Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Valencia, B&B Casa Asombrosa in Jávea, Costa Blanca

Valencia Ontdekken

Valencia Ontdekken

De stad Valencia ontdekken, dat prijkt bij meer mensen al jaren op het verlanglijstje. Als je Valencia voor het eerst bezoekt, kunt je best eerst online een Valencia Card kopen. De kaart is dan ten eerste goedkoper en je hoeft niet met gepast geld te betalen. Met deze Valencia Card kunt je o.a. gratis met het openbaar vervoer rijden en je krijgt ook bij de meeste musea kortingen met de kaart.

Catedral de Santa Maria

De kathedraal van Valencia is een prachtige kerk met zijn bijzondere klokkentoren behoort hij tot de mooiste bezienswaardigheden van de stad. De bouw van de Catedral de Santa Maria de Valencia startte in de dertiende eeuw en hij is in de veertiende eeuw voltooid. In de kathedraal zijn de dag van vandaag enkele prachtige kunstschatten te vinden waaronder enkele werken van de kunstenaar Fransico Goya.

Plaza de La Virgen

Plaza de La Virgin is te vinden achter de Catedral de Santa Maria en is zonder twijfel het belangrijkste plein van de stad. Het plein bestond al ten tijde van de Romeinse overheersing. Het midden van het plein wordt gevormd door de Fuente Del Agua de la Acequia een schitterende fontein.

Església dels Sants Joans

De Església dels Sants Joans ook wel bekend als de Sant Joan del Mercat is het oudste nog steeds bestaande geloofsgebouw van Valencia. De bouw van de kerk startte in de eerste helft van de dertiende eeuw maar van deze originele kerk is door twee grote branden maar weinig bewaard gebleven. Na de laatste grote brand aan het einde van de zestiende eeuw kreeg de kerk een barok uiterlijk. In de kerk zijn enkele schitterende fresco’s te zien van José Vergara. 

Mercado Central, Valencia, B&B Casa Asombrosa in Jávea, Costa Blanca

Mercado Central

Het gebouw zelf is er één van ongekende schoonheid. De markt is gebouwd in het begin van de twintigste eeuw in de art nouveau stijl. Het is hiermee de oudste overdekte markt van Europa die nog steeds voor zijn originele doel gebruikt wordt. Er zijn op de markt ongeveer driehonderd verschillende kramen te vinden waar je de meest uiteenlopende etenswaren kunt kopen. Echt alles wat eetbaar is wordt verkocht op de markt. Met name op de vlees- en visafdeling kom je soms dubieuze waren tegen. Op de afdelingen groente, fruit en kruiden word je overvallen door de geur van exotische groenten en de zoete geur van vers fruit. Net buiten de markt zijn er tal van etenstentjes te vinden waar je voor een paar centen een geweldige maaltijd kunt nuttigen. Er zijn er zelf bars waar je net gekochte lekkernijen voor je kunt laten bereiden.

Station Nord Valencia, B&B Casa Asombrosa in Jávea, Costa Blanca

Het Treinstation

Station Valencia-Nord om precies te zijn. Het is een schitterend Art Nouveau station dat gebouwd is in 1917. Op de gevel zijn bloemen, sinaasappelen en oranjebloesems te vinden. De binnenzijde van de stationshal is al even indrukwekkend de muren en plafonds zijn bedekt met prachtige Art Nouveau motieven en de oude houten loketten zijn er nog steeds te vinden. Bij Valencia ontdekken mag je zeker dit treinstation overslaan.

Ayuntamiento

Dit schitterende barokke gebouw behoort tot de architectonische hoogtepunten van de historische binnenstad. Het is gebouwd in de tweede helft van de achttiende eeuw in de barokke- en renaissancestijl. Het stadhuis van Valencia kan vrij bezocht worden. In het stadhuis kun je onder andere een bezoek brengen aan het Musea Històric Municipal, de oude balzaal en de publieke tribunes van de vergaderzaal van het bestuur van de stad. Hoogtepunt voor velen is echter het balkon van het stadhuis. Vanaf dit balkon heb je een schitterend uitzicht op het Plaça de l’Ajuntament en het tegenovergelegen postkantoor van Valencia. Een bezoek aan het Ayuntamiento van Valencia en de verschillende musea is gratis. Om veiligheidsredenen moet je wel door een metaaldetector lopen en je tas wordt gecontroleerd.

Playa del Cabanyal – Las Arenas

Playa del Cabanyal – Las Arenas is het populairste strand van Valencia. De stranden van Valencia zijn behoorlijk druk zeker de eerste tien tot twintig meter bij het water. In de zomermaanden zijn er douches, toiletten en strandwachten op dit strand te vinden.

SHOPPEN IN VALENCIA ONTDEKKEN:

Hier moet je zijn

Bij een vakantie naar Valencia wil je waarschijnlijk genieten van de moderne architectuur, slenteren door de oude straatjes en genieten van paella. Maar bij een stedentrip Valencia hoort natuurlijk ook shoppen! Hier lees je over de beste winkelgebieden, markten en winkelcentra van Valencia.

Calle de Colón

De Calle de Colón is de belangrijkste, populairste en drukste winkelstraat van Valencia. Voor betaalbare kleding moet je hier zijn. In deze voetgangersstraat bevinden zich namelijk de grote internationale modeketens als H&M, Mango, Bershka, Desigual en Oysho en zelfs twee vestigingen van El Corte Inglés, het beroemdste warenhuis van Spanje. Maar duik ook in de zijstraatjes waar je de kleinere boetiekjes en meer exclusieve modehuizen zult vinden.

