Logo Asombrosa
nl Dutch

Costa Blanca Sightseeing! De nog onbekende dorpjes

BnB COSTA BLANCA || CASA ASOMBROSA || JAVEA

BnB COSTA BLANCA || TIJD VOOR JEZELF || GENIETEN || RELAXEN

Uw droom

begint hier

Als je aan de Costa Blanca denkt dan komen de plaatsen de plaatsen Benidorm, Calpe of Altea in je gedachten. Deze immens populaire badplaatsen met hun massatoerisme doe je haast vergeten dat er zo veel dorpjes zijn aan die mooie kustlijn van de Middellandse zee. Trek er eens op uit met uw wagen of huur er eens een wagen voor een dag en trek eropuit. We hebben alvast er enkele bezocht die we kunnen aanbevelen.

Dénia, een van de oudste dorpen aan de Costa Blanca.

We beginnen aan de meest oostelijke zijde van de Costa Blanca en met de langste historie het stadje Denia. De geschiedenis van het charmante dorpje gaat terug naar de tijd voor Christus, toen de eerste Griekse kolonie zich hier vestigde.  Het is wel zo dat de meeste bezienswaardigheden, waaronder het Romeinse kasteel van Dénia, stammen uit een latere periode. Zo werd het kasteel in de 11e en 12e eeuw gebouwd. Vanaf het kasteel heb je trouwens een prachtig uitzicht over de omgeving. Een andere highlight van het dorpje is Plaça de la Constitution. Naast barretjes en terrasjes vind je aan het plein het gemeentehuis en de prachtige 18e-eeuwse Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción. Loop na daarna naar de haven van Dénia. Het is een van de mooiste jachthavens van de Costa Blanca en de verse vis wordt hier bij de vleet geserveerd

Denia
vissersdorp Javea, Costa Blanca, Spanje

Dit nog zo onbekend onaangetast vissersdorpje is in 3 gedeeld en wordt zowel Xábia als Jávea genoemd in het Spaans. Playa Arenal is het meest bekend door zijn mooi verzorgd zandstrand samen met een grote wandelboulevard, een verscheidenheid aan restaurantjes, terrasjes en tapasbarretjes. Ook aan de jacht- vissershaven kun je genieten op een iets kleinere wandelboulevard met een waaier aan gezellige horecagelegenheden. Het unieke op deze plaats is het dagelijks binnenkomen van de plaatselijke vissersboten in de late namiddag. Dit is ook de plaats waar het strand Playa de la Grava zich bevindt. Wist je dat in Jávea alle dagen naar een ander strand of baaitje kan? Neen, lees dan onze blog “de mooiste stranden van Jávea”. Als laatste heb je dan nog het historisch gedeelte. Dit ligt op zo’n 1,5 km van de zee en is de Place To Be” voor de cultuurliefhebbers.

Authentiek Teulada

Als je denkt dat je aan de Costa Blanca geen rustig plekje kunt vinden? Dan ben je wel dik verkeerd! In Teulada is zeker het rustige Spaanse leven bewaard gebleven, ondanks het toerisme. Zelfs op warme zomerdagen kan het hier uitgestorven aanvoelen. Hoe dat komt? De toeristen die er wel komen, zien niet meer dan de brede straat Avenida del Mediterráneo, die ze passeren onderweg naar het naastgelegen Moraira. Wat spijtig is! Want als je vanaf hier een zijstraat inloopt, kun je bijna niet anders dan automatisch in het historische centrum belanden. Smalle straatjes, het drukke geklets van de Spanjaarden van dat ene raam naar het andere en prachtige gebouwen Deze plaats is in intact gebleven doordat neonreclames hier nog niet zijn doorgedrongen en de straatjes zijn er autovrij. Je hebt hier een schril contrast met de drukkere badplaatsen die de Costa Blanca kent.

 

Teulada, Costa Blanca
Historisch monument Guadalest, Alicante, Costa Blanca

Als laatste dat we u aanbevelen is het in de bergen gelegen Guadalest een heel andere eyecatcherHet kasteel dat hoog boven het dorpje tussen de bergen uitrijst en daarom ook wel eens het hangkasteel genoemd onder de lokale bevolking. Het 1.000 jaar oude dorp is rondom dit kasteel gebouwd. El Castell de Guadalest was jarenlang het verdedigingspunt van de Moren tegen de Spanjaarden. Een moeilijke verdediging was dat niet overigens. Het dorp was maar via 1 weg bereikbaar en vanuit het kasteel tussen de rotsen had je daar perfect uitzicht op. Waarom veel bezoekers het kasteel bezoeken is om te genieten van het uitzicht, toch raden we je aan iets langer door de straatjes te wandelen. De prachtige barokkerk is de moeite waard en aan het sfeervolle Marktplein kun je heerlijk lunchen. Het typische oud dorpje herbergt daarnaast diverse musea.

Als je na deze blog zin hebt gekregen om je volgende vakantie door te brengen aan de Costa Blanca kunnen we onze BnB Casa Asombrosa in Jávea aan u voorstellen. Je kan kiezen uit een van de 2 kamers met privébadkamers in de bed and breakfast of van het vakantie-appartement. De villa is rustig, maar toch centraal gelegen heeft een eigen privézwembad, een tuin waar je kan relaxen en iedere gast heeft zijn afgesloten eigen privéparking. Verder kun je nog gebruikmaken van de uitgebreide ontbijtservice en het aangename thuisgevoel dat Nadia en Etienne je geven tijdens je verblijf. Nog een weetje, de Costa Blanca heeft meer dan 300 dagen zon per jaar en heeft het gezondste klimaat van Europa!

BnB Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca

In de BnB Costa Blanca is gezellig verblijven het gehele jaar

Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977