Logo Asombrosa
nl Dutch

Opnieuw is Valencia verkozen tot de gezondste stad van de wereld

B&B CASA ASOMBROSA || JAVEA || COSTA BLANCA || SPANJE

Uw droom

begint hier

Money.co.uk, het prestigieuze adviesbureau onderstreept opnieuw de fantastische levenskwaliteit in Valencia 

Dit is het tweede jaar op rij dat Valencia gekroond wordt als de stad met de beste zorg voor de gezondheid van de bevolking en de bezoekers. In dit onderzoek is rekening gehouden met fundamentele factoren die bijdragen aan een gezonde levensstijl, zoals:

  • graad van zwaarlijvigheid
  • levensverwachting
  • vervuilingsniveau
  • gezondheidszorg
  • veiligheid
  • misdaadcijfers
  • uren zonlicht

Daar zijn dit jaar andere kenmerken aan toegevoegd, zoals:

  • aantal toiletten per 100.000 inwoners
  • uitgaven aan gezondheid
  • percentage van de bevolking met toegang tot gezondheidszorg prevalentie van psychische stoornissen en van stoornissen door het gebruik van verdovende middelen

Het is niet zomaar dat er altijd gezegd wordt dat Valencia en de zon een tandem zijn. De stad telt 2.696 uren zonlicht per jaar en heeft een gemiddelde temperatuur van 19 graden. Deze kenmerken maken van de stad een bestemming die niet gebonden is aan de tijd van het jaar, waar je in elk seizoen kan genieten. De parken, de stranden, de terrassen en de eerder genoemde factoren maken deel uit van de geweldige levenskwaliteit van de gezondste stad Valencia

Duurzame gastronomie met seizoensgebonden gerechten

Weinig steden in de wereld hebben natuurlijke provisiekamers waar de bevolking, markten en restaurants zich uit kunnen bevoorraden. Enerzijds die van het land: Valencia is omringd door kilometers tuinbouwgebied waar lokale voedingsmiddelen worden verbouwd, zoals rijst, in L’Albufera, tomaten, in El Perelló, sinaasappels, dadelpruimen of johannesbroodbonen. En dan de Middellandse Zee, de andere provisiekamer: de zee levert elke dag een grote verscheidenheid aan vis aan de Valenciaanse vismarkt (lonja). Trouwens, in Valencia is onlangs het gala voor de presentatie van de Michelingids Spanje 2022 gehouden: een erkenning van de Valenciaanse keuken en de uitmuntendheid van haar producten. 

Lage besmettingsgraden

Dankzij de zeebries die de lucht in de stad ververst, ligt de luchtvervuiling in de stad ver onder die van andere steden. Tel daarbij nog de 5 miljoen vierkante meter groen in de stad op: de parken Parque de Cabecera, Parque Central, Jardines del Real of Jardín del Turia zijn slechts enkele van de belangrijkste plaatsen waar de lokale bevolking en de bezoekers kunnen genieten van bomen, bloemen en vogels. De projecten die afgeleid zijn van Valencia European Smart City 2022, zoals het keuringszegel voor de meting van de koolstofvoetafdruk of de watervoetafdruk, maken een duurzamer en gezonder toerisme mogelijk.

Voortreffelijke gezondheidszorg

In de stad bestaat een hoge concentratie aan specialisten die in topcentra werken, uitgerust met de meest geavanceerde apparaten en technologie in de sector. En vergeet niet dat Valencia over een belangrijk ziekenhuis beschikt, het IVO, dat al twee jaar genoemd wordt als een van de 50 beste centra ter bestrijding van kanker op internationaal niveau. 

Lange levensverwachting

Uit de studie blijkt dat de gemiddelde levensverwachting in Valencia 83,5 jaar is. De rustige levensstijl, in combinatie met een mediterraan dieet en lage niveaus van vervuiling, zorgen voor een levenskwaliteit die ideaal is voor een goede gezondheid. In deze studie staan ook andere belangrijke factoren die ervoor zorgen dat Valencia opnieuw is uitgeroepen tot gezondste stad ter wereld. Door het lage misdaadcijfer wordt de stad beschouwd als een van de veiligste steden. 2022 is ongetwijfeld het jaar van Valencia! Twaalf maanden om te genieten van fantastische mijlpalen en geweldige erkenningen, zoals die van gezondste stad ter wereld. 

Wil je een stedentrip maken? Dan zal Valencia, Spanje een uitstekende keus zijn! Kies dan voor een bed and breakfast met comfort en stijl en niet zo ver van het centrum van Valencia.
 Deze B&B bevindt zich In Jávea. Bed and breakfast Casa Asombrosa is voor degenen die graag helemaal in de watten gelegd willen worden voor hun bezoek aan Valencia.

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

Costa Blanca weetjes, Blog, BnB Casa Asombrosa, Costa Blanca
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977