Calle Don Juan de Austria

De Calle Don Juan de Austria, een zijstraat van de Calle de Colón, is ook een favoriete plek voor fashion people. Naast de grote ketens vormen de Spaanse modewinkels hier de grootste troef. Zo kun je er shoppen bij Zara, Massimo Dutti, Parfois, Springfield en Pull & Bear.

Calle de Poeta Querol:

Voor luxueus winkelen ga je naar de Calle de Poeta Querol. De PC Hoofdstraat van Valencia kent de duurste en meest exclusieve winkels van de stad. In een groot aantal designerwinkels wordt de hipste mode verkocht. Denk aan luxe merken als Hermes, Bulgari Louis Vuitton, Hugo Boss en Loewe. Ook de beroemde Valenciaanse porseleinfabrikant Lladró heeft een winkel in deze chique straat. De palmbomen zorgen voor extra grandeur. 

Centro Comercial El Saler

Ten zuiden van het centrum vlak bij de Stad van de Kunst en de Wetenschap bevindt zich één van de oudste winkelcentra van Valencia: Centro Comercial El Saler Je kunt hier ruim honderd winkels verwachten die onder meer kleding, modeaccessoires, sportartikelen, schoenen en speelgoed verkopen. Ook zijn er cafés, restaurants, ijssalons en fastfoodtenten. Je dagelijkse boodschappen kun je inslaan bij een supermarkt. Centro Comercial El Saler richt zich vooral op families, met de nodige activiteiten voor kinderen tot 12 jaar.

Plaza Redonda

Plaza Redonda en de aangrenzende straten zijn elke zondag de thuisbasis van een van de oudste vlooienmarkten van Valencia. Al sinds de 19e eeuw verzamelen handelaren zich hierom boeken, muziekalbums, schilderijen, souvenirs, keramiek, munten, postzegels en andere verzamelobjecten aan de man te brengen. Je kunt er terecht voor boeiende curiosa, zoals vintage ansichtkaarten of oude posters met aankondigingen van stierengevechten. Plaza Redonda zelf is een mooi pleintje met in het midden een fraai gerenoveerd fontein. De vlooienmarkt op zondag vindt plaats van 08.00 tot 14.00 uur.

Enkele Winkel Tips

Voor het shoppen in Valencia is het goed om te weten dat de grotere warenhuizen en winkelcentra in de regel geopend zijn van 09.00 of 10.00 uur ‘s Ochtens tot 20.30 uur ‘s avonds. Kleinere winkels en boetiekjes sluiten tussen de middag voor de welbekende siësta. Een Spaanse traditie waar vele winkeliers uit Valencia in mee gaan. Veel winkels in Valencia sluiten de deuren grofweg tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Om in je achterhoofd te houden: op zondag zijn alleen de grote winkels in de toeristische gebieden open.

Valencia ontdekken en het heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. Hoewel nog steeds trots op de verworvenheden uit het verleden, heeft Spanje de derde grote stad het roer de laatste jaren drastisch omgegooid heeft. Valencia heet nu eerst en vooral de stad van de kunst en wetenschap. Het mikt op toeristen die verbaasd willen worden, die hongerig zijn naar kennis, die nieuwe werelden willen ontdekken. De plaats waar dergelijke bezoekers hun dorst naar iets anders dan de reguliere attracties kunnen lessen, is het park waar de natuur roept en de wetenschap uitnodigt om op een wilde ontdekkingstocht te gaan. In dit hypermoderne, futuristisch ogende gebied zijn drie topattracties verzameld op een oppervlakte van 350.000 m². Laten we eens kijken wat daar te beleven valt.

Hemispheric

De Hemispheric. Hier kunnen de wonderen van onze Melkweg worden bekeken. Gebruikmakend van de meest geavanceerde technologie kan in een auditorium op groot formaat naar de sterrenhemel worden gekeken. Er worden drie verschillende projectie systemen gebruikt om deze driedimensionale en digitale shows tot een levensechte en onvergetelijke ervaring te maken. Bovendien is er ook een nacht planetarium waar een deskundige live commentaar geeft

Oceanographic.

Het grootste aquarium in Europa. Deze onderwater ‘stad’ is in verschillende delen opgesplitst. Alle leefgebieden van onze Blauwe Planeet zijn hier binnen handbereik. U kunt er genieten van een ontmoeting met walvissen, zeeleeuwen, grote zeeschildpadden, krokodillen, pinguïns, zeehonden, kwallen en heel veel vissen. In Oceonographic valt ook een kleurig koraalrif te bewonderen waar eveneens veel veelkleurige vissen leven. Een heel aparte ervaring is de wandeling door een zeventig meter lange tunnel waarbij de bezoekers volledig omgeven zijn door het leven in de zee. De grote attractie is hier ongetwijfeld een face to face met een of meerdere haaien.

Toegangskaarten voor 1, 2 of alle 3 attracties kunnen in de verschillende combinaties worden gekocht.

Overnachten en Valencia Ontdekken

Dit zijn slechts enkele tips om de prachtige stad Valencia te bezoeken. Maar uiteraard zijn er nog veel meer op te noemen. Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan kan Nadia en Etienne je alles vertellen over wat er nog meer valt te beleven in de stad Valencia. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privé badkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

© 2022 All Rights Reserved.

B&B CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977