Logo Asombrosa
nl Dutch

Wijnen en wijngaarden van de Costa Blanca

B&B CASA ASOMBROSA || JAVEA || COSTA BLANCA || SPANJE

TIJD VOOR JEZELF || GENIETEN || RELAXEN || ONTSTRESSEN

Uw droom

begint hier

Als het over Spaanse wijnen gaat, wordt de Costa Blanca ietwat overschaduwd door de bekendere streken Rioja en Ribera del Duero. Daarom is het des te leuker om te ontdekken dat de Costa Blanca, en dan met name Alicante, een lange en voortreffelijke wijngeschiedenis kent en een van de meest gevarieerde wijnstreken van Spanje is. 

Wijnen uit Alicante

Wijnen uit Alicante komen uit twee duidelijk afgebakende streken: het kustgebied ten noorden van Benidorm, tussen de gemeenten Denia en Calpe, staat bekend als La Marina en geniet een Mediterraan klimaat dat ideaal is om muskaatdruiven te verbouwen. De grotere, verder naar het binnenland gelegen streek Vinalopo daarentegen, heeft een droog landklimaat, waar de blauwe Monastrell-druif het goed doet. Zo’n 80 procent van alle Monastrell-wijnen ter wereld zijn afkomstig van de meer dan 14.000 hectare van Vinalopo.

Wijnen uit Alicante

Notabele blauwe druiven

Andere notabele blauwe druiven die in de regio worden verbouwd zijn Cabernet Sauvignon, Garnacha Tintorera (Alicante Bouché) Merlot Monastrell, Pinot Noir en Tempranillo. En witte druiven Airén, Macabeo, Merseguera, Moscatel Romano, Planta Fina en Verdil. Een categorie geheel apart vormt de ‘fondillón’: een zoete, niet gedestilleerde wijn die wordt gemaakt van extra rijpe Monastrell-druiven. Die later worden geoogst dan normaal, voordat ze worden geperst, gefermenteerd met de schillen en dan gedurende ten minste acht jaar gerijpt in eikenhouten vaten. De wijn wordt gekarakteriseerd door een hoog alcoholpercentage en een complexe smaak, die kan variëren van droog tot zoet, afhankelijk van de gebruikte druiven.

Productietechniek

De productietechniek van de fondillón raakte bijna in de vergetelheid na de desastreuze plaag van de druifluis die aan het eind van de negentiende eeuw in de streek woekerde. Gelukkig besloot een wijnboer uit Alicante, Salvador Poveda Luz, in het midden van de twintigste eeuw de fondillón nieuw leven in te blazen. Hij gebruikte een paar oude fondillón-vaten om te experimenteren tot hij de juiste productietechniek te pakken had. Vandaag de dag is fondillón een van de enige vijf wijnen die door de Europese Unie worden erkend als unieke ‘luxe’ wijnen.

 

Kwaliteitsgarantie

Wijnen uit de Costa Blanca worden bovendien van een kwaliteitsgarantie voorzien door de Raad van Toezicht op de Beschermde Oorsprongsbenaming Alicante, die werd opgericht in 1957. Het doel van de beschermde oorsprongsbenaming is de in 1932 erkende oorsprongsbenaming te bewaken, en de wijnbranche in Alicante te stimuleren door proeverijen, opleidingen, toerisme en evenementen. Naast deze kwaliteitsgarantie hebben de wijnboeren van Alicante een coöperatie opgericht die in de loop van de jaren is uitgegroeid tot een moderne producent van kwaliteitswijnen.

Overnachten

BnB Casa Asombrosa in Jávea is een Nederlandstalige chambres d’hôtes waar je kan overnachten. Authentiek gerenoveerd en sfeervol ingericht tot een bed and breakfast of (chambres d’hôtes). Om u het gehele jaar je als gast te mogen ontvangen hebben we er voor gezorgd dat de kamers met privé badkamer zowel over een airco als verwarming beschikken.

BnB Casa Asombrosa, overnachten, tuin, zwembad

Ons smaakvolle BnB is centraal gelegen aan de voet van de Montgó op een hoogte van 74m. in een rustige villawijk.  Al uw activiteiten zoals wandelen, fietsen en mountainbiken kunt u direct starten vanuit de Bed and breakfast. Ook Jalon Vallei, welke wordt omgeschreven als een Paradijs achter de Costa Blanca’ door ESPANJE  MAGAZINE. Een prachtige streek die maar op enkele kilometers verder ligt en waar je bij verschillende wijnbodegas wijn kan degusteren. Ook voor de wandelaars de ideale plek voor wandelingen met prachtige vergezichten.

Als gast heb je de keuze uit een appartement of 2 kamers met ieder hun eigen privébadkamer. Gratis WIFI en rondom de BnB Casa Asombrosa is een grote verlichte tuin met vele zitjes, een heerlijk terras en een overdekte  veranda. Elke dag kan je gebruikmaken van onze uitgebreide ontbijtservice.

Uitgebreid ontbijt

Meer weten over onze Bed and Breakfast Casa Asombrosa met privézwembad. Je eigen parkeer-plaats, gratis wifi, uitgebreid ontbijt, directe omgeving van Jávea, het gezonde klimaat van Europa en een prachtig uitzicht? Kijk dan even verder op deze sitemail ons via info@asombrosa.net of neem direct contact op via WhatsApp op +34 633 335 977

Onze promoties

Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977