Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Feest Tapas, B&B Casa Asombrosa in Jávea, Costa Blanca

Feest Tapas

Wil jij ook niet heel de avond in je keuken doorbrengen met de feestdagen. En hou jij ook van lekker lang tafelen met een tafel vol verschillende heerlijke hapjes. Dan zijn tapas de oplossing zodat jezelf mee kan genieten samen met je gasten aan de feesttafel. Er zijn ontzettend veel soorten tapasgerechten. Van simpelweg olijven en andere gerechtjes die je op een klein bordje schept. Ook kunt je eindeloos variëren met koud, warm, vlees, vis, vegetarisch en veganistisch

Tapas met kerst of nieuwjaar avond

Het klinkt misschien makkelijk omdat het kleine gerechten zijn. Maar allemaal kleine en verschillende tapas kunnen ook veel werk betekenen. Houd er ook rekening mee dat warme dingen ook allemaal tegelijk klaar moeten zijn. Want anders sta je de hele avond in de keuken en dat is natuurlijk niet het idee van de gezellige feest tapasavond.
Een ander idee is dat je aan je gasten vraagt dat ze ieder enkele feest tapas meebrengen. Dat maakt ook groot verschil voor jou in werk, tijd en maakt het ook financieel aangenamer. Nog een voordeel is dat je elkaar kunt verrassen met de feest tapas en wie weet ontdek je zo nog iets nieuws.

Tapas zijn Spaans?

Tapas mogen dan van oorsprong een Spaans concept zijn, ondertussen worden ze naar alle nationale keukens vertaald. Je kan dus volop smaken en invloeden combineren. Zo zullen je gasten zeker aan hun trekken komen en toch zorg je zo voor een verrassende culinaire feestavond. Met kerst of nieuwjaar avond moeten je feest tapas er toch ietsje feestelijker uitzien dan een ‘gewone’ tapas avond. Daarom hebben we 9 feest tapas voor je klaargezet op een PDF zodat jij ze kunt downloaden.

Een optie is een feest tapas ronde

Nog een optie om de tapasavond in verschillende fases te plannen. Het is dan handig om alle gerechten, ook die je gasten meebrengen, op tijd voor te bereiden.

Bij tapas ronde 1

Zo zou je dus kunnen beginnen met enkel koude feest tapas op tafel te zetten. Ieder voor zich kan dan zijn eigen tapas nemen met een lekker aperitief. Terwijl je gezellig bent aan het aperitieven met je gasten kan je oven al voorverwarmen.

Zo ben je klaar voor ronde 2.

Eerst geeft je nog een koude feest tapas op een bordje, terwijl je de andere tapas in de oven plaatst. Enkele minuten later zijn dan uw eerste warme tapas klaar uit de oven. Dit kan je zo dikwijls helhalen als nodig. Ook hoe snel de feest tapas na elkaar komen kunt je perfect tegelen zo.

De laatste ronde

Maakt daar een zoete feest tapas ronde van met leuke desserts op kleine bordjes of in originele glaasjes. Of misschien nog een ronde 4, 5 en 6 doen?

9 Speciale Feest Tapas

1- Feest Tapas Kerstboom
Maak deze leuke kerstboom feest tapasplank. Leuk om te serveren op een kerst- nieuwjaarsavond voor je aan de tafel gaat.
2- Crostini’s met Brie en Cranberry

Een feestelijke tapas van krokante broodjes met romige brie en friszoete cranberry compote.
Download hier het recept.

3- Coquilles met Avocado en Doperwtenpuree
Maak indruk met deze feest tapas op kerst of nieuwjaarsavond. Met deze chique amuse van coquille met krokante pancetta.
Download hier het recept.
4- Gevulde Tomaten met Pesto Risotto
Deze gevulde tomaten van pesto en risotto is een heerlijke vegetarische feest tapas.

Download hier het recept.

5- Zalmbonbons

Bonbons van gerookte zalm die gevuld zijn met grijze garnalen. Een perfecte feest tapas of amuse.
Download hier het recept.

6- Prikkers met Meloen en Garnaal

Deze gemakkelijke feest tapas combineert de zoete smaak van meloen met garnaal en basilicum.
Download hier het recept.

7- Gevuld Aubergine Rolletje

Begin je feestavond met een aperitief en een feest tapas met camembert en cranberry.
Download hier het recept.

8- Camembert met Cranberry

Gegrilde aubergine gevuld met ricotta en olijventapenade. Perfect vegetarische feest tapas.
Download hier het recept.

9- Wraps met Zalm en Groene Appel
Een frisse feest tapas dat past op elk feest. 
Download hier het recept.

Kerst & Nieuwjaar bij B&B Asombrosa

Bij B&B Casa Asombrosa wordt er ook kerst en nieuwjaar gevierd. Als deze feest tapas zijn natuurlijk verkrijgbaar bij B&B Asombrosa tijdens de feestdagen. Ook als uitvalsbasis om de kerstmarkten te bezoeken is Jávea de ideale locatie. Voor nieuwjaar zijn zijn we volgeboekt, maar voor kerst hebben we nog 1 kamer vrij. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kunt je samen met onze andere gasten samen kerst vieren. Je hebt een eigen gastenkamer met privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

B&B CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977