Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Kasteel van Denia, B&B Casa Asombrosa, vakantie appartement, Costa Blanca, Denia, Jávea

Kasteel van Denia

Alle grote gemeenten ten noorden van Benidorm, zoals Altea, Calpe en Jávea, hebben allemaal een symbool waarmee ze meteen herkend worden. Zo heeft Altea zijn hoog gelegen oude stad, Calpe de rots Peñon van Ifach en Jávea is dan weer gekend voor zijn talrijke romantische baaitjes. Denia heeft dan een eeuwenoud kasteel bovenop een strategische heuvel in het centrum van de oude stad.

Kasteel van Denia, jachthaven, B&B Casa Asombrosa, vakantie appartement, Costa Blanca, Denia, Jávea

De Gechiedenis

De geschiedenis van het kasteel van Denia vertelt een 2000 jaar oud verhaal. Dat is de periode uit de Romeinse overheersing waarvan er nog steeds enkele ruïnes en militaire versterkingen zichtbaar zijn. Geïnteresseerden kunnen nog steeds genieten van de verworvenheden uit die tijd. Het grote kasteel had vooral een militaire functie en dat is nog goed te zien in de citadel met een dubbele ommuring. Verschillende details zoals de Mig toren bij de ingang met hoefijzerachtige bogen getuigen van de Moorse architectuur.

Aanpassingen aan het kasteel

Sommige aanpassingen na 1609, toen de Christenen het kasteel herwonnen op de Moren, duiden op een verdere versteviging van de militaire functie. Dat was de tijd dat aanvallen van piraten aan de orde van de dag waren langs de Mediterrane kust. In de christelijke periode werd ook het gouverneurspaleis gebouwd. Dat biedt tegenwoordig onderdak aan het archeologisch museum. In de meer recente geschiedenis speelde het kasteel eveneens een belangrijke rol. Een tunnel onder het complex deed gedurende de Spaanse burgeroorlog aan het eind van de jaren dertig dienst als schuilkelder voor vijandige bombardementen. Tot op heden wordt de tunnel nog steeds gebruikt om twee delen van de stad met elkaar te verbinden.

Zomermaanden

Vooral gedurende de zomermaanden pronkt Denia volop met de unieke sfeer die het kasteel ademt. Dan worden in het bovenste deel van de ommuring twee weken lang gratis concerten gegeven van traditionele en populaire muziek. In die tijd kan men ook dineren binnen de kasteelmuren. Je kunt je ook inschrijven voor een nachtbezoek of proberen op de gastenlijst te komen van een van de vele trouwpartijen die er worden gehouden. Die bedrijvigheid is logisch. Want zo’n historische setting met als bonus onverstoorde uitzichten op de Middellandse Zee, de stad, de jachthaven en de Montgó berg zorgen voor een benijdenswaardig totaalpakket.

Open voor het publiek

Het kasteel is het hele jaar open voor het publiek. De openingstijden variëren enigszins en zijn afhankelijk van het jaargetijde. Exacte informatie hierover is verkrijgbaar in het toeristenkantoor. Daar kunnen ook rondleidingen met gidsen worden geboekt.

B&B Asombrosa

Het kasteel van Denia is zeker een bezoek waard met zijn rijke geschiedenis. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over het kasteel. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privé badkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

B&B CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977