Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Amandelbloesems, B&B Casa Asombrosa in Jávea, Costa Blanca

Amandel bloesems

Mooie Amandel Bloesem pracht aan de Costa Blanca

Elk jaar rond eind januari begin februari verandert de Costa Blanca in een prachtige roze-witte amandel bloesem pracht. Zowel aan de kust als in het binnenland komen de vele amandelbomen tot bloei. Het is al een afscheid van de winter en een aankondiging van de vroege lente aan de Costa Blanca. Het weer is natuurlijk sterk bepalend voor de periode van de amandel bloesempracht. Dit jaar hebben we al aan de kust al heerlijke, zonnige aangename dagen gehad. Met als gevolg dat overal de roze en witte bloesem uitkomt. In het binnenland, waar zich de meeste boomgaarden zich bevinden, is de amandel bloesem pracht meestal wat later. Daar zijn de temperaturen iets lager dan aan de kustlijn.

Een toertje te maken met de wagen in één van de bekende bloesem gebieden in de Costa Blanca kunnen we je zeker aan raden. Neem je picknickmand en fototoestel mee en geniet van dit prachtige amandel bloesem pracht. Sportievelingen kunnen uiteraard heerlijke wandelingen maken of op de fiets springen. We stellen je enkel bloesem routes voor die je zeker niet mag missen.

De Jalon Vallei - Alcalali

Het Jalon Vallei is ook wel bekend onder de naam Vall de Pop. Eind januari begin februari verandert dit dal in een prachtige roze-witte bloemenzee. Alcalali viert de komst van de amandel bloesems met een jaarlijks feest in februari genaamd: Feslali. De gemeente Alcalali heeft 2 officiële wandelroutes uitgegeven, zie hieronder. Het zijn beide makkelijke routes, dus ook geschikt voor ouderen en kinderen. 

Wandelroute 1:

  • Zeer gemakkelijk
  • 3,8 km
  • Niveauverschil bijna 30 m

Dit is de gemakkelijkste wandelroute van de twee. Je wandelt 3,8 km over verharde wegen in de Campo. De wandeling is nagenoeg vlak. In totaal hoeft je maar een hoogteverschil van 30 meter overbruggen. De tocht start in het hart van Alcalali en brengt u via de kapel van Sant Joan de Mosquera weer terug in het centrum. De route kunt u gratis downloaden via Wikiloc.

Wandelroute 2:

  • Gemakkelijk
  • 6,6 km
  • Niveauverschil bijna 110 m

Ook hier is de prachtige amandel bloesem pracht te bewonderen tijdens je wandelroute. Deze wandelroute is ietsje langer, iets meer hoogteverschil, maar nog steeds heel goed te doen voor bijna iedereen. Het landschap is prachtig en krijgt een extra dimensie door de “Penya Talai op de achtergrond. Deze 781 m hoge berg grenst aan de Coll de Rates. Ook deze route kunt u terugvinden op Wikiloc.

We beperken ons dit jaar tot de 2 routes rond Alcalali, maar er zijn op vele plekken aan de Costa Blanca waar je van deze amandel bloesem pracht kunt genieten

Marcona amandel

Spanje is de op een na de grootste producent van amandelen in de wereld (Amerika is nummer één). De zo genaamde Marcona amandel komt uit de regio Costa Blanca. Het is een soort waar zowel in de Verenigde Staten als Europa grote vraag naar is. De amandel houdt niet van vorst, maar wel van water. Zolang er genoeg water voorhanden is, is er voldoende productie van amandelen. De Marcona amandel heeft een zoete, krachtige notensmaak. Deze smaak komt nog meer naar voren wanneer de noten worden geroosterd in traditionele Spaanse olijfolie en op smaak worden gebracht met zout.

Ieder jaar zijn de amandel bloesems is iets bijzonders. Het verandert het landschap in iets liefs en romantisch. Het is de aankondiging van de vroege lente aan de Costa Blanca. Wij, B&B Casa Asombrosa, genieten elk jaar van de mooie amandel bloesem pracht. We hopen oprecht dat je dat ook doet. Wil je eens een vakantie in een amandelbloesem regio? Aarzel dan niet. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je nog veel meer vertellen over die amandel bloesem pracht. Je hebt daar de keuze uit een vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

© 2022 All Rights Reserved.

B&B CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977