Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Beter fotograferen op vakantie, B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje

mooiste - plaatsen

fotograferen

De mooiste plaatsen voor een perfecte foto aan de Costa Blanca

De Costa Blanca heeft verborgen schatten tussen de vele heuvels en bergen. Je kunt reizen door middel van wandelroutes die je nooit zal vergeten. Het zijn nu precies die wandelroutes die je kunt ontdekken tijdens je vakantie in het najaar.

Playa La Grava, Javea, Alicante, Costa Blanca, Spanje

Waar en wanneer

Iedere dorpje, gemeente of stad aan de Costa Blanca heeft wel zijn mooiste plaatsen waar toeristen foto’s maken. Op zich is daar niets mis mee, zolang je maar op het juiste tijdstip daar jouw perfecte foto maakt. Dat doe je dan vooral op de uren dat er weinig toeristen zijn en met het juiste licht. Dat juiste moment kan je heel gemakkelijk opzoeken met de app LightTrac. Als je op de link volgt staat het heel eenvoudig uitgelegd wat je met deze app precies kan doen. Wat is het perfecte licht, zeker geen middagzon en voor de rest de zon in de rug, of toch zoveel mogelijk. Compositie is ook nog een belangrijke, maar daar later meer over.

Mooiste Plaatsen

De bekende toeristische trekpleisters zijn natuurlijk mooie plaatsen om te fotograferen. We zullen enkele van deze plaatsen op noemen aan de Costa Blanca noord. Als je deze plaatsen wil bezoeken zal je zo en zo al een mooie rondtripgemaakt hebben in het Costa Blanca gebeid. Je kan bijvoorbeeld starten in de stad Alicante. Een stad waar veel valt te fotograferen en waar je zeker de perfecte foto kan maken zowel met je mobiele telefoon als met een provisionele DSLR-camera. Een plaats die je zeker moet bezoeken in de stad Alicante is de wijk Barrio de Santa Cruz.  Maar ook de plaatsen in de binnenstad zoals, Paseo de la Explanada en Castillo de Santa Bárbara waar je echt prachtige kiekjes kunt schieten.

Waar je zeker een keertje moet naar toe gaan is de badplaats Villajoyosa. Al de huisjes daar aan de kust hebben daar allerlei verschillende kleurrijke pasteltinten. Dit gecombineerd met het juiste licht vanuit de Middellandse Zee zullen je zeker originele vakantiefoto’s opleveren. Ook Altea met zijn oude centrum vol schoonheid én geschiedenis. Daardoor kunt u er niet alleen prachtige foto’s maken, maar ook leer je dan wat over de geschiedenis over het plaatsje zelf. Daarnaast raden we ook aan om een bezoek te brengen aan de beroemde Peñón de Ifach in Calpe. Je zult het met eigen ogen moeten zien om deze prachtige creatie van de natuur in beeld te brengen. En als we het dan toch over mooie natuurplekjes hebben, dan mag je zeker de plaatsen Guadalest en Fonts de Algar niet vergeten te bezoeken.

Het is moeilijk om de mooiste plaatsen te vinden dat je niet wil fotograferen aan de Costa Blanca. Er wordt altijd gesproken over de schoonheid van Moeder Natuur, en dat is ook terecht. De Costa Blanca laat dit zien, en de Middellandse Zee speelt in veel van deze plaatsen ook de hoofdrol. Er zijn plaatsen die op zichzelf al een schat zijn. Zo vind je er van die baaitjes zoals Cala del Portixol, Cala Ambolo, La Grava, Cala del Moraig, Cala Llebeig, Cap de La Nau, Cap de Sant Antoni, La Granadella en nog zovele andere. De meeste ervan vindt in de buurt van Jávea waar je ook het Parque Natural del Montgó vindt. Zo heb je ook in Jávea veel mooie uitkijkpunten, we hebben er vroeger als een artikel over geschreven, De mooiste uitzichtpunten van Jávea.

Compositie

Zelf heb ik een abonnement op zoom.nl/academy. Als je daar lid van bent sturen ze je regelmatig gratis e-books. Wil je zelf verdiepen in de wondermooie wereld van de fotografie, kan ik je zeker zo’n abonnement aanraden op zoom.nl/academy. Zo bied ik voor onze trouwe lezers een gratis e-book over Beter Fotograferen op Vakantie aan. Klik op de link om hem te downloaden.

Ten slotte willen we het ook nog graag hebben over de beste plaatsen aan de Costa Blanca om de zonsondergang mooi op beeld te zetten. In de stad Alicante kunt u ter hoogte van het Castillo Santa Bárbara perfect de zon zien ondergaan. Er zijn echter nog twee andere punten die de moeite van het vermelden waard zijn. En dan hebben we het weer over de uitkijkpunten van Jávea. Een geheel van vijftien natuurlijke balkons vanwaar u de zon in de horizon kunt zien verdwijnen.

Dit zijn slechts enkele mooie plaatsen aan de Costa Blanca om te fotograferen. Maar er zijn nog zoveel verborgen pareltjes, eigenlijk is het moeilijk om geen foto’s te maken in dit prachtig gebied.

Wil je de Costa Blanca komen fotograferen boek dan een verblijf bij B&B Casa Asombrosa in Jávea.
Etienne zal je dan meenemen waar je bijvoorbeeld mooie zonsondergangen kan fotograferen.  Nadia zal er dan weer voor zorgen dat alles perfect geregeld is en je in de ochtend op pad stuurt met een stevig ontbijt. Bij B&B Casa Asombrosa heb je de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie. Bij B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees ook onze andere blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977