Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Herfstvakantie aan de Costa Blanca, B&B Casa Asombrosa in Jávea

Herfst vakantie

Waarom een herfst vakantie aan de Costa Blanca

Uiteraard kunnen ze aan de Costa Blanca niet tippen aan onze lekkere frietjes van een goed Belgisch frituur. Maar los van dat moeten we durven toegeven dat er ook aan de Costa Blanca lekker valt te smullen. Hieruit afleidend kunnen we zeggen dat er nog veel andere dingen zijn waarom je een herfst vakantie moet doen. B&B Casa Asombrosa heeft voor jou een samenvatting gemaakt.

Voor Spanjaarden is eten een belangrijk onderdeel van de dag, dus ook aan de Costa Blanca. Je vindt hier de typische Spaanse gerechten, zoals Paella, Tapas en Gazpacho. Maar de Spanjaarden zijn ook bekend om hun andere lekkere gerechten. Zoals vlees, groenten en verse visgerechten.  Op culinair vlak mag gezegd worden dat de Spanjaarden aan de oostkust een grote inhaal koers aan het maken zijn. Ook de Spaanse Cava en wijnen zijn de meest populaire drank in de regio op restaurant.  U kunt cava drinken als aperitief of gewoon bij een maaltijd.  Spaanse wijnen zijn in de jaren op zulk hoog niveau geraakt dat menig Frans huis jaloers mag zijn.  Goede wijnen kunt u ook gewoon in de supermarkt vinden. Maar de betere restaurants hebben hun eigen selectie van de beste Spaanse wijnen. Lees ook: Wijnen en wijngaarden van de Costa Blanca.

uitgebreid luchen, vakantie in de herfst

Uitgebreid lunchen

Uitgebreid de tijd nemen om van een uitgebreide lunch te genieten. Veel tapas bars of lokale eetgelegenheden bieden een menu del dia aan. Dat is een dagschotel van drie gerechten dat zelden meer dan tien euro kost.  Over de keuken van de Costa Blanca hebben we in dit artikel al genoeg gestoeft, maar toch nog even dit. Het mediterrane dieet is simpelweg het beste en een van de beste ter wereld. Vol verse groenten, vis, verse kruiden en olijfolie. Simpel, maar gezond en bovenal om duimen en vingers vanaf te likken. Met een vakantie in de herfst kun je dus culinair genieten en tegelijkertijd een mediterraans dieet volgen!

Look on the bright side of life

Iedereen weet dat aan de Costa Blanca de zon zo’n 320 dagen per jaar schijnt. De locals genieten met volle teugen van het leven. Om te beginnen omdat ze er uitgebreid de kans toe krijgen. Werkende Spanjaarden, krijgen 30 verlofdagen bovenop de nationale verlofdagen (nog een stuk of 13). Veel Spanjaarden nemen dan in de zomer een hele maand vrijaf (augustus) om te genieten.

Stranden

Geen enkel land ter wereld heeft meer stranden waarop een Blauwe Vlag wappert. Maar die statistiek verhult niet de hele waarheid en zegt vooral niets over de grote variëteit aan stranden die de Costa Blanca kent. Het gaat van goudgele zandstranden. verlaten inhammen tot dramatische clippen, ook tijdens een vakantie in de herfst worden de stranden druk bezocht in Jávea. De witte stranden van de Costa Blanca zijn zo’n volmaakt paradijs cliché dat u dacht dat ze alleen maar in de reclamespots bestonden!

Oud worden

Spanje het land met de op één na hoogste levensverwachting ter wereld. De geprezen gezondheidszorg zal daar misschien voor iets tussen zitten. Maar aan de Costa Blanca is eveneens de regio waar de oudjes niet zomaar afgeschreven worden, of weggeduwd worden in rusthuizen. Familie is heilig,  het gaat verder dan het zondagse bezoek aan de bomma en bompa. Hier wordt de oudste generatie betrokken bij daguitstappen of restaurantbezoekjes. En het is niet ongewoon dat ze intrekken bij hun kinderen. Al was het maar om de kleinkinderen te letten.

Drinken is iets wat Spanjaarden graag doen bij het eten. Niemand zal vreemd opkijken wanneer je een caña  (een klein biertje) drinkt bij de lunch. Ze drinken het op een beschaafde manier, vooral voor de gezelligheid en op zwoele avonden met vrienden. Spaanse bars zijn oergezellig, de obers deftig gekleed zijn en weten wat ze doen. Waar de opgehangen hammen bijdragen aan de sfeer en waar u als klant dikwijls een gratis hapje (tapas) krijgt bij elke cerveza die u bestelt. En wist je dat Spanje ook een van de grootste wijnproducenten ter wereld is en dat de kwaliteit van de wijn niet moet onder doevoor het druivensap van hun Franse bovenburen.

Voetbal

Het maakt niet uit waar u in je aan de Costa Blanca gaat. Van Denia, Torrevieja tot in het grootste boerengat de praatjes op de marktpleinen en in bodega’s zullen overal hetzelfde zijn. Ze gaan vooral over Lionel Messi en Cristiano Ronaldo en over de kansen van de Spaanse nationale ploeg op het WK. Voetbal is een godsdienst in Spanje, Bernabéu en Camp Nou de kathedralen waar de Spanjaarden samen komen voor de massaverering van het edel balspel. Spanjaarden houden van voetbal en bediscussiëren graag alle aspecten van het spelletje. Tijdens je herfst vakantie kunt je naar de Spaanse ploeg in Valencia gaan bijvoorbeeld.

Middagdutje - Siësta

De siësta dus. Uiteraard mag dat oeroud Spaans gebruik niet ontbreken in deze samenvatting. In het midden van de dag eventjes uw beentjes uitstrekken op de salontafel. Bovendien is het goed voor je gezondheid. Onderzoekers menen dat mensen die regelmatig middagdutten een kleinere kans hebben op een hartaanval. Zo sluiten heel wat winkels en kleine zaken in de vroege namiddag hun deuren voor een uur of twee. En als je bedenkt hoeveel tijd de mensen aan de Costa Blanca nemen om te lunchen dan is het niet zo verwonderlijk dat ze daarna even in een voedsel coma belanden.

Kom genieten van je herfst vakantie

Wil je optimaal genieten van je herfst vakantie, boek dan bij B&B Casa Asombrosa in Jávea. Nadia en Etienne kunnen je dan alles vertellen over de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privé badkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977