Logo B&B Casa Asombrosa, Javea, Costa Blanca, Spanje
Dutch NL English EN French FR Spanish ES Ukrainian UK
Biertje bestellen aan de Costa Blanca, B&B Casa Asombrosa in Jávea

Biertje bestellen

Er zijn in Spanje vele verschillende manieren om een biertje te bestellen aan de Costa Blanca. Een biertje vragen is bijna een kunst. Een biertje bestellen aan de Costa Brava is weer anders dan aan de Costa Blanca of in Baskenland. Een van de eerste Spaanse zinnen die veel toeristen leren is “una cerveza por favor”. Wat dus letterlijk inhoudt een biertje alstublieft. Het probleem is echter dat men dat in Spanje niet zegt en zeker niet gebruikelijk is. Het belangrijkste om te weten is dat je bier kan bestellen in verschillende formaten.

Middeleeuwen, biertje bestellen, B&B Casa Asombrosa in Jávea, Costa Blanca

Cerveza por favor

Het klinkt voor ons raar in de oren dat in een wijnland zoals Spanje er ook bier gedronken wordt en dat bier hier zelfs populair is. De geschiedenis van het bier in Spanje begint in de dorpen aan de Costa Blanca. Het werd beschouwd als een gefermenteerde drank (gemaakt van granen) en het het verbruik van deze drank was heel gewoon. Men noemde deze drank toen ‘caelia’. De daarop volgende Romeinse periode op het schiereiland bracht de “caelia’ naar het tweede plan. De voorkeur ging toen uit naar gefermenteerde dranken maar dan op basis van druiven zoals de wijn. Met het verstrijken van de eeuwen geraakt de drank in de vergetelheid. Het is wachten tot in de zeventiende eeuw voordat wij terug een gebruik merken van de ‘caelia’.

Middeleeuwen

Tijdens de Middeleeuwen is er op het Iberisch schiereiland een territoriale splitsing tussen het gebied met christelijke koninkrijken en het musulmaanse gebied. Er is ook een culinaire splitsing tussen beide gebieden en bier was in geen van beide populair. Tijdens de Romeinse overheersing was de populairste drank wijn. De Visigoten handhaafden deze gewoonte tot aan de periode van Al’Andalus. Het is mogelijk dat de monniken in de abdijen ook op het schiereiland bier brouwden. Dit abdijbier verliet de traditionele formule met wilde gagel en rozemarijn en zij gingen hop gebruiken.

19de eeuw

Vanaf het midden van de negentiende eeuw, dankzij de industrialisering van Europa, werd het bier een populaire drank. Het bier moet dan wel de concurrentie aangaan met de dranken die toen ingeworteld waren in de Spaanse maatschappij. Zoals de wijn, sterke drank en likeur en dan vooral de anijslikeur.
Voorafgaand aan de negentiende eeuw waren er verspreid over Spanje geïsoleerde gevallen van brouwerijen. Maar het is wachten tot het midden van de twintigste eeuw voordat er betere technologieën beschikbaar kwamen om een hogere productie te krijgen. Dit gebeurde ook onder de druk van het toen opkomend toerisme en bier werd een populaire drank in veel Spaans bars.

Spaanse bierfeesten

Hier komt een agenda te staan van alle bierfeesten die er in Spanje zijn zodat u ze tijdens uw verblijf kan bezoeken. Maar door de maatregelen in verband met het coronavirus gaat er momenteel geen bierfeest in Spanje door.

Ambachtelijk bier

Spanje is beroemd om zijn biercultuur. De drinkcultuur is hier anders dan we gewend zijn. Bier wordt regelmatig, op elk uur van de dag, gedronken als sociaal tijdverdrijf. Sommige typische Spaanse bieren die je bijna overal aan de Costa Blanca kan vinden, zijn Mahou, Alhambra, San Miguel, Estrella en Cruzcampo. Vraag in de bar om een ​​caña (de traditionele kleine pils).

Biertje drinken bij B&B Casa Asombrosa

Als je een verblijf boekt bij B&B Casa Asombrosa in Jávea, dan zullen Nadia en Etienne je alles vertellen over de biercultuur aan de Costa Blanca. Je hebt daar de keuze uit een mooi vakantieappartement of in je kan kiezen uit 1 van de twee gastenkamers met eigen privébadkamer. Ook Nadia haar ontbijten zijn stilaan gekend over heel België en Nederland. Vakantie in het najaar, B&B Casa Asombrosa, daar kom je als een vreemde en je vertrekt als een vriend!

Lees Ook Onze Andere Blogs:

Costa Blanca Weetjes

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca Weetjes

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977