Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Mediterrane dorp Altea, B&B Casa Asombrosa in Jávea, Costa Blanca

Mediterrane dorp Altea

Altea, dit mooie mediterrane dorp tussen Benidorm en Calpe, verbaast door haar natuurlijke omgeving. “El Morro de Toix” of “Sierra Helada” ieder met hun indrukwekkende uitzichten, zijn enkele van de belangrijkste aantrekkelijkheden van Altea. Altea is ook beschermd van de koude winden, dankzij de “Sierra de Bernia” in het noorden van de stad. Daardoor heerst er een aangenaam microklimaat, zoals in Jávea en de andere omliggende zee dorpjes. Langs haar 8 km lange kustlijn vinden we onverwachte baaien, kliffen en stranden. In het “Punta de Mascarat”, liggen er kiezelsteen stranden met turquoise en helder water, ideaal om watersporten in te beoefenen.

Vanuit het centrum kun je de stranden en de jachthaven van Altea bereiken. In de oude stadskern zijn er vanaf de kerk van “El Consuelo” verschillende uitkijkpunten te vinden. Haar traditionele mediterrane bouwstijl wordt nog steeds behouden. Bebloemde balkons en smalle straten nodigen je uit voor een gezellige wandelingHet is niet te verbazen waarom dichters, schrijvers en schilders van over de hele wereld Altea als woonplaats uitkiezen. Het is een magische plek voor inspiratie. Op onze site van BnB Casa Asombrosa staat al langer een pagina over Altea. Maar er is meer dan alleen het kerkje, oude, smalle straatjes en het strand. Altea heeft ook een achterland met boomgaarden, natuur, en oude historische overblijfselen. In de herfst en winter kun je er daarom voor kiezen om te gaan wandelen in het achterland van Altea.

Terug in Altea

Wandelroute in Altea.

Blauwe route
Deze route is goed te volgen, er staan ook wegbewijzering bordjes. De blauwe route begint langs de zuidkant van de rivier Algar. Het eerste gedeelte van deze route is deels geasfalteerd, maar ook voor een groot deel een onverharde weg. Goede wandelschoenen is aan te raden wanneer je aan deze route begint. Op enig kom je bij een (klein) stuwmeer uit. Vanaf dat punt heb je alleen nog maar een geasfalteerde weg. Vanaf hier loop je langs boomgaarden en akkers. Ook staan hier en daar wat huizen. Op deze route kruis je de snelweg AP-7 twee keer. De eerste keer loop je onder de snelweg door en de tweede keer loop je over een viaduct. Wanneer je het viaduct hebt gehad, komt het kerkje van Altea steeds meer in zicht. Je weet dat je dan snel weer in de bewoonde wereld bent. 

Je bent na ruim twee uur bezig met deze route. Het achterland van Altea is een prima plek voor een mooie wandeling, ook de andere routes zijn.  Het zeedorpje Altea is een kleine gemeente aan de prachtige Costa Blanca.
T
ussen de bruisende vakantiebestemmingen Benidorm en CalpeJe treft er een charmant, wit historisch centrum aan met kasseienstraatjes waar heel wat fotografen gek op zijn. Een plek die je gezien moet hebben wanneer je verblijft in BnB Casa Asombrosa, het is amper 30 km rijden.

Belangrijkste stranden

En er is meer, Altea meer dan alleen het prachtige oude centrum. Je vindt er namelijk ook een ruim en gevarieerd aanbod aan stranden. Je hebt de keuze uit verschillende mooie stranden met zand, grind of keien en kristalhelder water. In een latere blog komen we er daar nog uitgebreid op terug. Een opsomming:

  •  Playa de l’Espigo
  • Playa de la Roda
  • Playa de Cap Blanch
  • Playa del Albir
  • Cala de la Barra Grande
  • Cala del Metge
  • Cala del Soio

Vakantie in Altea

Wil je een vakantie in de buurt van het mediterrane- dorp Altea, dan is Jávea misschien wel de juiste uitval basis. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over Altea en de andere dorpjes. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977