Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Bezienswaardigheden in Javea, Costa Blanca, Spanje

Spanjaarden leven langer

Volgens recent onderzoek van de krant De Times staan de Spanjaarden helemaal bovenaan wat de levensverwachtingen zijn. In 2040 zou volgens datzelfde onderzoek zouden de Spanjaarden gemiddeld 85,5 jaar oud worden. Dat 2 jaar langer dan de japanners die altijd al op nr. 1 stonden. De vraag die je nu stelt is uiteraard waarom? Ze hebben het weer mee, het is een mooi land en lekkere wijn Maar het belangrijkste voor een langer gezond leven zijn deze volgende punten.

Pasear

De allereerste is ‘Pasear’, lekker rondslenteren en wandelen. Over het algemeen wandelen Spanjaarden een stuk meer. Ze zijn erom bekend om dagelijks 1 tot 2 uur minstens te wandelen. Het is ook 1 van de redenen waarom er in Spanje, en dit vooral in de grote steden, zo veel mooie en grote parken zijn aangelegd

Mediterraans dieet

Meeste Spanjaarden eten over het algemeen gezonder dan bijvoorbeeld de Belgen of de Nederlanders. Mediterraanse keuken is ervoor bekend als zijnde het meest gezondste dieet, vooral door de vele verse producten. De verse peulvruchten, vis, groenten en niet te vergeten de heerlijke rode en witte wijn zouden de Spaanse bevolking goed doen.

Siësta

De siësta, wie kent het niet? Maar buiten de Spanjaarden zijn er maar weinig bevolkingsgroepen die het doen. Zo’n heerlijk middagslaapje is al meermaals bewezen door specialisten dat het buitengewoon gezond is. Over het algemeen is het ook geweten dat de Spanjaarden ook de langste werkdagen in de EU hebben. Maar overdag rusten ze enkele uurtjes uit, hun siësta!

Tapas

Eén van de bekendste culinaire gewoonte van de Spanjaarden. Tapas. Het delen van kleine heerlijke gerechten, met name overdag tussen de maaltijden en in de avond. Spanjaarden eten hun buik niet vlak voor ze gaan slapen rond, maar al eerder gedurende gespreid over de dag. Overigens denken wij ook dat het sociale aspect van tapas van invloed is. Want tapas eet je nooit alleen altijd samen met iemand of meerdere personen.

Tot slot noemt The Times ook de taal blijkt van invloed op de levensverwachting. De krant verwijst naar een studie van de Universiteit van Vermont waarin duizenden woorden van de tien meest gesproken talen ter wereld werden geanalyseerd en daarbij bleek dat het Spaans de meest vrolijke taal ter wereld is.  Ook in onze blog over de Spaanse Gewoontes lees je ook hoe het aangenaam leven is hier aan de Costa Blanca

Het heerlijk leven in Jávea

Kom ook het gevoel op doen van hoe Spanjaarden leven. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over hoe de Spanjaarden leven aan de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977