Logo Asombrosa
nl Dutch

Tips om je vakantiegevoel vast te houden.

B&B CASA ASOMBROSA || JAVEA || COSTA BLANCA || SPANJE

TIJD VOOR JEZELF || GENIETEN || RELAXEN || ONTSTRESSEN

Uw droom

begint hier

Uit onderzoek blijkt dat het gros van de vakantiegangers niet volledig uitgerust is na een vakantie, en voor de mensen die wel uitgerust terugkeren geldt dat ze het vakantiegevoel maar een weekje kunnen vasthouden. In 60% van de gevallen is dit zelfs al binnen een dag. Dat is toch zonde als je daar een jaar naar toe hebt gewerkt? Tijd voor verandering!

Met deze tips om je vakantiegevoel vast te houden.

Houd vakantiegeuren in stand

Wist je dat geur veel met onze hersenen doet? Door het luchtje te gebruiken die je ook op vakantie gebruikte of door dezelfde shampoo te gebruiken als in je verblijf, ben je in gedachten zo weer terug op de vakantiebestemming. En smeer je zelf ook gerust nog in met zonnebrandcrème en aftersun, ook als de zon niet schijnt. Welkom vakantiegevoel!

Vakantie geuren
Kook lokale gerechten

Kook lokale gerechten

Ook smaak kan helpen om het vakantiegevoel vast te houden. Haal bij thuiskomst alle boodschappen in huis om de lokale gerechten te maken die je op vakantie zo vaak at. Bijvoorbeeld een uitgebreid ontbijt  zoals in BnB Casa Asombrosa of een die verse pasta met die mosselen in tomatensaus. En gebruik ook scheutig alle lekkere kruiden die je kocht op de lokale markten. Ben je aan de Costa Blanca geweest? Houd eens een wijnproefavond met vrienden.

Start op woensdag met werken

Nog niet begonnen met werken na je vakantie? Als het nog kan, kies er dan voor om op woensdag te starten i.p.v. op maandag. Een korte eerste werkweek zorgt ervoor dat ons vakantiegevoel vasthouden net even wat makkelijker is.

 

Terugkijkend naar vakantiefoto’s krijgen de meeste mensen een dikke glimlach op hun gezicht. Gasten die bij BnB Casa Asombrosa hebben verbleven met een fotoshoot hebben er minsten 10. Hang een foto op bij je bureau, of pas je bureaublad aan. Nog leuker, maak in de avonduren na je eerste werkdagen een fotoalbum van je vakantiefoto’s en blijf in gedachten nog wat langer op je vakantiebestemming.

Doe inspiratie op voor je volgende vakantie

Niets fijner dan wegdromen bij mooie stranden en prachtige steden. Om inspiratie op te doen voor je volgende bestemming. Bijvoorbeeld op Facebook,  PinterestInstagram of een van de vele reisblogs.

Boek je volgende vakantie

Inspiratie is pas echt leuk als je het omzet in een boeking. Wat dacht je van een korte stedentrip in de herfst? We hebben voordelige aanbiedingen zodat je vakantie voorpret snel weer kan beginnen.

Leer een vreemde taal

Leer een vreemde taal

De taal van je vorige bestemming bijvoorbeeld. Wedden dat je volgend jaar weer naar dezelfde vakantiebestemming gaat? Extra leuk: doe dit met je partner.

Verzamel vakantie muziek

Zet je favoriete vakantienummers in een speciale playlist op je smartphone of in Spotify. Swing mee op de nummers die je met veel plezier hebt geluisterd tijdens je vakantie.

Leef (met mate) onregelmatig.

Hoe erg we ook hangen aan de drie R’s (rust, reinheid en regelmaat) uit onderzoek blijkt dat we meer ontspannen zijn als we afwijken van regelmaat. Want dat is wat je ook doet op vakantie; later opstaan, later eten, langer tafelen. Durf thuis ook van je regelmaat af te wijken, doe waar je zin in hebt.

Door over je vakantie(ervaringen) te praten houd je je vakantie levendig en daarmee wordt het vakantiegevoel vasthouden ook een stuk makkelijker. Ook met dank aan Facebook moet dit toch makkelijk te bereiken zijn?
Of via ons nummer +34 633 335 977 op WhatsApp.
Plan ook een paar weken na de vakantie

Vaker op vakantie

We weten dat niet iedereen een eindeloos vakantiebudget heeft, maar uit onderzoek blijkt wel dat vaker en korter op vakantie gaan meer effect heeft. Sterker nog de hoogste mate van ontspanning ervaren we op onze 8 ste vakantiedag, daarvoor hoef je dus geen twee weken weg te gaan. Verdeel je vakantiedagen dus over het jaar, i.p.v. dat je 1 of 2 lange vakanties neemt

Slaap genoeg

Wist je dat we een derde van onze vakantie slapend doorbrengen? Opeens komen we wel aan die acht uur nachtrust toe. Houd dit thuis vast, zodat de moeheid (en dus de behoefte aan een nieuwe vakantie) niet te snel toeslaat.

Wees sociaal

Op vakantie breng je doorgaans meer tijd door met vrienden en familie dan thuis. En hoewel we daar doorgaans enorm van genieten, vallen we thuis wel meteen in de valkuil van bankhangen en tv kijken na een lange werkdag. Hoeveel energie de dag ook heeft gekost, geef jezelf een schop onder je kont en ga er op uit om te socializen. Mensen met een actief sociaal leven zijn simpelweg gelukkiger!

Hoe lukt het je dat ultieme vakantiegevoel vasthouden? Deel je gouden tips op onze ff-book pagina

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977