Logo Asombrosa
nl Dutch

Amandelbloesem aan de Costa Blanca

B&B CASA ASOMBROSA | JAVEA | COSTA BLANCA | SPANJE

AMANDELBLOESEM | COSTA BLANCA | JALON VALEI

Uw droom

begint hier

Jaarlijks Natuurlijk Spektakel

Alleen jammer duurt dit spektakel maar enkele weken. De bloei begint normaal halfweg februari en eindigt reeds halfweg maart. Maar dit jaar staan de meeste nu al in bloei. Boomgaarden en hun velden worden bedekt met schakeringen van roze en witte kleine bloemetjes. Voor de wandelaars het moment om op stap te gaan tussen de boomgaarden, alhoewel dat andere jaren weer anders zal zijn. De streek rond Guadalest, Jijona en de Jalon vallei is echt prachtig rond die periode.

Febrero loco

De maand februari is aan de Costa Blanca een gekke maand, zoals in vele landen in Europa. Meestal is het de koudste maand van jaar, maar het kan ook zonnig zijn zoals nu. Eenmaal het zonnetje schijnt vliegen de temperaturen de hoogte in tot dik boven de 20gr. De zon geeft ook in de winter veel warmte in tegenstelling tot de noordelijke gelegen landen. De amandelbloesem komt in bloei!
Febrero loco, Amandel Bloesems, Costa Blanca

Er is 1 activiteit welke je zeker moet ondernemen wanneer je hier met vakantie bent in het voorjaar. Dat is een wandeltocht maken in de Jalón vallei om de Amandelbloesem te bewonderen. Maar je kan ook kiezen om deze pracht met de wagen te bekijken of voor de meer sportievelingen met de fiets. Deze streek is dan ook enorm gelieft bij de wielrenners en met een beetje geluk zie je jouw favoriete wielrenner hier nog trainen tussen deze prachtige vallei. 

Oorsprong is China

Oorspronkelijk komt de amandelboom uit China en is door handelaren naar Europa gebracht. De boom bloeit eind januari, februari en wordt geoogst in de maanden juli en augustus. De rijpe amandelen worden uit de bomen geschud en vervolgens geraapt. In de Spaase keuken wordt de amandel veelvuldig gebruikt. Bijvoorbeeld ‘pollo con almendras’ en de bekende ‘ajo blanco’ en de koude zomerse knoflooksoep met amandelen.
oorsprong China, amandelbloesem, Costa Blanca
bijen, amandelbloesems, Costa Blanca

Bijen

Amandelbomen zijn zeer robuuste en langlevende bomen die in deze streken dikwijls leeftijden halen van meer dan 100 jaar. Ze tolereren koelere winters en warme zomers en groeien op arme bodem. Zijn familie van de pruim, kers, abrikoos en de perzik en worden gevormd door de bestuiving van bijen. Vandaar dat, wanneer je goed oplet, tussen de bomen hier en daar bijenkorven ziet. Imkers komen in het voorjaar hun bijenkorven neerzetten om nadien te genieten van de lekker “miel d’almendras”. 

Meer dan 100 jaar

Spanje is met een jaarproductie van 250.000 ton amandelen de tweede grootste amandel-producent na de Verenigde Staten. Spanje zelf is ook een belangrijke consument van amandelen. Of als een snack, als een ingrediënt in vele recepten of als traditionele Spaanse noga en marsepein. De Spaanse productie van amandelen is zeer variabel wat te wijten is aan mogelijke vorst die de bloei en vruchtvorming kan beïnvloeden. Vandaar het gevolg grote prijsschommelingen voor de amandelen op de internationale markten. Meer dan 55% van de Spaanse amandelproductie is bestemd voor de buitenlandse markten. De grootste gebruikers zijn de Duitsers. De Nederlanders eten gemiddeld 650 gram per persoon per jaar.

meer dan 100 jaar, Amandelbloesem, Costa Blanca

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977