Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Waarom een vakantie Costa Blanca

Vakantiegevoel

Je vakantiegevoel vast te houden.

Uit onderzoek blijkt dat het gros van de vakantiegangers niet volledig uitgerust is na een vakantie, en voor de mensen die wel uitgerust terugkeren geldt dat ze het vakantiegevoel maar een weekje kunnen vasthouden. In 60% van de gevallen is dit zelfs al binnen een dag. Dat is toch zonde als je daar een jaar naar toe hebt gewerkt? Tijd voor verandering!

Hou vakantiegeuren in stand

Wist je dat geur veel met onze hersenen doet? Door het luchtje te gebruiken die je ook op vakantie gebruikte of door dezelfde shampoo te gebruiken als in je verblijf, ben je in gedachten zo weer terug op de vakantiebestemming. En smeer je zelf ook gerust nog in met zonnebrandcrème en aftersun, ook als de zon niet schijnt. Welkom vakantiegevoel!

Kook lokale gerechten

Ook smaak kan helpen om het vakantiegevoel vast te houden. Haal bij thuiskomst alle boodschappen in huis om de lokale gerechten te maken die je op vakantie zo vaak at. Bijvoorbeeld een uitgebreid ontbijt  zoals in BnB Casa Asombrosa of een die verse pasta met die mosselen in tomatensaus. En gebruik ook scheutig alle lekkere kruiden die je kocht op de lokale markten. Ben je aan de Costa Blanca geweest? Houd eens een wijnproefavond met vrienden.

Bekijk je vakantiefoto’s

Terugkijkend naar vakantiefoto’s krijgen de meeste mensen een dikke glimlach op hun gezicht. Gasten die bij BnB Casa Asombrosa hebben verbleven met een fotoshoot hebben er minsten 10. Hang een foto op bij je bureau, of pas je bureaublad aan. Nog leuker, maak in de avonduren na je eerste werkdagen een fotoalbum van je vakantiefoto’s en blijf in gedachten nog wat langer op je vakantiebestemming.

Door over je vakantie(ervaringen) te praten houd je je vakantie levendig en daarmee wordt het vakantiegevoel vasthouden ook een stuk makkelijker. Ook met dank aan Facebook moet dit toch makkelijk te bereiken zijn?

We weten dat niet iedereen een eindeloos vakantiebudget heeft, maar uit onderzoek blijkt wel dat vaker en korter op vakantie gaan meer effect heeft. Sterker nog de hoogste mate van ontspanning ervaren we op onze 8ste vakantiedag, daarvoor hoef je dus geen twee weken weg te gaan. Verdeel je vakantiedagen dus over het jaar, i.p.v. dat je 1 of 2 lange vakanties neemt.

Wees sociaal

Op vakantie breng je doorgaans meer tijd door met vrienden en familie dan thuis. En hoewel we daar doorgaans enorm van genieten, vallen we thuis wel meteen in de valkuil van bankhangen en tv kijken na een lange werkdag. Hoeveel energie de dag ook heeft gekost, geef jezelf een schop onder je kont en ga er op uit om te socializen. Mensen met een actief sociaal leven zijn simpelweg gelukkiger!

Vakantie aan de Costa Blanca

Als je een keer in de Costa Blanca op reis bent geweest, wil je ongetwijfeld nog eens terug. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977