Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Sightseeing Costa Blanca, B&B Casa Asombrosa in Jávea

Mooie Costa Blanca

Waarom is de Costa Blanca zo leuk? Een vraag die honderden antwoorden heeft, maar heeft ook voor ieder wat wils. De meeste toeristen komen natuurlijk naar hier voor het goede weer en het zachte klimaat. Ook de vele stranden en de uitgebreide culinaire hoogstandjes trekken hun eigen publiek. We gaan voor jou de belangrijkste noemen, dat weet jij daarna of het je volgende vakantiebestemming zal worden.

Waarom is de Costa Blanca zo Mooi, B&B Casa ASombrosa in Javea

Lange Kustlijn

Het heeft een 244 kilometer lange kustlijn, haar stranden en baaien zijn de grootste aantrekkingskracht. Daarom zijn dan ook het uithangbord waardoor het een toeristische bestemming van nationaal en internationaal niveau geworden is. Bescheiden badplaatsen zijn Denia, Jávea, Moraira, Altea en Calpe. Deze regio is niet alleen populair als zomerzon bestemming. Ook in de wintermaanden trekken vooral de Belgen, Nederlanders en Duitsers naar dit aangenaam, gezond en zacht klimaat om te overwinteren.

Gastvrij Costa Blanca

Wanneer je op de luchthaven van Alicante of Valencia aankomt, zal de Spaanse manier van begroeten onmiddellijk opvallen. Mannen begroeten elkaar altijd met een stevige handdruk. Vrouwen en meisjes daartegenover die geven elkaar dan liever twee kussen. Maar ook een nieuwe collega bijvoorbeeld, die zal ook al kussend begroet worden op zijn nieuwe job. Voor ons Belgen en Nederlander is dit minder gebruikelijk tegenwoordig, alhoewel dit in de vroegere jaren heel normaal was.

Cultuur aan de Costa Blanca

De architectuur, het eten, de feesten en de landbouwmethodes je ziet er overal de eeuwenoude cultuur in. Regio Valencia daar is een sterke mediterrane inslag aanwezig. De Costa Blanca werd bezet door volkeren uit het Middellandse Zeegebied. Onder andere door de Arabieren, Romeinen en Marokkanen, maar ook uit Oost- Europese landen en Scandinavië. De periode vanaf het jaar 711 tot en met 1492 was een groot deel van de Costa Blanca islamitisch. Ook de Joodse gemeenschap speelden een grote rol in het landsbestuur en de cultuur in die tijd.

Ook is de regio al een geruimde tijd gekend bij de provisionele wielrenners die hier hun conditie komen opschroeven. Maar ook wandelaars en duikers houden ook van dit gebied, meer bepaald dan in de winterperiodes. Snorkelaars komen van over heel de wereld om de wonderen van de Middellandse Zee te ontdekken. Ook wie van golf houdt, komt hier ook aan zijn trekken. Wist je dat de Costa Blanca 18 Golf Resorts heeft waar dat zelfs de grote namen soms aanwezig zijn? Tennissen, paardrijden, Paddle, enz. het is hier allemaal mogelijk. Dus sportievelingen de Costa Blanca is meer dan zon, zee en strand

Zon, zee, strand, aangename en zachte temperaturen zijn de meest voorkomende ingrediënten voor een geslaagde vakantie. Maar natuurlijk ook gewoon buiten zijn, lekker eten met een lekker wijntje, ontspannen en vooral genieten van elkaar. Wat betreft al deze ingrediënten scoort de Costa Blanca perfect. Daar komt nog bovenop dat het hier door de Wereldgezondheidorganisatie W.H.O. al meermaals is uitgeroepen tot de gezondste plaats van Europa.

Zeer Mediterraans Gevarieerde Keuken

Door de veelheid aan culturen in Spanje is ook de gastronomie heel gevarieerd. Of je nu van paella houdt, van stevige bonen, schotels of van de verfijnde mediterraanse keuken. Je hebt altijd volop een grote keuze uit diverse gerechten van vis, schaaldieren of vlees. Ook zet deze regio meer in meer in op de vegetarische en veganistische gerechten. Zowel groenten, vruchten of vlees heeft een veel intensere smaak door het klimaat. Ok de beesten zitten hier heel het jaar buiten en eten natuurlijk voedsel. Dit verschil proef je echt op je bord.

Dit zijn slechts enkele redenen om naar Costa Blanca te komen. Maar uiteraard zijn er nog veel meer op te noemen. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977