Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
nl Dutch
Historisch centrum Javea, Alicante, Costa Blanca

oud historisch

Jávea

Oud Historisch Centrum

De geschiedenis van het oud historisch centrum van Jávea gaat al eeuwen terug in de tijd. De vele wandschilderingen in de grotten van de Montgó berg wijzen erop dat er zelfs in de prehistorie al mensen in Jávea gevestigd waren. In de loop van de jaren is Jávea dan gevormd door de verschillende invloeden. Van zowel de Romeinse, Moorse als Venetiaanse invloeden. Die zijn overal in het oud historisch centrum terug te vinden. Door deze rijke historie kunt je in Jávea zeker een dagje doorbrengen in dat authentiek oud historisch centrum van Jávea,

Oud historisch centrum Javea, B&B Casa Asombrosa, Costa Blanca, Spanje

Jávea 3 Aparte Delen

Javea met zijn Oud Historisch centrum is 1 van de 3 delen van Jávea. De andere 2 delen zijn het toeristisch Playa del Arenal en de jacht- en vissershaven. De laatst twee genoemde liggen aan de middellandse zee. In tegenstelling ligt het oud historisch centrum meer in het binnenland. Daarom is Jávea ook een badplaats die veel te bieden heeft aan haar bezoekers. Jávea heeft een 35.000 vaste inwoners en dat kan oplopen naar 150.000 in de drukke zomermaanden. Nochtans is Jávea nog steeds niet gekend bij het grote publiek. Wil je eens een vakantie doorbrengen in Jávea? Dan kan via de luchthavens van zowel Alicante of Valencia. Met de wagen kan ook maar daar pak je best dan je GPS toestel bij.

Jávea is nog een echt authentiek vissersdorp met een ongekende mooie kustlijn van stranden en indrukwekkende baaitjes.  En vergeet vooral niet het heerlijke mediterrane keuken en klimaat. Want dit alles tezamen maakt van Jávea de ultieme vakantiebestemming.

Vroegere Jaren

In de vroegere jaren was het vissersplaatsje een heel populair doelwit voor piraten. Vooral dan voor zijn strategische ligging. Het ligt namelijk maar 60 km van Ibiza en die andere eilanden van de Balearen. Om deze redenen hebben de bewoners van weleer het besluit genomen om hun centrum meer landinwaarts op te bouwen. Ze voelden zich dan beter beschermd voor gevaren vanuit de middellandse zee.

Opmerkelijk is dat het oud historisch centrum voor een groot deel is bewaard gebleven door de jaren heen. Het laat je nog het authentieke Spaanse gevoel ervaren. Je kunt er door de kronkelende smalle straatjes slenteren en die typische Spaanse pleintjes bezoeken. Met een beetje fantasie waant je jezelf in de Middeleeuwse tijden. Dit dan tezamen met dat uniek netwerk van oude straatjes. Huisjes zijn nog met de Gotische ramen en afgewerkt in de karakteristieke zandsteen. Hier kunt je urenlang ronddwalen onder de die heerlijke Spaanse zon. 

Bijzondere Bezienswaardigheden

Bijzondere bezienswaardigheden zijn hier genoeg te vinden in het oud historisch centrum. Zo is er de kapel van Sint Anna en de kerk van Sint Bartomeu die zonder twijfel de bekendste bezienswaardigheden van Jávea. Maar ook Convento de las Agustinas, Palau dels Sapena en Casa dels Bolufer zijn zonder meer ook een bezoekje waard. Bij de kerk bevindt zich ook het gemeentehuis  dat reeds in 18de eeuw opnieuw is gerenoveerd.

Opmerkelijk is dat het oud historisch centrum voor een groot deel is bewaard gebleven door de jaren heen. Het laat je nog het authentieke Spaanse gevoel ervaren. Je kunt er door de kronkelende smalle straatjes slenteren en die typische Spaanse pleintjes bezoeken. Met een beetje fantasie waant je jezelf in de Middeleeuwse tijden. Dit dan tezamen met dat uniek netwerk van oude straatjes. Huisjes zijn nog met de Gotische ramen en afgewerkt in de karakteristieke zandsteen. Hier kunt je urenlang ronddwalen onder de die heerlijke Spaanse zon. 

Mercado Municipal,

Mercado Municipal of ook gekend als de Mercado de Abastos onder de locals, moet je ook een keertje binnenstappen. Het gebouw van deze overdekte markt is al in gebruik sinds 1946. In vroegere tijden was het een nonnenklooster, wat het ook een speciale uitstraling geeft. Loop zeker even binnen bij de Mercado het is er genieten van de lokale Spaanse gastronomische producten. Regelmatig zijn er  proeverijen van de Iberische ham  of van die ambacht- gemaakte kazen. Wat echt een aanrader is in de overdekte markt, is de Bar Mercat met zijn overheerlijke tapas.
Wil je bezoek in de morgen doen, dan kun je er nog op zijn Spaans ontbijten. Je krijgt dan een ruime variatie aan van tapas en andere verse kwaliteitsproducten

Hou bij je bezoek wel rekening met de ‘Spaanse Siësta’. Een onderbreking van enkele uren tijdens de lunchtijd. De overdekte markt doet de deuren open van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 14:00 en van 17:00 tot 21:00 uur. Op zaterdag is de markt enkel open van 08:00 tot 14:00 uur.

Dit zijn slechts enkele redenen om naar Costa Blanca te komen, maar uiteraard zijn er nog veel meer op te noemen. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privé badkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977