: stuwmeren Poniente en Levante. 5 km. Deze laatste vereist voorafgaande reservering.

Vogels

Het park heeft brede houten loopbruggen, met name de gele route, om met de kinderen van het huis te wandelen. Er zijn loopbruggen die zich over de wateren van dit moerasland bevinden om over te lopen. Daarnaast zijn er diverse uitkijkpunten om de vogels te spotten. Het wordt ten zeerste aanbevolen om een ​​verrekijker, een camera, en bescherming tegen de zon.

Om bij het park te komen, neemt u vanuit Alicante de snelweg AP7 richting Torrevieja, bij afrit 730 “Catral”. Neem vanuit Murcia via de A7 de afslag “Crevillent – Catral”. Ga in alle gevallen naar San Felipe Neri. Eenmaal voorbij de stad vind je aan de rechterkant het pad dat naar het informatiecentrum leidt.

Logeren in de buurt van het natuurpark

Dit zijn slechts enkele redenen om naar Costa Blanca te komen. Maar uiteraard zijn er nog veel meer op te noemen. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privé badkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977