Logo Asombrosa
nl Dutch

Javea oude historische stad

B&B CASA ASOMBROSA | JAVEA | COSTA BLANCA | SPANJE

OUDE CENTRUM JAVEA | HISTORISCHE | GESCHIEDENIS

Uw droom

begint hier

Javea oude historische stad

De geschiedenis van Jávea historische stad gaat vele eeuwen terug. De wandschilderingen in de grotten van de prachtige berg de Montgó wijzen erop dat er in de prehistorie al mensen in Jávea gevestigd waren. In de loop van de jaren is Jávea gevormd door verschillende invloeden. Zowel Romeinse, Moorse en Venetiaanse invloeden zijn in het stadje terug te vinden. Door deze rijke historie kun je in Jávea genieten van heel veel bezienswaardigheden!

Jávea is in 3 delen verdeeld

Javea oude historische stad kan verdeeld worden in 3 delen. Het authentieke hJavea de Javea oude stad, de gezellige vissers- jachthaven, het zandstrand van L’ Arenal. Ligt aan het meest oostelijk deel van de Costa Blanca. En vanaf Kaap San Antonio ziet je het eiland Ibiza liggin. Beide luchthavens zowel Alicante en Valencia liggen ongeveer op 90 km van Jávea. Wat een gemakkelijke toegang garandeert en verwelkomt zo vele bezoekers uit delen van Europa. Jávea is nog een authentiek vissersdorp met een ongekende mooie kustlijn. Indrukwekkende baaitjes en het heerlijke mediterrane klimaat maakt Jávea de ultieme vakantiebestemming.

Jávea is in 3 delen, Alicante, Costa Blanca
Oud historische Javea

De oude historische

Het oude centrum ligt niet direct aan zee. Vroeger was het vissersplaatsje een heel populair doelwit voor piraten, Vooral dan voor zijn strategische ligging. Voor deze reden hebben de bewoners toen het besluit genomen om het dorp 1km landinwaarts te bouwen. Zo waren zij beter beschermd voor gevaren vanaf zee.

Opmerkelijk is dat Javea oude historische stad grotendeels is bewaard gebleven. Het laat je het authentieke Spaanse gevoel echt ervaren. Je kan er door de gezellige kronkelende smalle straatjes slenteren en de typische Spaanse pleintjes bezoeken. Met een beetje fantasie waant u zich in Middeleeuwse tijden met een uniek netwerk van oude straatjes. Huisjes met Gotische ramen en afgewerkt in de karakteristieke zandsteen. Hier kan je urenlang dwalen onder de Spaanse zon. Natuurlijk vindt u in de oude binnenstad ook verschillende bijzondere bezienswaardigheden. De kapel van Sint Anna en de kerk van Sint Bartomeu zijn zonder twijfel de bekendste bezienswaardigheden. Maar ook Convento de las Agustinas, Palau dels Sapena en Casa dels Bolufer zijn zonder meer ook een bezoekje waard. Bij de kerk bevindt zich verder het gemeentehuis  dat in 18de eeuw is gerenoveerd van vorige eeuw.

Mercado Municipal, Javea

Mercado Municipal of ook gekend als de Mercado de Abastos deze markt is al sinds 1946 geïnstalleerd, In vroegere jaren was het een nonnenklooster. Wat het ook een speciale uitstraling geeft. Loop zeker even de Mercado binnen en geniet van het overzicht aan gastronomische producten. Soms zijn er ook proeverijen, bijvoorbeeld van Iberische ham. Een authentieke aanrader in de markt is de Bar Mercat. Valt je bezoek ‘s morgens, dan kun je er lekker op zijn Spaans ontbijten. Ze bieden er ook een ruime variatie aan heerlijke tapas en andere verse kwaliteitsproducten. Ben je er ‘s middags of ‘s avonds, proef dan als tapas de ongelooflijk lekkere huisgemaakte hapjes. Het gaat van vistortilla of groenten- tortilla tot verse garnalen met spinazie of gehaktballetjes.

Mercado Municipal, Javea
Cap de la Nao, Javea, Alicante, Costa Blanca

Cap de la Nao

Houd bij een bezoek wel rekening met de ‘siësta’. De lange onderbreking rond de lunchtijd. De markt is open van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 14:00 en van 17:00 tot 21:00 uur. Op zaterdag is de markt enkel open van 08:00 tot 14:00 uur. Nog een ideetje is om verse eetwaren in te slaan op de markt en na je bezoek aan het stadje naar de Cap de la Nao te rijden voor een picknick met adembenemend mediterraans uitzicht!

Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977